De data asta n-a fost comedie. Ceva atât de real, încât ai spune că a fost ireal. Un meci imposibil s-ar putea zice. Între un titan al tenisului românesc, Andrei Pavel (38 de ani), și unul dintre zeii zeilor tenisului mondial, John McEnroe (54 de ani). Pe afișul turneului încleștarea a purtat ștampila setului demonstrativ, dar dacă ai fi fost parașutat din Cer pe arenă, ai fi crezut că e o partidă de la Roland Garros
Faceți abstracție că filele calendarului sunt scrijelite cu 2 cu 0 cu 1 și cu 2. Ne teleportăm în timp. În timpul tenisului de altădată. Fără rafale, sârbe sau ceasuri. Parcă totul e alb-negru. Vor colora cei doi atmosfera? Va flutura yankeul pumnul amenințător prin aerul de la BNR? Pe alei se vorbește că John a cerut ca disputa să fie cât se poate de serioasă. Că doar americanul e pe doi în clasamentul mondial al veteranilor după Carlos Moya.
Zâmbește și Mihai Stoichiță grăbind pasul spre arenă. Glumesc și bodiguarzii de la porți când li se solicită să pună zăvorul ca la o confruntare pe bune. Pe bune? Pe bune! Și meciul începe. Cu servicii-vole, cu serviciul marcă înregistrată McEnroe, cu backhandul necruțător șlefuit de „Cneaz” la Constanța. Lumea e în delir! McEnroe și Pavel își arată anii doar în buletin, pentru că pe teren „puștanii” se exprimă la un nivel extrem de înalt. Stopuri îngropate în zgură, servicii teleghidate, crossuri înșelătoare și se merge cap la cap. „Ne prinde tie-break în stilul ăsta”, șoptește o doamnă cât s-o audă întreaga arenă, dar suspanul se prelungește,pentru că Andrei face breakul. Prin liniștea caracteristică unei finale de Masters se mai strecoară câte un „Bravo, Ioane!” sau „Hai, Sfinte, Andrei!” și după zece gameuri neserios de serioase un român reușește să răpună o legendă, scor 6-4.
Cum s-a detensionat atmosfera? Cu un meci de dublu și cu bere pe teren! Americanul McEnroe și iranianul Bahrami parcă au stins cu o îmbrățișare conflictul ce mocnește de ani între cele două națiuni, iar Pavel și Năstase au amortizat puterea adversarilor cu intuiția și știința unor campioni români.
PROGRAM BRD NĂ‚STASE ȚIRIAC TROPHY, azi: Arena Centrală, ora 12:00: J. Zopp (EST) – D. Brands (GER), urmat de X. Malisse (BEL) – F. Mayer (GER), nu înainte de 16:00 R. Lindstedt (SWE)/H. Tecău (ROU) – A. Dăescu/ F. Mergea (ROU), nu înainte de 19:00 V. Troicki (SRB) – M. Bachinger (GER) Semi-central, ora 12:00 M. Mertinak (SK)/ Andre Sa (BRA) – M. Emmrich (GER)/ A. Siljestrom (SWE), urmat de P.Starace (ITA) – A. Balazs (UNG), urmat de J. Chardy (FRA)/ L. Kubot (POL) – T. Huey (PHI)/ D. Inglot (MBr), T. Kamke (GER)/ F. Mayer (GER) – J. Brunstrom (SWE)/ P.Marx (GER)
Rezultate BRD Năstase Țiriac Trophy, ieri. Primul tur, simplu: Jurgen Zopp (EST) – V.Crivoi (ROM) 6-3, 6-3; M.Copil (ROM) – Tobias Kamke (GER) 6-3, 6-2; D.Sela (ISR) – A.Ungur (ROM) 7-6 (2), 6-2, D.Brands (GER) – I.Dodig (CRO) 7-6 (4), 6-2; A.Seppi (ITA) – G. Rufin (FRA) 1-6, 7-6 (5), 6-4; F.Fognini (ITA) – J.Souza (BRA) 7-5, 7-6 (5); C. Marcel Stebe (GER) – E. Chvojka (CAN) 6-3, 6-3; A.Balazs (UNG) – L. Lacko (SVK) 6-7 (7), 7-6 (2), 6-4; Primul tur, dublu: J. Chardy (FRA) / Lukasz Kubot (POL)- M.Baghdatis (CIP) / R.Hutchins (MBr) 6-2, 6-4; P. Hanley (AUS) / J.Kerr (AUS) – D.Bracciali (ITA) / P.Starace (ITA) 4-6, 7-5, 10-8; J.Cerretani (USA)/ F.Fognini (ITA) – A. Seppi(ITA)/F.Volandri(ITA) 7-6 (3), 6-4; T. Conrad Huey (PHI) / D.Inglot (MBR) – X.Malisse (BEL)/ D.Norman (BEL) 7-6(4), 6-4.
John McEnroe a venit la București să facă show, iar publicul a gustat din plin jocul strălucitor al americanului, în ciuda vârstei de 53 de ani. La spectacolul de aseară au mai contribuit Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami și câteva pahare de bere
Forfait pentru dublul Tecău/Lindstedt?!
Ziua de azi urmează să aducă, oficial, pe zgura de la Arenele BNR perechea Horia Tecău și Robert Lindstedt, principali favoriți în competiția de dublu. Prezența binomul româno-suedez, dublu finalist la Wimbledon, stă însă sub semnul întrebării după ce Lindstedt s-a accidentat serios la antrenamentul de ieri după-amiază. De altfel, acesta a ajuns șchiopătând în tribună unde a urmărit aseară câteva din meciurile disputate pe Arena Centrală. Răspunsul în ce privește o confruntare interesantă la fileu între Tecău/Lindstedt și Mergea/Dăescu va fi primit azi.
Coadă ca pe vremea lui Ceaușescu, la autografe
La standul Enel, John McEnroe a fost ieri protagonsitul unei inedite sesiuni de autografe. Fanii, printre care și solistul Cătălin Crișan (foto) s-au așezat în șir indian, iar zeloșii bodiguarzi au avut grijă ca nici musca să nu-l deranjeze pe yankeu. Coada s-a întins pe circa 100 de metri, McEnroe și-a pus iscălitura pe mingi, postere și tricouri, dar sesiunea a luat sfârșit prematur, mulți dintre fani rămânând cu ochii în soare, când americanul s-a făcut nevăzut.
Împăcare cu două gagici, la McDonalds
Evenimentul de ieri a prilejuit și un remember, Ilie Năstase conturând cel mai „memorabil” meci disputat cu John McEnroe, în turul doi la US Open, în 1979. „La un moment dat nu am mai putut și m-am întins pe spate. Arbitrul mi-a spus să mă ridic, altfel mă dă afară. Erau 20.000 de spectatori care au început să arunce cu sticle, cutii de coca cola. Arbitrul m-a dat afară. A venit un oficial, a schimbat arbitrul și m-au pus din nou să joc. Apoi a început John. Nu știu ce a făcut, a spart racheta și l-a dat pe el afară. Până la urmă am jucat vreo cinci ore și m-a bătut în patru seturi. Era noapte și nu știam unde să mergem după meci. Am mers la un McDonalds, noi ăștia care ne certasem să ne scoatem ochii, cu două gagici”, povesteșe amuzat „Nasty”. În cariera lor Năstase și McEnroe s-au întâlnit de nouă ori și de șase ori a câștigat americanul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER