Încet, dar sigur, în România încep să apară stadioane moderne, comparabile cu cele din Occident. Startul a fost dat de construcția Arenei Naționale, urmată la foarte scurt timp de Cluj Arena și „Ilie Oană”.
În proiect sau la nivel de promisiuni sunt însă încă patru noi stadioane: unul la Arad, unul la Giurgiu, la Târgoviște și la Galați. Ultimul se anunță cel mai interesant dintre toate.
Candidat la Primăria Galațiului, Marius Stan promite că va construi o arenă de 40.000 de locuri pe locul actualului stadion „Dunărea”, în cazul în care va câștiga alegerile. Conform promisiunilor făcute de președintele Oțelului, construcția ar urma să fie gata în patru ani și fi cotată la cinci stele.
Oțelul ar urma astfel să joace pe al doilea stadion din țară ca mărime, după National Arena. Apare însă întrebarea dacă o asemenea arenă se justifică într-un oraș unde Oțelul are o medie de aproximativ 6.000 de spectatori. Un stadion nou este binevenit, însă există precedentul Cluj Arena, unde Universitatea are o medie de 7.000 de spectatori pe un stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri. Totul este însă la stadiul de promisiuni.
Până la ceva palpabil, suporterii Oțelului și-au imaginat modernizarea actualei arene, cu o capacitate de 14.500 de locuri. Proiectul propus de fani, cu modernizarea și acoperirea tribunelor pare mai aproape de realitate decât arena de 40.000 de locuri promis de Marius Stan.
Ce stadioane se mai construiesc în România, în următorii ani:
Stadion UTA Capacitate – 12.500 de locuri acoperite Durata construcției – 3 ani Cost – 7.4 milioane de euro
Port Arena, Giurgiu, Astra Capacitate – 12.000 de locuri acoperite Durata – aproximativ 2 ani Cost – 22 de milioane de euro
Târgoviște Capacitate – 10.000 de locuri Durata – aproximativ 2 ani Cost – 6 milioane de euro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER