La poalele hotelului la care stau în Londra se află restaurantul lui Ozer. Fan al lui Fenerbahce, el e companionul perfect pentru a intra în starea necesară unei zile de mare meci. Cred că există fotbaliști români care au jucat în Turcia și care nu mai țin minte nici ei că au jucat acolo și pe care totuși Ozer îi știe. Ozer cred că este traducerea în turcă a lui Google.
La Wembley sunt așteptați aproape 90.000 de spectatori. Toți merg acolo cu metroul. Ecologic, practic, dar imposibil la noi pentru că, vorba lui Holograf, „poți să-mi iei 25% din salariu, poți să-mi creezi cea mai poluată capitală europeană, dar să nu-mi iei niciodată ma-și-naaa”…
Chelsea și Liverpool joacă Finala FA Cup, Cupa Angliei în traducere și adaptare. Au jucat în total de 23 de ori în finala acestei competiții cu peste 130 de ediții, dar acum se întâlnesc prima oară în, probabil, cel mai grandios eveniment local din lumea fotbalului. Fanii lui Liverpool se refugiază în istorie și le dau un „gimme five” suporterilor lui Chelsea cu care se întâlnesc, cu trimitere la cele 5 Cupe ale Campionilor pe care „roșiii” le au în palmares, trofeu inaccesibil până acum „albaștrilor”. Londonezii scrâșnesc printre dinți că ei trăiesc în prezent, dar furia lor se pierde într-un cântec al liverpoolienilor din care disting „Siberia”, locul tenebros de unde vin banii, inclusiv pentru transferul lui Torres la Chelsea.
„Cel mai și cel mai” stadion de fotbal din lume îl salută în tribuna oficială pe Fabrice Muamba, fotbalist salvat de la moarte de un cardiolog care în timpul liber merge la stadion. Publicul se strânge în tribune de prin restaurantele magnificei arene, inclusiv din luxosul salon Bobby Moore, campionul mondial pe care Florea Dumitrache îl făcea KO cu driblingul său antologic în memorabila aventură a „mexicanilor” noștri. Dalglish a lăsat costumul cu floare la butonieră pentru treningul gri precum sezonul lui Liverpool, cu înfrângeri pentru prima oară în istorie pe „Anfield” cu Wigan, cu Fulham, pentru prima oară după 45 de ani cu West Brom, practic cel mai gri parcurs în campionat pentru Liverpool din ultima jumătate de secol… Într-o poveste de dragoste demnă de „rămășițele zilei”, niciunul dintre cei 50.000 de fani ai roșiilor nu-i adresează o silabă de reproș managerului. Meciul e decis de un cuplu de arbitri care vede că doar o jumătate de minge a intrat în poartă la ceea ce putea fi golul de 2-2 al lui Liverpool. S-a întâmplat chiar la poarta la care Anglia a marcat golul fantomă în finala Mondialului din ’66. După meci, cu o eleganță care contează infinit mai mult decât cea vestimentară, Dalglish a spus că arbitrii merită toată aprecierea dacă au decis corect într-o astfel de fază…
Chelsea a câștigat a șaptea Cupă a Angliei. La final, fanii albaștrilor l-au așteptat pe Abramovici lângă mașina personală și i-au strigat „up, up, seven up”. Ultimul paragraf a fost scris sub influența revenirii în spațiul aerian românesc.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER