De astazi, 25 Mai 2012, incep jocurile primei olimpiade de amatori din Romania, Corporate Games. Aproape 3000 de sportivi, din mai mult de 60 de companii mari si mici, se vor intrece in 14 sporturi: atletism, badminton, baschet, billiard, bowling, fotbal i6 si in 11, inot, tenis si tenis de masa, poker, volei, karting si dragon boat.
Corporate Games Bucharest 2012 își propune să continue cei 23 de ani de istorie ai comunității Worldwide Corporate Sport și să îi antreneze în competiție pe toți pasionații de sport, conduși de fair play și de spiritul de echipă.
„Corporate Games este un eveniment nou in viata corporatiilor din Romania, iar eu sincer va spun ca am raspuns da acestui proiect fara sa stau prea mult pe ganduri. Mi s-a parut o idee foarte interesanta , avand in vedere ca ele se desfasoara pe tot mapamondul. Avand in vedere ca astazi se lanseaza in Romania Corporate Games, eu le-as compara cu o Universiada. Speram ca numarul participantilor la aceste jocuri sa fie cat mai mare, iar bucuria pentru mine este cu atat mai mare cu cat marea majoritate a disciplinelor sportive se vor desfasura in incinta parcului Dinamo „, a declarat Elisabeta Lipa, Presedinte Onorific Corporate Games Romania si multipla campioana olimpica si mondiala.
Evenimentul, desfășurat pe parcursul a trei zile, va cuprinde 14 competiții sportive, la care s-au înscris echipe formate din angajații companiilor, prietenii și familiile acestora si se va desfasura in Bucuresti, pe baza sportiva Dinamo, Complexul Tineretului, Parcul Tineretului, Arena de Baschet, Sala Steaua a Regimentului de Garda, Sala CSS6, Sala UNEFS,Sala Rapid, Clubul IDM, circuitul AMKART si lacul Herastrau.
Nu lipsesc Supercentrul din Word Trade Plaza – unde toti sportivii trebuie sa se inregistreze – Marea Parada a atletilor care va avea loc sambata 26 mai la ora 17:00 in Centrul Vechi si nici Games Party sau Gala Dinner de sambata seara, ceremonii de premiere, sute de medalii si trofee.
www.corporate-games.ro
Corporate Games – Background info
Povestea Jocurile Mondiale Corporatiste incepe in California, USA, in 1986.
Primul pas in organizarea lor a fost identificarea unui oras gazda. Dintre multiplele posibilitati existente, a fost ales San Francisco, al carui primar , Diane Feinstein, acum senator USA, a sustinut acest concept de la inceput. San Francisco a fost locul perfect pentru a gazdui editia inaugurala a Jocurilor Mondiale Corporatiste in 1988. A fost un succes imens. Concord, un oras invecinat din California a cerut drepturile de organizare anul urmator, 1989.
Hawai a urmat, si Honolulu a dat startul editiei cu numarul 3, atragand mii de participanti din toata lumea, cu festivitatile de premiere pe plaja.
In spiritul global al Jocurilor, cea de a 4-a editie a fost gazduita de Franta, la Lille. Un spectacol uimitor la fastivitatea de deschidere pe Stadionul Stadium de Nord, sub patronajul presedintelui Francois Miterrand.
Unul dupa celalat, marile orase ale lumii s-au intrecut in a oferi un spectacol din ce in ce mai grandios, Atena, Istanbul, Londra, Geneva, Sevilla, Moscova, Zagreb, Leeds, Sydney, Melbourne, Delhi, Lagos si Capetown sunt doar cateva.
Competitiile sportive
Unul din conceptele fundamentale este sistemul dual de punctaj : atletii puncteaza atat pentru medalii, cat si pentru clasamentul organizatiei din care fac parte.
Sistemul de punctare
Clasamentul corporatiilor este calculat pe baza primilor 8 clasati in fiecare intrecere. La sporturile pe echipe, acest punctaj se multiplica cu numarul de participanti.
Diviziile campionatului
Se bazeaza pe numarul de participanti cu care intra fiecare organizatie, astfel incat corporatiile mari intra in competitie intre ele, iar firmele mai mic, la fel.
Acest sistem asigura sanse de a castiga primul loc intr-o divizie fiecarui participant, indiferent de dimensiunea organizatiei reprezentate.
Trofeul Sport for Life
Se acorda organizatiei care recunoaste importanta sportului prin inregistrarea celui mai mare numar de participanti, reflectand astfel leadership-ul , responsabilitatea sociala si excelenta in team building.
Trofeul Medaliilor
Cea mai competitiva organizatie este recompensata prin Trofeul Medaliilor acordat pentru cel mai mare numar de medalii. Se vor lua in calcul toate medaliile obtinute la editia respectiva a Corporate Games.
Trofeele diviziilor Diviziile se bazeaza pe numarul de participanti ai organizatiei, si se recompenseaza organizatia care castiga cele mai multe puncte in fiecare divizie.
Trofeele pe sporturi
sunt acordate organizatiei care acumuleaza cele mai multe puncte la fiecare sport.
Medaliile
se acorda participantilor care se plaseaza pe
locurile 1, 2 si 3 la fiecare eveniment, ca o recunoastere a realizarilor individuale
Patronii Jocurilor
De-a lungul anilor, Jocurile au fost organizate sub patronajul unor remacabili oameni din administratie, sport sau din zona de afaceri. Acestia sunt doar citiva dintre cei care au insuflat viata Jocurilor :
Printesa Anna Familia regala UK
Nelson Mandella Presedinte Africa de Sud
Francois Mitterand Presedinte Franta
Dr. Mahathir Mohamed Prim Ministru Malaiezia
Juan Antonio Samaranch Comitetul Olimpic International
Sir Alex FergusonClubul Manchester United
Eddie Irvine Formula 1
Jacques Delors Consiliul Europei
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER