Este categoric că apariția noilor stadioane, la Ploiești, Cluj și mai ales Național Arena de la București au atras spectatorii, influențând asistența pe stadioane față de sezoanele trecute. La fel de adevărat că o influența, de data aceasta din punct de vedere negativ, a venit și prin lipsa a două stadioane care erau permanent printre fruntașe la afluența publicului, Timișoara și Craiova. Și să nu uităm și câteva suspendări date de comisiile de disciplină în urma unor incidente de pe stadioane (cea de la Petrolul cu Steaua fiind cea mai însemnată). În aceste condiții, media generală a spectatorilor pe tot sezonul este doar în ușoară creștere față de sezonul trecut, 4.902 față de 4.814. Departe însă de cea mai ridicată medie din 2000 încoace, 7.700 în 2002/03. Sunt însă speranțe de mai bine.
După cum se vede, Steaua a fost prima la toate capitolele. Dacă la general și în deplasare acest fapt era ceva obișnuit, la meciurile de-acasă este pentru prima oară când ocupă prima poziție, aici contând decisiv meciurile de pe Național Arena, Steaua disputând cele mai multe meciuri pe noul mare stadion. Și bineînțeles, amintita lipsa a Craiovei și Timișoara, care în permanență au depășit-o lejer. Iar în deplasare, chiar dacă au ieșit primii, este cea mai mică medie a roș-albaștrilor pe acest segment din 2000 încoace, execeptând-o pe cea din 2007/08 (când a fost 10.000).
Surprinde asistența mică de-acasă la meciurile campioanei, CFR Cluj. La fel și clasarea pe ultimul loc al lui Pandurii în deplasare, echipă aflată la cea mai bună clasare care a avut în general un joc plăcut. În schimb nu suprinde deloc asistența mică de-acasă de la Dinamo. Echipele cu stadioane noi, Petrolul și „U” Cluj, așa cum era de așteptat, stau bine la mediile meciurilor de pe teren propriu. Petrolul cel puțin, dacă nu ar fi avut terenul suspendat, în sensul că au avut acces la mai multe partide doar femeile și copiii, după acele incidente de la meciul cu Steaua, ar fi avut o medie și mai mare.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER