Callatis, Astra II, FC Timișoara și FC Olt au abandonat competiția Mioveniul a fost „iertată” de o penalizare de 13 puncte
Mâine se dă startul în noul sezon al Ligii a II-a, eșalon care din această vară a intrat într-o criză profundă din cauza problemelor economice, dar și a schimbărilor politice survenite după alegerile locale cu efect direct asupra existenței multor cluburi. S-a ajuns ca peste 15% din echipe să abandoneze competiția, iar încă pe atâtea au mari șanse de a nu prinde finalul turului.
Înscriere cu repetiție și două abandonuri!
Noul sezon competițional ar fi trebuit să constituie o etapă de trecere spre două serii de 14 începând din vara anului următor. Însă pe 15 iulie, la termenul limită de înscriere, o bună parte din echipe nu au trimis cererea corespunzătoare la Federație. S-au mai acordat încă 15 zile de grație, după care s-a tras linie și au apărut două absențe. Una motivată, FC Olt, care urma să-și unească forțele cu Alro pentru a forma o singură echipă a Slatinei. A doua, anticipată de mulți, Astra II Giurgiu, satelitul lăsat de izbeliște de echipa mamă din Ploiești.
Timișoara nu e Timișoara, iar Alro nu e Alro
Țintarul din 10 august a adus astfel pe hârtie două serii de câte 15 echipe, dar și multe semne de întrebare. Buftea și Callatis erau la acea oră în prag de desființare, FCM Bacău își cedase majoritatea jucătorilor la Botoșani, iar Chindia avea serioase proÂbleme financiare. În seria a II-a, am avut de a face cu un paradox. Alro și FC Timișoara apăreau în țintar, dar nu erau echipele care urmau să joace în campionat. Primii urmau să își schimbe numele în FC Olt, iar Timișoara lui Iancu nu mai exista practic, pe Bega urmând a veni ACS Recaș!
Duel cu desființarea: Buftea OK, Callatis KO
Haosul la acest nivel a fost la un pas de a determina amânarea campionatului de două ori. Prima dată s-a decis mutarea primei etape de pe 25 august la data actuală, iar acum o săptămână s-a hotărât pentru câteva ore mutarea pe 7 septembrie! PrinciÂpalele vinovate au fost Callatis și Buftea, două echipe aflate în pragul desființării. În cele din urmă, constănțenii au trimis miercuri hârtie de retragere, în timp ce ilfovenii au revenit de două ori asupra ideii de a abandona din cauza datoriilor către ANAF și foștii jucători. În același timp, FCM Bacău va evolua în principal cu juniorii, pentru a evita excluderea din campionat și imposibilitatea recuperării celor 800.000 de euro pe care Steaua are să îi plătească pentru transferul lui Baciu.
Retrogradează cinci sau nu?
Întrebarea la care federația nu a dat încă un răspuns oficial este cea legată de numărul de retrogradate de la finalul sezonului. Conform ROAF, ar trebui să cadă câte cinci echipe din fiecare serie, dar în acest moment seria I pornește cu doar 14 echipe, iar cea de-a doua cu 15, dar cu o Timișoara a lui Iancu care nu se va prezenta la prima etapă. Cel mai probabil, răspunsul va veni de la FRF după prima etapă, însă câte echipe vor termina campionatul este greu de anticipat.
Scandal cu penalizarea Mioveniului
Decizia Comitetului Executiv de a scoate baremul minim a fost salutată de toată lumea. Însă federația a decis să aplice această decizie retroactiv, scutind Mioveniul de cele 13 puncte de penalizare „obținute” după participarea în Liga 1. Cluburile din seria a II-a au înaintat un memoriu la FRF pentru a se reveni asupra acestei decizii, dar nici până azi nu s-a dat un răspuns oficial. În aceste condiții, Mioveniul a reintrat în cărțile luptei pentru promovarea în Liga I.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER