ADVERTORIAL | Beneficiile de a oferi unui copil un calendar advent cadou

Calendarele advent sunt o tradiție străveche, ale căror origini datează din Germania protestantă a secolului al XIX-lea, când copiii aprindeau câte o lumânare pentru fiecare zi de Advent, care în religia catolică este considerată perioada de pregătire spirituală pentru celebrarea nașterii lui Hristos, care durează între 22 și 28 de zile.

Dar abia în jurul anului 1920 au fost puse în vânzare primele așa cum le cunoaștem astăzi, cu surprize pentru copii. Se pare că în jurul anului 1950 au devenit populare în Germania și apoi s-au răspândit în restul lumii.

Cu toate acestea, a le oferi un calendar advent copiilor sau nepoților tăi depășește cu mult plăcerea cadoului în sine, ci are multe beneficii pentru cei mici:

– Primul dintre aceste beneficii este acela că le vom putea transmite emoția Crăciunului. Este cel mai bun mod de a începe una dintre perioadele lor preferate din an, Crăciunul. Este un fel de numărătoare inversă până la Crăciun. Prin aceasta lucrăm la capacitatea lor de a se entuziasma.

– O altă valoare pe care o vom încuraja la copiii noștri este răbdarea. În mod normal, copiii sunt obișnuiți să primească lucrurile imediat, iar așteptarea pentru a deschide fereastra mică în fiecare zi este o modalitate de a-i învăța că răbdarea este esențială în viață.

– Veți petrece timp în familie. Deschiderea fiecărei ferestre mici poate face parte dintr-un fel de ritual de familie, un moment în care să împărtășim cu ei, să vorbim, să râdem și să ne bucurăm împreună de acest moment. În plus, vom lucra cu ei la capacitatea lor de a fi uimiți. Mai mult, le împărtășim emoția de a deschide fereastra și de a descoperi ce aduce nou fiecare zi. Este un mod simplu de a-i învăța că ceva atât de mic te poate face să simți emoții foarte mari și că nu ai nevoie de lucruri mari pentru a trăi momente fericite.

Cunoaștem efectele nocive ale fricii, stresului sau furiei asupra sistemului imunitar și a stării generale de sănătate. Repetarea unei experiențe care provoacă plăcere sau bucurie ne protejează creierul de agresiunile produse de emoțiile negative.

„De fiecare dată când ne confruntăm cu plăcerea, un sistem de recompensă se activează în creier și se eliberează dopamină”, explică psihiatrul François Lelord pentru revista franceză Psychologies, „Această substanță provoacă senzații plăcute, ceea ce ne motivează să repetăm experiența. Este aceasta ceea ce ne face fericiți… sau suntem fericiți pentru că avem ocazia să o repetăm? Ambele, fără îndoială. O mică recompensă pe zi poate face diferența, cu o singură condiție: să ne facem partea noastră.

Pentru ca aceste efecte să fie benefice și pentru familie, trebuie ca întreaga familie să fie implicată și să fie un moment de împărtășire și nu ceva condus de lăcomie. Calendarul permite, de asemenea, crearea unui ritual, iar acest lucru este valoros pentru că este continuu și copiii îl adoră. Este, de asemenea, o ocazie de a reuni întreaga familie pentru a deschide cutia zilei. Aș spune că, chiar și în familiile în care perioada Crăciunului este una dureroasă, acest ritual poate oferi un răgaz de suferință. Înseamnă să ne permitem să fim fericiți în viață, pentru că avem tot dreptul să fim fericiți. Este un ritual care nu ar trebui să se piardă, ne unește. Este un moment de familie care poate fi reciclat în ianuarie, când se termină sărbătorile.

Calendarele advent nu sunt doar un mare succes pentru cei mici, ci și multe branduri de frumusețe și-au lansat anul acesta propriile calendare advent. Formatul este asemănător, dar în interiorul fiecărei cutii sau pungi se află un produs de înfrumusețare sau un parfum în format mini. Un cadou ideal pentru perioada sărbătorilor. De altfel, nu doar brandurile de beauty și cele de dulciuri recurg la calendarele advent, ci, mai nou, branduri din aproape toate domeniile lansează astfel de calendare în luna decembrie. Bucurii pentru copii, dar și pentru adulți.

Publicat: 21 12. 2022, 16:39