Când și de ce ar trebui să apelezi la servicii profesionale de reparaţii acoperișuri
Acoperișul unei case are un dublu rol: în primul rând estetic și în al doilea rând, acesta fiind și cel mai important, de protecție. Acoperișul este cel care împiedica apa pluvială să pătrundă în casă, precum și structura care împiedica pierderea de căldura din locuinţă. În plus, acoperișul are și un rol de susținere a structurii locuinţei, motiv pentru care realizarea lui trebuie tratată cu maximă seriozitate și atenție. În caz contrar, acoperișul se deteriorează, afectând confortul și siguranța familiei.
Când este necesară reparația acoperișului?
Pentru realizarea acoperişului unei locuinţe este necesar să se contracteze serviciile unei firme specializate, care are experiența și toate autorizaţiile necesare. În acest fel, lucrarea este realizată în conformitate cu toate prevederile legale și de siguranța, primind totodată și garanţie pentru o anumită perioadă de timp. Totuși, din cauza a diferiți factori, cum ar fi utilizarea pentru un timp îndelungat, impactul negativ al fenomenelor meteo, utilizarea unor materiale de calitate inferioară și chiar erori în ceea ce privește montajul acoperişului, acesta se poate deteriora. În acest caz, proprietarii fie încearcă să rezolve problemele pe cont propriu, fie apelează la servicii profesionale de reparații acoperișuri București, soluția cea mai indicată.
În momentul in care sunt observate semne care indică faptul că acoperișul prezintă defecte sau urmează să se deterioreze, ar trebui luate imediat măsuri. Pentru a se observa aceste semne trebuie, însă, să se realizeze periodic o inspecţie a acoperişului, atât la interior, cât și la exterior.
Inspecţia interioară a acoperişului, adică în pod sau în mansardă, trebuie să urmărească o serie de aspecte precum:
- existența unor elemente lipsă sau rupte;
- dacă lemnul este afectat de dăunători sau există porțiuni de lemn putred;
- dacă toate elementele sunt fixate bine;
- dacă elementele de susținere (penele, popii) și-au modificat poziția;
- existența unor găuri prin care pot pătrunde apa sau umezeala;
- verificarea stratului de izolație, dacă exista urme de mucegai.
În cazul inspecţiei exterioare, ar trebui să se urmărească dacă învelitorile sunt bine prinse sau dacă lipsește vreuna, dacă exista zgârieturi sau urme de rugină.
De ce să optezi pentru servicii specializate?
Pe lângă o mai fină observație a defecţiunilor sau deteriorărilor care au apărut la nivelul acoperişului, un specialist oferă o mulțime de alte avantaje clienţilor săi. Printre acestea se pot enumera:
- calitatea garantată – indiferent de tipul de acoperiș, un specialist în reparații de acoperișuri are abilitățile și cunoştinţele necesare pentru a putea repara orice deteriorare;
- siguranța serviciilor – lucrările la nivelul acoperişului sunt periculoase, ţinând cont de înălțimea la care sunt situate, de aceea se recomanda ca pentru inspectarea și repararea acestora să fie contractat un lucrător calificat;
- costurile scăzute – în ciuda părerilor ca un specialist va solicita un tarif mare în schimbul serviciilor prestate, în realitate costul acestora este mult mai mic, comparativ cu reparațiile făcute în regim propriu, când se pot face mai multe pagube, rezultând un cost și mai ridicat.