În timpul verii avem parte de o recoltă bogată de fructe proaspete. Pentru a nu le risipi, gospodinele aleg diferite metode de întrebuințare a acestora.
Evident că fructele proaspete sunt cele mai delicioase, însă ce facem atunci când avem prea multe? Cum putem să le păstrăm fără să se strice? În acest articol vei descoperi răspunsul la aceste întrebări.
Cea mai ușoară metodă este de a păstra fructele în frigider. Însă și aici trebuie să ținem cont de câteva reguli. În primul rând, este important ca fructele să fie puse la rece cât timp sunt proaspete și să nu așteptăm până ce încep să se strice.
Unele fructe continuă să se coacă și după ce au fost culese. Printre acestea se numără bananele, avocado, mango, prune, piersici sau nectarine. Acestea le poți păstra la temperatura camerei până se coc complet, iar mai apoi le poți depozita în frigider pentru a rămâne proaspete o perioadă mai lungă de timp. Mare atenție însă la fructele lovite. În cazul în care un fruct este deja lovit, procesul de alterare al acestuia va fi mult mai rapid.
La frigider pot fi puse și merele și perele, însă trebuie să avem grijă ca acestea să nu intre în contact cu alte fructe.
Pentru a avea mereu fructe proaspete, poți să-ți planifici cumpărăturile din timp. Află ofertele accesând cataloage online. În cadrul acestora vei găsi cele mai avantajoase promoții și vei putea cumpăra fructe proaspete, dar și deshidratate, congelate, gemuri și compoturi.
Chiar dacă este una dintre cele mai bune metode de păstrare a fructelor, aceasta este deseori ignorată de gospodine. Unul dintre motive este faptul că fructele congelate nu pot fi consumate pe loc, ci trebuie lăsate la decongelat înainte.
Totuși, fructele congelate pot fi folosite în diferite rețete de smoothie-uri, limonade sau chiar înghețată. De asemenea, poți adăuga fructe înghețate și în iaurtul de dimineața. Depozitează fructele în pungi cu fermoar speciale pentru congelator sau folosește recipiente de dimensiuni mici. Astfel nu va trebui să decongelezi și apoi să congelezi înapoi de fiecare dată când vrei să folosești o porție mai mică.
Fructe precum prune, caise sau piersici se depozitează la congelator fără sâmburi, iar merele și perele trebuie să fie curățate de cotor.
Acestea sunt cele mai utilizate metode. Chiar dacă prepararea compoturilor de fructe nu mai este la fel de des întâlnită ca și în urmă cu câțiva ani, încă sunt numeroase gospodine care preferă compoturile în detrimentul fructelor din export.
Compotul poate fi preparate din numeroase fructe, precum: prune, caise, piersici, pere etc.
Dulceața poate fi dintr-un singur fruct, dar și din combinații din mai multe feluri. Gem de căpșuni și zmeură, afine cu mure sau caise și prune sunt doar câteva dintre combinațiile posibile.
Această metodă este tot mai populară în ultimii ani. Poți să deshidratezi fructele chiar și tu. Ai nevoie doar de un deshidrator. Pentru ca rezultatul să fie cât mai bun, taie fructele în felii subțiri. După ce le-ai deshidratat, poți păstra fructele într-un loc ferit de umezeală și le poți consuma de oricâte ori vrei, fără să fie nevoie să le mai pregătești în vreun fel.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER