Cum faci ca o baie de dimensiuni reduse să pară mai mare?
De multe ori poate părea extrem de complicat să reușești să amenajezi o baie de dimensiuni reduse astfel încât să pară mai spațioasă și mai aerisită. În realitate nu este chiar atât de complicat. Dacă reușești să integrezi corect anumite elemente, să creezi o îmbinare armonioasă între ele și să te folosești de câteva trucuri, camera ta compactă va arăta într-un final mai mare decât te-ai fi așteptat.
Tocmai de aceea îți oferim mai jos câteva sfaturi pentru un design interior de top și soluții moderne de depozitare, cum ar fi dulapurile suspendate sau polite si etajere baie extrem de eficiente.
5 sfaturi pentru a crea iluzia de spațiu
Lumina naturală și artificială: Prima sugestie este să folosești cât mai multă lumină naturală. Acest lucru va face ca o baie mică să pară mai mare deoarece, în general, băile mai mici pot părea întunecate și înghesuite, însă un nivel ridicat de lumină naturală va deschide camera imediat, luminând obiectele și oferind senzația unui spațiu mai mare, aerisit. Dacă ai deja o fereastră la camera de baie, îi poți verifica configurația astfel încât să găsești o modalitate prin care poți face designul acesteia mai eficient pentru pătrunderea luminii sau chiar să integrezi o fereastră suplimentară.
Dacă, în schimb, nu dispui de fereastră la baie și nici de posibilitatea de a integra una, atunci trebuie să apelezi la lumina artificială. Poți adăuga o plafonieră ca și sursă de iluminat principală, aplice în zona oglinzii (sau oglindă cu lumină LED integrată) și spoturi pentru a scoate în evidență anumite zone sau piese de mobilier.
O singură culoare pentru toți pereții: Următorul nostru sfat este să folosești o singură culoare pentru pereți. Majoritatea oamenilor optează pentru alb atunci când încep amenajarea unei băi mici. Acest lucru se datorează faptului că nuanțele mai deschise dau impresia de spațiu mai mare, iar alegerea unei singure culori oferă continuitate.
Plăcile ceramice: Următoarea noastră sugestie îți arată cum să faci o baie mică să pară mai mare cu ajutorul plăcilor ceramice. În primul rând, fie că ai ales o cabină de duș walk-in sau o cadă freestanding, fie că ești doar în căutarea unor modalități de a dinamiza spațiul, trebuie să optezi pentru placarea cu faianță până în zona tavanului. Extinderea plăcilor la această înălțime, mai ales dacă alegi plăci de dimensiuni mai mari și de culoare mai deschisă, sporesc efectul de cameră spațioasă. În acest fel, liniile de despărțire orizontale sunt eliminate, iar camera va părea mai înaltă.
În ceea ce privește podeaua, sfatul nostru este să optezi pentru plăci de gresie dreptunghiulare pe care să le montezi pe orizontală, dacă vrei ca încăperea să pară mai amplă în lățime sau pe verticală, dacă vrei ca aceasta să pară mai lungă.
Piese de mobilier și obiecte sanitare suspendate:
Pentru a obține baia visurilor tale, transformând un spațiu mic într-o cameră cu multă adâncime și spațiu suplimentar, corpurile suspendate sunt o recomandare de bază. Indiferent de stilul de amenajare ales, asigură-te că achiziționezi doar obiecte suspendate! În primul rând zona podelei va părea mai mare și aerisită, neavând corpuri pe care să le susțină și care să ocupe spațiu.
Accesorii pentru depozitare: Dacă ai urmat toți pașii de mai sus, tot ce îți rămâne de făcut este să găsești soluții de depozitare pentru obiectele mici, precum cele de îngrijire personală sau cu rol decorativ. Pentru acestea îți recomandăm să alegi integrarea unor polițe și etajere pentru baie, din material de calitate și cu design elegant. Baia ta va avea un aspect ordonat, aerisit.
O baie luminoasă și cu un aspect aerisit îți va oferi în primul rând o experiență mult mai plăcută de fiecare dată când vei păși în ea pentru activitățile zilnice!