Cum să construiți cel mai bun site WordPress în 2022

Cum să construiți cel mai bun site WordPress în 2022
  • Publicat:

O mare parte din succesul afacerii dvs. depinde de prezența sa pe web. Cu toate acestea, nu este suficient ca clienții să vă găsească site-ul web. Pentru a atrage clienți și a-i păstra, o parte a strategiei dvs. de marketing trebuie sa fie dedicată propriului site web. O modalitate de a vă construi un site web este utilizând WordPress iar acest articol vă servește ca un ghid pas cu pas pentru a începe noul dvs. site web pe WordPress.

Ce este WordPress?

WordPress este un sistem de management al continutului (CMS) open-source care permite utilizatorilor să-și personalizeze și să-și întrețină site-urile web. Personalizarea WordPress include teme, widget-uri, add-ons și pluginuri.

De ce WordPress este un CMS atât de popular?

Motivele pentru care WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme online includ:

  • Este relativ ușor de instalat și configurat – Utilizatorii nu trebuie să construiască totul de la zero atunci când încep să utilizeze WordPress – fiind necesar doar să adauge conținut și să îl personalizeze – WordPress este atractiv pentru toți utilizatorii, indiferent de nivelul de calificare.
  • Este foarte personalizabil – WordPress oferă diferite moduri de a vă personaliza site-ul web cu ajutorul temelor WordPress.
  • Dispune de numeroase pluginuriPluginurile WordPress vă pot ajuta să implementați aproape orice functionalități și servicii, de la utilizarea Google Analytics până la mai multă securitate, SEO  și altele.
  • Comunitate mare si suport – Deoarece există mulți utilizatori care folosesc WordPress, există o comunitate online extinsă de la care puteți primi răspunsuri sau sfaturi.

Moduri de găzduire web a unui website WordPress

Cand vă creați un site web folosind WordPress, există mai multe moduri în care vă puteți găzdui website-ul. Găzduirea web are un rol hotărâtor în asigurarea vitezei de de încărcare a unui site WordPress.

WordPress.com vs. WordPress auto-găzduit

1. WordPress.com

Utilizarea WordPress.com înseamnă că platforma oferă găzduire, copii de rezervă și securitate, fiind adresată începătorilor.

Găzduirea site-ului dvs. prin WordPress.com vă scutește de toată munca de fundal și vă permite să profitați din plin de ceea ce are de oferit platforma. Există suficiente teme disponibile pentru a  o gasi pe cea perfectă pentru afacerea dvs. În plus, vă puteți integra complet site-ul web cu platformele de social media. Cu upgrade-ul potrivit, va puteți personaliza numele domeniului, vă puteți personaliza aspectul site-ului și puteți instala mai multe pluginuri.

Avantaje WordPress.com

  • Posibilitatea de a include sondaje, comentarii, opțiuni de partajare și multe altele fără necesitatea instalării plugin-urilor
  • Suport complet din partea WordPress.com și a forumurilor comunității online
  • Nu necesită cunoștințe tehnice
  • Opțiuni gratuite de publicare a site-ului web
  • Planurile de upgrade vă permit să treceți către funcționalitatea auto-gazduită dacă este necesar, pastrând suportul și ușurința utilizării oferite de WordPress.com

Dezavantaje WordPress.com

  • Fără un plan premium, site-ul dvs. va include reclame asupra cărora nu aveți control. În plus, nu puteți folosi linkuri afiliate pentru a genera bani pe site-ul dvs. fără a face upgrade.
  • Daca nu faceți upgrade la un plan Business premium, adresa URL a site-ului dvs. va include WordPress.com. De exemplu, în cazul afacerii noastre HostX, site-ul ar fi hostx.wordpress.com, ceea ce ar putea deruta clienții.
  • Nu sunteți proprietarul website-ului. WordPress.com vă poate șterge site-ul dacă încălcați termenii și condițiile serviciului.
  • Personalizarea depinde de planul pe care îl cumpărați.
  • Daca site-ul dvs. necesită caracteristici de comerț electronic, trebuie să accepte plăți sau folosește funcții oferite de terțe părți, cum ar fi Google Analytics, va trebui să faceți upgrade la un plan Business.

2. WordPress auto-găzduit

Cu WordPress.org, alegeți să vă autogăzduiți site-ul ceea ce înseamnă că veți cumpăra dvs. un nume de domeniu și veți căuta un furnizor de gazduire web WordPress pentru website-ul dvs. În acest caz, dvs. veți instala software-ul WordPress pe site, veți efectua copiile de rezervă și veți efectua lucrările de mentenanță pe cont propriu.

Există câteva beneficii importante în a avea un site WordPress auto-găzduit. Majoritatea planurilor permit nume de domenii personalizate și e-mailuri personalizate. Un site auto-găzduit vă va oferi control complet asupra aspectului site-ului dvs., inclusiv mai multe teme și optiuni de pluginuri pentru a vă menține site-ul  sigur și a funcționa la o viteză mai rapidă. Cu mai puține restrictii cu privire la cum poate arăta site-ul dvs. și ce poate face, aveți mai multe oportunități de a extinde acoperirea afacerii dvs.

Cum alegeți furnizorul de găzduire web

Alegerea serviciului de găzduire potrivit pentru site-ul dvs. vă poate economisi mult timp și probleme. Dar ce ar trebui să căutați atunci când faci selecția?

  • Ușurința in utilizare – Fiți sincer atat cu dvs. cât si cu acele companii cu care doriți să lucrați, în ceea priveste cunoștințele pe care aveți, cât de mult sprijin veți avea nevoie pentru a crea un site web, și de cât timp și expertiză dispuneți pentru a realiza mentenanța website-ului.
  • Scalabilitate – Posibilitatea de a face upgrade (crește) sau downgrade (scădea) a contului dvs. de găzduire și a resurselor atunci când este necesar.
  • Servere – Asigurați-vă că locația, viteza, securitatea și performanța serverului vor funcționa pentru nevoile dvs. de afaceri.
  • Suport tehnic – Ce fel de opțiuni de asistență vor fi disponibile atunci când este necesar? Dacă ceva nu merge bine cu site-ul dvs., cine este responsabil pentru remediere și cât timp va dura să obțineți ajutor?
  • Pret – Nu vă lasați atrași de o companie de găzduire care ofera costuri mici de găzduire web dar apoi percepe taxe de reinnoire mult mai mari. Studiați atât costurile initiale, cât și pe termen lung.

Instalarea WordPress – Adăugare teme, pagini, postări și pluginuri

Cand sunteți gata să începeți să vă construiți site-ul web, există multe funcții pe care le puteți alege pentru a-l personaliza. Veți putea decide tema site-ului, paginile de care aveți nevoie, plugin-urile și multe altele.

Alegerea temei WordPress

Temele personalizează aspectul site-ului dvs. web. Totul, de la câte coloane până la ce fel de font și schema de culori doriți, este inclus în tema pe care o selectați. Există peste 9.000 teme WordPress, gratuite sau contra cost. Le puteți căuta după tipul de site web pe care îl construiți sau după caracteristici, aspect, coloane, subiect și stil. Vizualizați demo-urile live pentru a înțelege cum funcționează temele care vă interesează.

Personalizarea temei WordPress

Adăugați logo, un slogan sau un footer. Determinați ce culori și fundal va folosi site-ul dvs., puteți selecta fonturi si imagini și puteți decide ce conținut doriti să includeți. Puteți adăuga widget-uri noi, inclusiv „Despre noi”, pictograme pentru rețelele sociale, recenzii ale clienților, s.a.

Puteți personaliza modul în care sunt afișate meniurile. Puteți adăuga link-uri către alte site-uri, pagini de blog, mărturii, link-uri către anumite pagini de produse sau servicii și multe altele.

Unele teme includ opțiuni de personalizare a imaginii antetului și textului. Unele teme includ  o imagine de antet flexibilă, care ajută la evitarea tăierii unei imagini pentru a se potrivi cu dimensiuni prestabilite.

Adăugarea paginilor și realizarea unei pagini de pornire

Site-ul dvs. web va avea probabil nevoie de mai mult de o pagină. De exemplu, majoritatea site-urilor web includ o pagina de pornire, o pagina de contact si pagini de servicii sau produse.

Postări și pagini

Postările sunt informații, actualizări sau știri pe care le creați și le adăugați pe site-ul dvs. web în timp. Cea mai des folosită formă de postări sunt articolele de pe blog, care conțin informatii de bază care nu se schimbă prea mult.

Instalare pluginuri

Gândiți-vă la un plugin ca la o funcție suplimentară care vă oferă o caracteristică în plus de utilizat. Pluginurile WordPress vă permit să faceți mai multe, inclusiv să urmariți analize, să vă conectați cu clienții și să îmbunătătiți modul în care funcționează site-ul dvs.

Unele dintre cele mai populare pluginuri au fost deja instalate pentru site-ul dvs. WordPress, inclusiv optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO), rețelele sociale, formularele de contact, securitatea anti-spam, abonamentele de e-mail, sondajele și multe altele.

Exemple de pluginuri binecunoscute: ShareThis Dashboard for Google Analytics, Yoast SEO, WooCommerce (pluginul cu ajutorul căruia vă puteți transforma website-ul în magazin online), Contact Form Builder, Wordfence, Jetpack, Akismet, Really Simple SSL, Elementor, etc.

Sfaturi și bune practici WordPress

  • Utilizați permalinkuri personalizate. Permalinkurile sunt adresele URL alocate paginilor si postarilor site-ului dvs. web. Personalizând permalinkurile, le puteți schimba de la litere și numere aleatorii în ceva ce clienții dvs. vor recunoaște.
  • Păstrați pe website o navigare ușoară și logică. Dacă clienții dvs. potențiali se pierd printre paginile site-ului și nu ajung niciodată la cele mai importante, va fi mult mai puțin probabil să finalizeze o vânzare.
  • Începeți să utlizați HTTPS, care S inseamna „secure”, adica „sigur”.
  • Comprimați imaginile. Website-ul dvs. va rula mai repede. Site-urile web care rulează mai rapid se bucură de o optimizare mai bună pentru motoarele de cautare (SEO).
  • Creați un site WordPress pentru dispozitive mobile. Asigurați o bună experiență a utilizatorilor indiferent ce dispozitiv utilizează.
  • Folosiți pluginuri de incredere. Veți petrece astfel mai puțin timp luptând cu un widget și mai mult timp pentru a vă dezvolta afacerea. Veți avea o experiență mai bună atât dvs. cât și clienții dvs.
  • Încercați mai multe teme. Aveți în vedere brandingul afacerii dvs.
  • Adăugați autentificarea cu 2 factori (2FA) pentru securitate suplimentară.
  • Puneți link-urile să se deschidă o fereastră nouă. Clientul dvs. nu va pierde urma site-ului original.
  • Păstrați adresele URL unice si scurte. Vor crea o experiență de navigare mai bună. Îi ajută pe clienți să găseasca mai rapid ceea ce au nevoie și  va îmbunătățește SEO.
  • Adăugați text alternativ pentru imagini. Dacă utilizați imagini pe site-ul dvs. web, utilizarea textului alternativ vă va crește accesibilitatea. „Alt text” inseamnă că descrierea imaginii este citită cu voce tare pentru cineva care poate avea dificultăți de vedere.
  • Mentineți pluginurile și temele actualizate.
  • Testați într-un mediu de dezvoltare. Asigurați-vă că testați site-ul dvs. web și orice caracteristici noi cât timp este incă într-o stare de dezvoltare. Nu doriți să publicați website-ul și apoi să aflați de la un client ca o secțiune nu a funcționat corect.

Luați în considerare angajarea unui dezvoltator sau profesionist WordPress

Evident, vă doriți un site web care să implice clienții și să-i ajute să găsească ceea ce au nevoie. Există multe beneficii în a angaja un dezvoltator WordPress pentru a vă construi site-ul web. Unele dintre aceste beneficii includ:

  • Economie de timp – Construirea unui site web necesită timp, mai ales pentru cineva nou în dezvoltarea site-ului web. Un dezvoltator web cu experiență o poate face mai rapid și cu mult mai puține greșeli.
  • Expertiză tehnică – Angajând pe cineva care cunoaște dezvoltare web vă asigurați că veți avea un site web care oferă clienților dvs. ceea ce au nevoie.
  • Mai multa personalizare – Un profesionist care cunoaște codare CSS va însemna mai multă personalizare decât puteti realiza pe cont propriu.
  • SEO – Cineva care știe cum să configureze codarea SEO-friendly – de exemplu, prin construirea unui sitemap sau prin adăugarea de markupuri de date structurate – va face treaba mai repede.
  • Integrare – Daca aveți nevoie ca site-ul dvs. sa integreze un magazin de comerț electronic, este mai bine să aveți pe cineva cu experiență care poate construi exact ceea ce aveți nevoie.
  • Suport tehnic – Dacă trebuie facută o schimbare sau dacă ceva nu mai funcționează dupa ce site-ul dvs. este activ, un dezvoltator web vă poate ajuta să remediați problema.
  • Tehnologie de ultima oră – Utilizarea tehnologiei de ultimă oră vă poate oferi un avantaj față de concurenti și va necesita mai puțină întreținere. Un dezvoltator de site-uri web va ști ce să folosească.

Alocați-vă timp pentru a lua in considerare toate opțiunile de găzduire, teme si personalizarile de care aveti nevoie. Cu puțină cercetare, timp și suport, puteți construi un site web WordPress de care sa fiți mândru.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Tottenham a postat o fotografie cu Radu Drăgușin și a scris un singur cuvânt, după victoria la scor cu City!
Tottenham a postat o fotografie cu Radu Drăgușin și a scris un singur cuvânt, după victoria la scor cu City!
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Elena Lasconi se menţine pe 2, Marcel Ciolacu urmează să îşi dea demisia!
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Elena Lasconi se menţine pe 2, Marcel Ciolacu urmează să îşi…
Prima decizie luată de Gigi Becali după rezultatele alegerilor:
Prima decizie luată de Gigi Becali după rezultatele alegerilor: "I-am spus lui George. Să facem bine!"
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu a renunțat definitiv la anumite alimente
Cum se menține în formă Cristela Georgescu, la 54 de ani! Soția lui Călin Georgescu a renunțat definitiv la anumite…
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Călin Georgescu, pe primul loc. Elena Lasconi, 2.297 de voturi peste Marcel Ciolacu
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Călin Georgescu, pe primul loc. Elena Lasconi, 2.297 de voturi peste Marcel Ciolacu
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el…
×