O mare parte din succesul afacerii dvs. depinde de prezența sa pe web. Cu toate acestea, nu este suficient ca clienții să vă găsească site-ul web. Pentru a atrage clienți și a-i păstra, o parte a strategiei dvs. de marketing trebuie sa fie dedicată propriului site web. O modalitate de a vă construi un site web este utilizând WordPress iar acest articol vă servește ca un ghid pas cu pas pentru a începe noul dvs. site web pe WordPress.
Ce este WordPress?
WordPress este un sistem de management al continutului (CMS) open-source care permite utilizatorilor să-și personalizeze și să-și întrețină site-urile web. Personalizarea WordPress include teme, widget-uri, add-ons și pluginuri.
Motivele pentru care WordPress este una dintre cele mai utilizate platforme online includ:
Cand vă creați un site web folosind WordPress, există mai multe moduri în care vă puteți găzdui website-ul. Găzduirea web are un rol hotărâtor în asigurarea vitezei de de încărcare a unui site WordPress.
1. WordPress.com
Utilizarea WordPress.com înseamnă că platforma oferă găzduire, copii de rezervă și securitate, fiind adresată începătorilor.
Găzduirea site-ului dvs. prin WordPress.com vă scutește de toată munca de fundal și vă permite să profitați din plin de ceea ce are de oferit platforma. Există suficiente teme disponibile pentru a o gasi pe cea perfectă pentru afacerea dvs. În plus, vă puteți integra complet site-ul web cu platformele de social media. Cu upgrade-ul potrivit, va puteți personaliza numele domeniului, vă puteți personaliza aspectul site-ului și puteți instala mai multe pluginuri.
Cu WordPress.org, alegeți să vă autogăzduiți site-ul ceea ce înseamnă că veți cumpăra dvs. un nume de domeniu și veți căuta un furnizor de gazduire web WordPress pentru website-ul dvs. În acest caz, dvs. veți instala software-ul WordPress pe site, veți efectua copiile de rezervă și veți efectua lucrările de mentenanță pe cont propriu.
Există câteva beneficii importante în a avea un site WordPress auto-găzduit. Majoritatea planurilor permit nume de domenii personalizate și e-mailuri personalizate. Un site auto-găzduit vă va oferi control complet asupra aspectului site-ului dvs., inclusiv mai multe teme și optiuni de pluginuri pentru a vă menține site-ul sigur și a funcționa la o viteză mai rapidă. Cu mai puține restrictii cu privire la cum poate arăta site-ul dvs. și ce poate face, aveți mai multe oportunități de a extinde acoperirea afacerii dvs.
Alegerea serviciului de găzduire potrivit pentru site-ul dvs. vă poate economisi mult timp și probleme. Dar ce ar trebui să căutați atunci când faci selecția?
Cand sunteți gata să începeți să vă construiți site-ul web, există multe funcții pe care le puteți alege pentru a-l personaliza. Veți putea decide tema site-ului, paginile de care aveți nevoie, plugin-urile și multe altele.
Temele personalizează aspectul site-ului dvs. web. Totul, de la câte coloane până la ce fel de font și schema de culori doriți, este inclus în tema pe care o selectați. Există peste 9.000 teme WordPress, gratuite sau contra cost. Le puteți căuta după tipul de site web pe care îl construiți sau după caracteristici, aspect, coloane, subiect și stil. Vizualizați demo-urile live pentru a înțelege cum funcționează temele care vă interesează.
Adăugați logo, un slogan sau un footer. Determinați ce culori și fundal va folosi site-ul dvs., puteți selecta fonturi si imagini și puteți decide ce conținut doriti să includeți. Puteți adăuga widget-uri noi, inclusiv „Despre noi”, pictograme pentru rețelele sociale, recenzii ale clienților, s.a.
Puteți personaliza modul în care sunt afișate meniurile. Puteți adăuga link-uri către alte site-uri, pagini de blog, mărturii, link-uri către anumite pagini de produse sau servicii și multe altele.
Unele teme includ opțiuni de personalizare a imaginii antetului și textului. Unele teme includ o imagine de antet flexibilă, care ajută la evitarea tăierii unei imagini pentru a se potrivi cu dimensiuni prestabilite.
Site-ul dvs. web va avea probabil nevoie de mai mult de o pagină. De exemplu, majoritatea site-urilor web includ o pagina de pornire, o pagina de contact si pagini de servicii sau produse.
Postările sunt informații, actualizări sau știri pe care le creați și le adăugați pe site-ul dvs. web în timp. Cea mai des folosită formă de postări sunt articolele de pe blog, care conțin informatii de bază care nu se schimbă prea mult.
Gândiți-vă la un plugin ca la o funcție suplimentară care vă oferă o caracteristică în plus de utilizat. Pluginurile WordPress vă permit să faceți mai multe, inclusiv să urmariți analize, să vă conectați cu clienții și să îmbunătătiți modul în care funcționează site-ul dvs.
Unele dintre cele mai populare pluginuri au fost deja instalate pentru site-ul dvs. WordPress, inclusiv optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO), rețelele sociale, formularele de contact, securitatea anti-spam, abonamentele de e-mail, sondajele și multe altele.
Exemple de pluginuri binecunoscute: ShareThis Dashboard for Google Analytics, Yoast SEO, WooCommerce (pluginul cu ajutorul căruia vă puteți transforma website-ul în magazin online), Contact Form Builder, Wordfence, Jetpack, Akismet, Really Simple SSL, Elementor, etc.
Evident, vă doriți un site web care să implice clienții și să-i ajute să găsească ceea ce au nevoie. Există multe beneficii în a angaja un dezvoltator WordPress pentru a vă construi site-ul web. Unele dintre aceste beneficii includ:
Alocați-vă timp pentru a lua in considerare toate opțiunile de găzduire, teme si personalizarile de care aveti nevoie. Cu puțină cercetare, timp și suport, puteți construi un site web WordPress de care sa fiți mândru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER