Pariorii profesioniști au metode diferite prin care ajung să obțină profit. Unii se bazează pe rulaj mare și pe cote mici, în timp ce alții aleg să plaseze mai puține bilete, dar pe cote mari. Cea din urmă strategie vizează pariurile pe „outsideri” (sau pe „underdog”, cum se spune în SUA).
Explicația este că se întâmplă mai des ca o cotă mare să aibă valoare, în comparație cu cele mici. O cotă care „are valoare” este mai mare decât cea care indică fidel probabilitatea de câștig (și pe care pariorul o calculează singur, în urma analizării meciului). Zilnic, sunt zeci de evenimente sportive pentru care există minim o cotă mai mare de 5.00, așa cum poți vedea și pe acest site: https://slotv.ro/ro/betting.
Un pariu pe o selecție cu cotă mare prezintă mai multe avantaje. În primul rând, multiplică de mai multe ori miza. Într-adevăr, este și un risc mai mare, dar în cazul pariorilor profesioniști vorbim despre un risc calculat. Aceștia nu deschid platforma de pariuri și pun pe bilet prima cotă mai mare care le apare în fața ochilor, ci analizează cu atenție la detalii fiecare partidă și mizează doar pe acele meciuri unde sunt argumente în favoarea unei surprize.
Cei care apelează la strategia pariurilor împotriva favoritelor se raportează în primul rând la statistică. În toată lumea, sunt numeroase exemple de echipe slab cotate care pun constant piedică unor adversare mult mai titrate, datorită unui anumit stil de joc. Italienii au o vorbă: „nu există doi fără trei”. Dacă în trecutul confruntărilor directe au existat două surprize, este posibil să vină și a treia.
Apoi, pariorii profesioniști cunosc foarte bine competițiile pe care pariază. În timp urmăresc meciurile, își notează observațiile, exact cum o fac antrenorii și metodiștii. Ei știu când o echipă slab cotată este în formă și când una „de tradiție” trece printr-o perioadă proastă, sau are mulți accidentați, sau își menajează jucătorii cheie pentru că urmează un meci în cupele europene. Astfel, dacă cele două se întâlnesc în etapa următoare, sunt șanse mari ca „underdog”-ul să producă surpriza.
Este aproape imposibil ca pe parcursul câtorva etape să nu apară măcar o surpriză. Drept dovadă stă realitatea că e greu să câștigi un bilet pe care sunt zece selecții cu cota de 1.20-1.30 fiecare. Se întâmplă foarte rar ca un „gigant” să câștige toate meciurile dintr-un campionat. În plus, pentru că vorbim de cote mari, miza pusă pe bilet este mai mică, deci și riscurile sunt mai mici. Dacă pierzi un bilet pe cotă mică, îți trebuie multe pariuri câștigate ca să recuperezi pierderea. În schimb, dacă îți iese un bilet cu cota 5.00, nu ești pe minus nici dacă pierzi altele patru, cu condiția ca mizele să fie egale. Depinde și de managementul banilor, iar profesioniștii sunt experți la acest capitol.
Mai este și un alt aspect. Cotele mici variază foarte puțin de la o agenție la alta. Victoria unei favorite poate fi asociată cu 1.50 – 1.70. În schimb, cota pentru victoria outsider-ului are o fluctuație mult mai mare. Dacă la un operator este 12.00, la altul poate fi chiar 15.00, întrucât în echilibrarea volumului de bani apare și „X”-ul.
Pariorii profesioniști țin cont de aceste detalii și nu joacă niciodată la întâmplare. Cum se spune în termeni fotbalistici, trag la poartă doar atunci când sunt siguri că vor marca.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER