6 medalii pentru România la Campionatele Europene de Canotaj: 4 au fost de aur! + Reacția lui Cozmin Gușă

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi. Aceștia au obținut 4 medalii de aur, 1 medalie de argint, 1 medialie de bronz și de două ori locul 5 în finalele de duminică. Astfel, România se clasează pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Spania și Grecia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul format din Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc. Românii s-au impus în fața Croației și a Italiei.

La dublu vâsle feminin (W2x), sportivele Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar au dominat proba și au adus României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+), prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

România a mai cucerit un argint și un bronz!

Medalia de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.

Bronz pentru fetele din echipajul de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă.

Locul 5 în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), Prundeanu Ioan și Marian-Florian Enache, dar și de Cristina-Georgiana Popescu, Dumitrița Juncanariu, Beatrice-Mădălina Parfenie și Roxana-Iuliana Anghel, în proba de patru rame feminin (W4-).

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x) s-a clasat pe locul 9. Echipajele de patru vâsle masculin, dar și simplu vâsle masculin, s-au clasat pe locul 10. Pe locul 11 s-a clasat echipajul de patru rame masculin (4M-).

După succesul de la Europenele de Tineret și Juniori, iată că și seniorii noștri nu s-au lasat mai prejos si au făcut performanță la Poznan, câștigând 6 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 1 de bronz! România ocupă astfel locul 2 în clasamentul pe națiuni la medalii în probele olimpice. Sunt tare mândră de ei! Lotul de Canotaj al României a demonstrat încă o dată că este puternic, închegat și pregătit să obțină rezultate remarcabile la toate marile competiții. Îi felicit pe toți sportivii, de la primul la ultimul, pentru ambiția și dăruirea de care au dat dovadă nu doar la aceste competiții, ci pe tot parcursul acestui an de grea încercare.

Felicit totodată antrenorii și întreg staff-ul, cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari, dar le și mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj- Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, IBB-HIB și Unicredit.

Sper ca anul 2021 va fi unul mult mai bun pentru noi toți și privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde îmi doresc să obținem medalii cât mai strălucitoare!”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Gușă, felicitări pe Facebook!

Cozmin Gușă, președintele Federației de Judo, a felicitat performanța românilor pe contul său de Facebook.

„BRAVO CANOTORILOR! Bravo Elisabeta Lipă!

Canotajul a rămas sportul “fanion” la nivel de performanțe internaționale, felicitări tuturor celor implicați în pregătire!
Pe lângă TALENT, “rețeta” succesului extern în sportul de performanță mai cuprinde STRATEGIE, VOINȚĂ, CORECTITUDINE, și deloc în ultimul rând, PATRIOTISM!

Ca să fiu corect, majoritatea acestor “ingrediente” ne lipsesc azi la marea majoritate a disciplinelor sportive (unele ca efect al involuției societale per ansamblu, altele din pricina “micimii” abordărilor pedagogico-manageriale ce au devenit tipice sportului românesc)”, a scris Gușă.

Publicat: 11 10. 2020, 18:08