A apărut Asociația Jucătorilor Români de Rugby (AJR). Scopul: revitalizarea jocului cu balonul oval

Rugby-ul românesc s-a îmbogățitm de curând, prin apariția unei noi entități,  Asociația Jucătorilor Români de Rugby. Această a pornit din dorința foștilor internaționali Mihai Vioreanu și Romeo Gontineac de a crea o platforma prin care actualii și foștii jucători și antrenori de rugby să poată să își lărgească orizontul activităților profesionale, mai ales după încetarea carierei profesioniste.

Ionuț Stroe a primit o singură cerere oficială din fotbal pentru Arcul de Triumf: de la FCSB. „Stadionul e deschis pentru toți, dar prioritar este rugby-ul” | EXCLUSIV ProSport Live

În acțiunea lor, Mihai și Romeo au fost ajutați de Ioan Dumitrașcu pasionat al rugbyului și avocat, partener la renumită firma de avocatură Filip & Company astfel AJR și membrii săi având acces la consultanță și expertiză legală de înalt profesionalism.

Au aderat deja 40 de membri, majoritatea actuali sau foști rugbisti, iar directorul executiv al asociației este Andrei Rădoi, jucător de națională aflat pe final de carieră la Timișoara Saracens.

Soluții și sprijin pentru jucătorii retrași din activitate

Mihai este acum medic ortoped chirurg în Irlanda, Romeo este antrenor de rugby în Franța, la centrul de pregătire din Aurillac, iar Andrei, în paralel cu activitatea de rugbist, derulează activități de pregătire fizică și fitness în Timișoara. Toți trei au întemeiat familii frumoase și continuă activități care se află în slujba rugby-ului în țări de mare tradiție din Europa sau în România.

Nu este un secret că lumea rugby-ului românesc a fost în declin în ultimii ani, printre probleme aflându-se și perpectivele reduse pentru jucători de a accesa programe de pregătire din țările cu campionate puternice sau problema integrării în viață socială sau profesională la finalul carierei.

Asociația Jucătorilor Români de Rugby își propune să ofere soluții și sprijin jucătorilor și antrenorilor activi sau retrași din activitate, în orice problemă pe care aceștia o pot întâmpina, în sport sau în viața de toate zilele. Rugby-ul este un sport de echipa care formează caractere puternice și oameni care înțeleg puterea grupului și a solidarității.

Există organigramă și site: ajrugby.ro

În acest spirit a fost creat și funcționează AJR, membrii săi dorind să coopereze, pentru bunul mers al rugby-ului românesc, cu toate instituțiile ce au interes în zona balonului oval: Federația Română de Rugby, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cluburile sportive, asociațiile județene, școli etc.

AJR este o entitate de drept privat, are la bază voluntariatul membrilor fondatori sau al altor persoane care iubesc acest sport, statut propriu, website, www.ajrugby.ro, organigramă și identitate proprie. Organizația este deschisă oricui dorește să se alăture valorilor și misiunii AJR și funcționează pe baze democratice, urmărind modelul instituțiilor similare din țări precum Anglia sau Franța.

Publicat: 30 10. 2020, 07:45
Actualizat: 04 04. 2022, 13:12