Alexandru Avasiloae, trei medalii de aur după un accident groaznic! Sportivul de la CSA Steaua a ajuns de urgență la spital | FOTO & VIDEO
Alexandru Avasiloae, săritorul în apă în vârstă de doar 16 ani legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, a cucerit trei medalii de aur la Jocurile Balcanice, după ce a suferit un accident groaznic.
La proba de sărituri sincron din cadrul Jocurilor Balcanice, Alexandru Avasiloae s-a lovit cu capul de trambulină și a fost transportat de urgență la spital.
Totuși, acesta a revenit și a cucerit trei medalii de aur pentru România.
Alexandru Avasiloae, trei medalii de aur după un accident groaznic
Tânărul sportiv al Stelei a povestit pe rețelele sociale ce i s-a întâmplat, iar pe contul său de Tik Tok a postat videoclipul cu accidentarea groaznică suferită.
„Jocurile Balcanice au fost o competiție cu adevărat interesantă. Am luat medalii de aur, deși înainte de proba de sincron am avut un accident. Am lovit trambulina cu capul și am fost dus repede la spital. După 7 ore, medicii mi-au spus că totul este în regulă, dar va trebui să am 5 zile de odihnă.
Vreau să mulțumesc echipei naționale a Turciei, care m-a ajutat imediat după accident și care m-a susținut mai mult decât unii „colegi de echipă”. Vă mulțumesc din nou!”, a scris Alexandru Avasiloae, pe Facebook.
VIDEO: Accidentarea groaznică a lui Alexandru Avasiloae
@alexavasiloae#fail #foryou #sport♬ Sad Song (feat. Elena Coats) – We The Kings
Alexandru Avasiloae, îndrăgostit de săriturile în apă
Campion național la sărituri de pe trambulina de 3 metri, Alexandru Avasiloae visează să ajungă și mai sus, și la propriu, dar și la figurat.
„De la 2 ani mergeam cu tata la sală și la bazin. I-am văzut pe cei mari cum sar de la 3 metri, 5 metri, 10 metri. M-am atașat de acest sport deosebit. Nu am mai facut niciun sport cu excepția săriturilor în apă. Tatăl meu m-a antrenat. Cele mai importante rezultate pot spune ca sunt medaliile de aur de la seniori și locul 5 la Campionatele Europene din Kazan, Rusia, unde am ratat medalie la 12 puncte.
Sunt șanse să se organizeze concursuri de juniori de la 15 metri, unde cu siguranță voi participa și eu. Cu siguranță există un risc, ca în orice alt sport, cât despre gradul de periculozitate, pot spune că cei care sar de la 27 metri au un curaj enorm. La săriturile normale, intrările în apă sunt 90% în cap,în timp ce la 20 metri, respectiv 27 metri, toate intrările în apă sunt în picioare, deoarece viteza cu care ajungi în apa este de 90-95km/h. Așadar riscul să pățești ceva daca aterizezi în cap, este foarte mare”, a spus Alexandru Avasiloae, potrivit aimx.ro.