Am aflat cât este baremul de hrană al unui sportiv de performanță la CSA Steaua și câți bani pot fi folosiți pentru cazare! „Este o bătaie de joc” | EXCLUSIV

În anul 2023, când ne gândim la performanțe sportive de cel mai înalt nivel, în România anumiți sportivi de top primesc o susținere financiară de toată jena.

Am aflat cât este baremul de hrană al unui sportiv de performanță la CSA Steaua și câți bani pot fi folosiți pentru cazare! „Este o bătaie de joc” | EXCLUSIV

Iar când asta se întâmplă la un club de elită al României, precum este Steaua București, lucrurile sunt și mai grave.

Prosport a stat de vorbă cu mai multe persoane și a aflat că de pildă baremul alocat hranei și cazării pentru anumiți sportivi legitimați la clubul din Ghencea te duce cu gândul la ceea ce se întâmpla în anii 70.

„În clubul Steaua sunt sportivi care atunci când pleacă în cantonamente nu pot depăși 70 de lei baremul pentru hrană, pe toată ziua iar pentru cazare suma maximă ce poate fi cheltuită nu trebuie să depășească 130 de lei.

Pentru că așa spune legea. Secțiile care se mai pot descurca de câte o sponsorizare reușesc să trăiască, să depășească aceste momente

Cele care beneficiază de o susținere privată simbolică, abia dacă pot încropi un cantonament pe undeva”, a precizat sursa Prosport care a atacat și actuala conducere a Stelei pentru lipsa de implicare în dezvoltarea unui management puternic.

De ce nu sunt conducători proveniți din sport la Steaua?

„Cei care conduc astăzi clubul Steaua sunt doar niște militari de carieră care îndeplinesc niște ordine. Pot fi schimbați oricând din funcții și înlocuiți cu alții.

Clubul Steaua nu a mai avut de mult un om la conducere care să provină din sport, care să înțeleagă așa cum se cuvine acest fenomen. Din păcate această lipsă de interes se simte la nivelul întregului club”, a mai adăugat sursa Prosport.

Încă se așteaptă construcția unei săli moderne

Sursa noastră a mai explicat faptul că toți sportivii și cei care activează în cadrul clubului Steaua așteptă începerea constrcției unei săli de jocuri, modernă.

„Despre acest complex s-a tot vorbit la nivel Ministerului Apărării Naționale.Promisiuni au existat de fiecare dată.

Și totul s-a oprit aici. Mi-e greu să cred că se va face ceva în următorii 20 de ani”, a mai spus acesta.

Cine au fost sportivi anului 2022 la CSA Steaua?

  • Sportivul anului 2022 – Simona Radiş (canotaj)
  • Echipa anului 2022 – echipa de polo CSA Steaua
  • Revelaţia anului 2022 – Cătălin Chirilă (kaiac-canoe)
  • Juniorul anului 2022 – Vlad Stancu (nataţie)
  • Managerul anului 2022 – Şerban Călin (canotaj)
  • Menţiuni: Adriana Ailincăi (canotaj), Beatrice Ana (lupte), Maria Boldor (scrimă), Bianca Costea (nataţie), Bianca Ghelber (atletism), Eduard Ionescu (tenis de masă), Darius Movileanu (tenis de masă), Eugen Pătru (tir cu arcul), Lăcrămioara Perijoc (box), Cătălin Preda (sărituri în apă de la mare înălţime), Magdalena Rusu (canotaj), Bernadette Szocs (tenis de masă), Crina Tudor (gimnastică), Karina Vasile (scrimă) şi Ioana Vrânceanu (canotaj).
Publicat: 08 01. 2023, 12:21
Actualizat: 08 01. 2023, 12:22