Ancuța Bodnar, campioană olimpică la canotaj, ascultă muzică populară în timpul antrenamentelor: „Sunt melodii ale mai multor interpreți din Bucovina” | INTERVIU
Ancuței Bodnar, campioanei noastre olimpice, îi este dor de casă. A mai rămas doar foarte puțin timp până când cantonamentul din Italia, al canotorilor români se va încheia.
România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz)
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au reuşit să aducă din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, când la JO de la Los Angeles (1984) Elisabeta Lipă şi Mărioara Popescu urcau pe prima treaptă a podiumului.
Ancuța Bodnar, campioană olimpică la canotaj, ascultă muzică populară în timpul antrenamentelor: „Sunt melodii ale mai multor interpreți din Bucovina” | INTERVIU
Cu puțin timp înaintea de revenirea în țară, Ancuța Bodnar, campioană olimpică la Tokyo în 2021, a vorbit pentru Prosport despre acest cantonament și nu numai.
– Ancuța, cum a decurs pentru tine acest cantonament de trei luni în Italia?
A trecut foarte repede. Am avut noroc de apă bună și de zile călduroase si am profitat la fiecare antrenament.
– După pregătirea în barca de simplu ai început să tragi din nou în barca de dublu, alături de Simona Radiș
Da, am inceput să ieșim în barca de dublu în a doua parte a cantonamentului. Mă simt foarte bine, ne antrenăm foarte bine și abia așteptăm următorul concurs. Îmi era dor să trag din nou în dublu.
– Fără voi, baza de la Snagov pare cam golașă. Ți-e dor și de Snagov?
Da, imi este dor de Snagov. Și îmi este dor și de mâncarea de acolo. Doamnele din bază gătesc nemaipomenit de bine.
Pentru mine Bucovina înseamnă totul, recunoaște Ancuța Bodnar
– Chiar dacă sunteți cu toții în cantonamentul din Italia, sunt probabil și unele momente de monotonie în timpul pregătirii. Cum reușești să treci peste ele?
Ascult in general la antrenamentul de pe bicicletă, muzică de la noi, din Bucovina. E vorba de cântecele a mai multor interpreți din Bucovina și Moldova, cum ar fi: Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Marius Zgâianu, Fetele din Botoșani. Încerc să îmbin partea de antrenament fizic, cu o recreere mentală.
– Ori de câte ori vorbești despre Bucovina, ai o emoție aparte. Peste ani ți-ai dori să deschizi aici un mic muzeu bucovinean?
Sincer nu m-am gândit să deschid un muzeu, dar, poate, pe viitor o să fie în plan acest lucru. Într-adevar, pentru mine, Bucovina înseamnă totul. Mă simt foarte legată de acele meleaguri. Ați văzut că de multe ori am apărut în diferite reportaje în straiul bucovinean. Sunt niște locuri absolut superbe, care fac parte din sufletul meu. Cine nu a vizitat încă Bucovina, trebuie să o facă neapărat.
-Peste ani, după ce vei renunță la canotaj, ți-ai dori să revezi cantonamentul din Italia, ca turistă?
Probabil ca da. E un loc în care ne simțim cu toții foarte bine. Suntem foarte bine primiți și avem condiții de pregătire excelente. Dar, mi-aș dori să revin și ca turistă.
– Ai început să vorbești italiana?
Înțeleg puțină italiană dar este mai greu la vorbit pentru că imi vine să răspund în spaniolă. Nu știu de ce dar îmi este mai la îndemână limba spaniolă.
– Cum va fi acest an din punct de vedere competițional?
Sperăm ca o să fie un an competițional foarte bun cu obiectivele îndeplinite. Concursurile importante sunt în luna august și septembrie.