Antrenorul emerit Constantin Radu, distins cu Premiul „Mentor pentru Excelență în Educație”
Reputatul antrenor ieșean de gimnastică ritmică, Constantin Radu, se numără printre cei zece laureați naționali ai Fundației pentru Comunitate și MOL România. În cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul Odeon din București, au fost decernate Premiile „Mentor pentru Excelență în Educație” pentru anul 2016. Festivitatea, care l-a avut ca invitat de onoare pe violonistul Alexandru Tomescu, a adus în prim-plan zece profesori și antrenori din diferite localități ale țării care au fost selectați dintre cele 250 de propuneri și distinși în cadrul acestei ediții.
Profesorul Constantin Radu,
„Este o mare emoție și o bucurie să am o asemenea onoare. În țară există un mare număr de dascăli de diferite specialități care merită toată gratitudinea pentru pasiunea cu care se apleacă asupra educației tinerilor. Faptul că la această ediție m-am aflat și eu printre cei zece profesori aleși de juriu este extraordinar și mă flatează. Simt premiul ca pe o răsplată după ani și ani dăruiți școlii și sportului. Anual, Fundația pentru Comunitate și MOL România oferă Premiul „Mentor pentru Excelență în Educație”. Eu am fost propus de publicistul Vasile Arhire, de la TVR Iași, care a realizat un text, o poveste, despre întreaga mea activitate, de la primul titlu național din 1975 și până astăzi, pe care l-a trimis organizatorilor. Rezultatul l-am aflat cu câteva zile înaintea Galei de Premiere”, a declarat profesorul Constantin Radu
Profesorul Radu a adunat peste 40 de ani în sala de gimnastică din Iași, unde a selectat și a șlefuit zeci de generații. Sportivele sale au cucerit sute de titluri și medalii naționale și internaționale, consacrând Iașiul ca un puternic centru al gimnasticii ritmice românești.
Între cei onorați de juriu s-au mai numărat profesori de fizică, filosofie, vioară, pian, antrenori de tenis de masă și scrimă cu rezultate excepționale. Fiecare laureat a primit Trofeul Mentor, realizat de artistul plastic Ion Nemțoi, originar din județul Botoșani, și o diplomă.
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă.