Împins de organizatori în ultimul moment în afara finalei A, după retragerea jamaicanului Usain Bolt, cel mai rapid om din România a încheiat cursa B pe poziția a șasea. Cursa a doua de 100 de metri a fost câștigată de cel de-al patrulea sprinter britanic prezent la start la Zurich, Chijindu Ujah, care a oprit cronometrul la 10,16. Podiumul a fost completat de olandezul Churandy Martina (10,18) și pe trei, la egalitate (10,22), de americanul Ryan Bailey și Lukas Jakubczyk, Germania.
„Numele grele” au făcut figurație în Finala A
Finala A, vedeta întrecerii de la Zurich, transformată de organizatori într-o cursă mondială în care au avut loc doar trei europeni, toți din Marea Britanie, după ce inițial, Usain Bolt „provocase” la duel finaliștii Campionatului European, a dezamăgit prin cele trei nume grele aduse în ceasul al doisprezecelea la start. Deși cei trei ar fi trebuit să suplinească absența „fulgerului” Bolt, nici Asafa Powell, nici Nesta Carter și nici Tyson Gay nu și-au respectat blazonul, niciunul dintre ei nereușind să obțină un timp care să îi ducă pe podium. Jamaicanul Kemar Bailey-Cole s-a impus cu un 9,96, fiind singurul sprinter care a coborât sub granița celor zece secunde. Pe doi a terminat americanul Michael Rodgers (10,05), iar pe trei, britanicul James Dasaolu (10,06).
Kemar Bailey-Cole, campion la Jocurile Commonwealth-ului în proba de 100 de metri, și-a îmbunătățit cea mai bună performanță a sezonului în finala de la Zurich. La Glasgow, jamaicanul a câștigat cu timpul de 10,00.
Vorbind pentru ProSport într-un interviu înainte de a pleca spre Zurich, Cătălin Câmpeanu afirma răspicat că sportivii de culoare nu sunt imposibil de învins de către albi: „eu nu cred în această teorie. Și un exemplu: eu am scos sprinteri de culoare și din serii, și din semifinalele Campionatului European. Și indoor și în aer liber„. La Zurich, Cătălin, cu timpul reușit în finala a doua, l-ar fi depășit pe super-starul Tyson Gay, revenit după suspendarea de un an de zile pentru folosirea substanțelor interzise, cel care a terminat pe ultimul loc „Finala A”, în 10,35. 2014 a fost anul cel mai bun al lui Cătălin Câmpeanu – s-a calificat în premieră într-o finală de Campionat European, terminând pe 7
Finala A
Finala B
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER