Concursul organizat de ProSport în această dimineață (ora 11:00), în Salina Slănic Prahova, la 200 m sub pământ, a polarizat toată atenția lumii atletice de la noi. Inedita idee a fost salutată chiar și din orașul Erie (Colorado, SUA) de campioana olimpică en-titre la maraton Constantina Diță (42 de ani).
Salina aflată la 100 de km de București a exercitat mereu o atracție magnetică asupra sportivilor din lotul național. După ce zilele trecute, ProSport v-a prezentat o serie de întâmplări haioase istorisite de campioni precum Gabi Szabo, Paula Ivan, Nicoleta Grasu, Gheorghe Gușet sau Bianca Perie, ghemul poveștilor legate de Slănic e dezlegat azi de vedeta României la JO 2008 Constantina Diță. Aflată în pregătire, acasă în SUA, Pușa mărturisește că vântul carierei sportive n-a purtat-o niciodată până în mina de sare, unica sa călătorie în subteran fiind inițiată de niște amici. A oscilat între da și nu, dar în cele din urmă… „Am intrat pe lumină, dis-de-dimineață, în urma unei provocări lansată de niște prieteni, o provocare pe care am acceptat-o mai greu. Mi-a fost puțin teamă prima dată pentru că tot coboram, coboram și liftul nu se mai oprea. Până să ajung în punctul terminus al expediției mi-a stat parcă inima-n loc, dar ajunsă în salină, am descoperit parcă un adevărat oraș subteran: atleți în plin antrenament, mulți turiști, parc pentru copii, bustul lui Eminescu sculptat în sare și alte repere interesante care mi s-au imprimat pe retină”, face Pușa o incursiune în trecut, menținând ridicat tempoul povestirii: „M-a impresionat faptul că multe persoane se pot vindeca de afecțiuni ale căilor repiratorii, iar locul atrage oameni din toate colțurile țării”.
Avantajele pe care le vor percepe cei 200 de participanți care s-au înscris la concursul ProSport? „În primul rând, ei trebuie să fie conștienți de faptul că în mină e mai frig ca afară și trebuie să se echipeze corespunzător. Nu contează la ce timpi vor ațipi cronometrele, nu contează pe ce loc vor încheia. Le recomand doar să se bucure de plăcerea de a face mișcare într‑un mediu inedit. Sprintul în mină e o adevărată mină de aur! Eu am reușit la Beijing, le urez și lor să ducă la bun sfârșit cursa din mină”.
Cura la salină poate ameliora sau trata următoarele afecțiuni: astm bronșic, bronșită astmatiformă, traheobronșită cronică, sinuzită, polipoză faringiană, insuficiență respiratorie restrictivă sau emfizem pulmonar
Situată la o altitudine de 400 m, stațiunea Slănic Prahova se află la o distanță de 40 km față de Ploiești și 100 de km față de București
3 probe va include programul: sprint individual (80 m), ștafetă 4×800 m și alergare individuală (8 km)
Toți competitorii vor primi câte un tricou Puma. ProSport va asigura intrarea în salină cu liftul sau cu microbuzul
Pasionații de alergare se pot înscrie pe pagina web www.slanicfaasrun.prosport.ro. Taxa de concurs: 30 de lei. Numărul de participanți e limitat la 200 (50 de echipe)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER