LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 – Ziua a 11-a. Cu medalia de bronz pe masă: luptătorul Alin Alexuc a terminat pe locul 5 la categoria 98 kg. Gimnastica și-a consumat toate „cartușele” și nu a ochit nimic

  • Andrei Muntean a încheiat concursul la Rio cu un loc 6 în finala de la paralele
  • Luptătorul Alin Alexuc a ajuns până în finala de bronz la categoria 98 kg, pe care a pierdut-o în fața unui turc. Clasament final, locul 5. Ion Panait a părăsit turneul olimpic după turul 1 la categoria 66 kg
  • Alina Rotaru a ratat calificarea în finală la lungime

ALTE MEDALII DECERNATE ÎN ZIUA A 10-A

ATLETISM. Masculin – Săritura în înălțime: 1. Derek Drouin (Canada) – 2.38 metri, 2. Mutaz Essa Barshim (Qatar) – 2.36 metri, 3. Bohdan Bondarenko (Ucraina) – 2.33 metri; Feminin – 1.500 metri: 1. Faith Kypiegon (Kenya) 4:08.92, 2. Genzebe Dibaba (Etiopia) 4:10.27, 3. Jennifer Simpson (SUA) 4:10.53; Masculin – 110 metri garduri: 1. Omar McLeod (Jamaica) 13.05, 2. Orlando Ortega (Spania) 13.17, 3. Dmitri Bascou (Franța) 13.24

NAVIGAȚIE. Feminin – Laser radial: 1. Marit Bouwmeester (Olanda), 2. Annalise Murphy (Irlanda), 3. Ane Marie Rindom (Danemarca); Masculin – Laser: 1. Tom Burton (Australia), 2. Tonci Stipanovic (Croația), 3. Sam Meech (Noua Zeelandă); Masculin – Finn: 1. Gilles Scott (Marea Britanie), 2. Vasilij Zbogar (Slovenia), 3. Caleb Paine (SUA); Mixt nacra 17: 1. Argentina, 2. Australia, 3. Austria

ÎNOT SINCRON. Feminin – Duet: 1. Rusia, 2. China, 3. Japonia

LUPTE GRECO-ROMANE. Masculin – 66 kg: 1. Davor Stefanek (Serbia), 2. Migran Arutyunyan (Armenia), 3. Shmagi Bolkvadze (Georgia) și Rsul Chunayev (Azerbaidjan)

CICLISM PE PISTĂ‚. Feminin – Omnium: 1. Laura Tott (Marea Britanie), 2. Sarah Hammer (SUA), 3. Jolien D’Hoore (Belgia); Feminin – Sprint, Individual: 1. Kristina Vogel (Germania), 2. Rebecca James (Marea Britanie), 3. Katy Marchant (Marea Britanie); Masculin – Keirin: 1. Jason Kenny (Marea Britanie), 2. Matthijs Buchli (Olanda), 3. Azizulhasni Awang (Malaezia)

BOX. Mascuin – categoria 60 kg. Finala mare: Robson Conceicao (Brazilia) – Sofiane Oumiha (Franța) 3-0. Medalii de bronz: Lazano Alvarez (Cuba) și Otgondalai Dorjnyambuu (Mongolia)

SĂ‚RITURI ÎN APĂ‚. Masculin- 3 metri: 1. Cao Yuan (China), 2. Jack Laugher (Marea Britanie), 3. Patrick Hausding (Germania)

HALTERE. Masculin, plus 105 kg: 1. Lasha Talakhadze (Germania) – 473 kg, record mondial, 2. Gor Mynasian (Armenia) 451 kg, 3. Irakli Turmanidze (Georgia) 448 kg

TENIS DE MASĂ‚. Feminin – Echipe. Finala mare: China – Germania 3-0; Finala mică: Finala mică: Japonia – Singapore 3-1

ALTE REZULTATE

HANDBAL. Rusia – Angola 31-27

POLO. Masculin – Sferturi: Serbia – Spania 10-7, Croația – Brazilia 10-6, Italia – Grecia 9-5

BASCHET. Feminin – Sferturi: Serbia – Australia 73-71, Spania – Turcia 64-62, SUA – Japonia 110-64, Franța – Canada 68-63

VOLEI. Feminin – Sferturi: Olanda – Coreea de Sud 3-1, Serbia – Rusia 3-0, SUA – Japonia 3-0, China – Brazilia 3-2

FOTBAL. Feminin – Semifinale: Brazilia – Suedia 0-1, Germania – Canada 2-0

HOCHEI PE IARBĂ‚. Masculin – semifinale: Argentina – Germania 5-2, Belgia – Olanda

00:25 Norvegia este a treia semifinalistă în turneul feminin de handbal, feminin, după un meci mult mai ușor cu Suedia decât s-a așteptat toată lumea: 33-20. Jocul a fost câștigat încă după primele minute, când campioana en-titre a luat un avans considerabil.

00:12 România o mai are azi în competiție pe atleta Alina Rotaru, în calificări la lungime. Lupta pentru medalii s-a încheiat onorabil, cu un loc 5 ocupat de luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu și un loc 6 pentru gimnastul Andrei Muntean la paralele

00:05 Visul lui Alin Alexuc-Ciurariu de a fi pe podium s-a încheiat. Sportivul român a luptat cu medalia de bronz pe masă, dar nu l-a putut învinge pe turcul Ildem Cenk. Tradiția întâlnirilor directe, scor 2-0 pentru adversar, s-a păstrat și de această dată, iar turcul a câștigat bătălia cu 4-0. Pentru luptele românești este însă un început bun de turneu olimpic. În competiție mai sunt alți trei reprezentanți. Ultima medalie olimpică la lupte datează din 1992, cucerită de Ioan Grigoraș la greco-romane, categ. 130 kg.

Tot la categ. 98 kg, medalia de aur a fost câștigată de Artur Aleksanyan (Armenia), care l-a învins în finală pe Yasmani Daniel Lugo Cabrera (Cuba). Iar a doua medalie de bronz a fost obținută de Ghasem Rezaei (Iran).

23:40 În sfertul trei al turneului feminin de handbal, Norvegia este ca și calificată în turul următor după primele 30 de minute cu Suedia, scor 19-7.

22:35 Luptele greco-romane au șansa de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice. Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat în meciul pentru medalia de bronz, după ce l-a învins în recalificări pe italianul Daigoro Timoncini: scor 3-0. Pregătirea comună pe care a avut-o cu adversarul în acest an i-a prins foarte bine luptătorului român. În tentativa lui Alexuc de a cuceri medalia de bronz mai stă doar turcul Ildem Cenk.

22:10 Întrecerile olimpice la gimnastică artistică s-au terminat cu evoluțiile la cel mai spectaculos aparat – bară fixă, masculin. Ultimul titlu a fost câștigat de germanul Fabian Hambuchen – 15.766. Pe locurile următoare s-au clasat Danell Leyva (SUA) – 15.500 și Nile Wilson (Marea Britanie) – 15.466.

21:30 Simone Biles rescrie istoria gimnasticii mondiale și chiar a Jocurilor Olimpice, după ce a cucerit a patra medalie de aur la Rio. Într-o finală la sol în care a făcut din nou spectacol, gimnasta din Statele Unite a fost notată cu 15.966 și a câștigat fără emoții. Locul 2 a aparținut tot SUA, prin Alexandra Raisman – 15.500, iar bronzul a fost adjudecat de britanica Amy Tinkler – 14.933. 

Simone Biles a intrat astfel în galeria restrânsă a gimnastelor care au cucerit patru medalii de aur la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice, care o cuprinde și pe românca Ecaterina Szabo. Biles este al treilea sportiv la Rio care a câștigat patru titluri, după Phelps – 5 medalii de aur și Ledecky (înot) – 4 aur și un argint. Gimnasta mai are o medalie de bronz la bârnă.

21:20 Franța este a doua semifinalistă în turneul feminin de handbal, după o partidă cu Spania cum rar s-a văzut în ultimul timp. La mijlocul reprizei a doua, ibericele aveau un avantaj confortabil, de șapte goluri. Franța nu a cedat la luptă, a crezut până la capăt și a egalat înainte de final: 23-23. În prelungiri, trupa lui Olivier Krumbholz a preluat inițiativa, dar s-a jucat cu sufletul la gură până în ultima secundă, atunci când Nerea Pena a trimis mingea în bară la scorul de 26-27. Așadar, prima semifinală este Olanda – Franța.

21:05 Al doilea sfert de finală Franța – Spania (handbal feminin), cu trei jucătoare de la CSM București în teren (Ayglon, Niombla vs Martin), are o desfășurare dramatică. Spania a condus cu 12-5 la pauză și cu 18-11 în partea secundă, însă Franța a avut o revenire incredibilă. Cu 3 minute înainte de final scorul era încă 23-20, dar Franța a egalat când mai erau 20 de secunde: 23-23. Meciul a intrat în prelungiri.

20:35 Premierul României, Dacian Cioloș, a avut o reacție pe contul personal de Facebook după ce Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu și-au încheiat evoluțiile la Rio. Șeful Guvernului a transmis un mesaj de susținere pentru gimnaști: „Cătălina Ponor știe să dăruiască atunci când câștigă, așa cum dăruiește și când trece prin momente mai grele. Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toți sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt și ceea ce fac. Haideți să nu fim doar consumatori de victorii. În astfel de momente, să fim suporteri adevărați pentru toți aceia pentru care sportul este un mod de viață, este formator de caractere – uneori în condiții foarte grele, este fair-play și autodepășire. Este momentul să recunoaștem că, după fiecare competiție, învățămintele trebuie să le tragem și noi, ca oameni chemați să-i susțină, să-i sprijine. Suntem alături de voi Cătălina, Marian, vă iubim și vă apreciem enorm, pentru că știm cât munciți și cât dăruiți pentru a ne reprezenta acolo și pentru a ne oferi momente de emoție și de bucurie”.

20:10 Andrei Muntean a terminat împăcat evoluția în finala la paralele, una destul de curată și convingătoare pentru ceea ce a prezentat. El a obținut 15.600. În final a ocupat locul 6. Gimanstica românească termină fără medalii la Jocurile Olimpice.

GIMANSTICĂ‚, FINALĂ‚ PARALELE, MASCULIN

Danell Leyva (SUA) – 15.900

Andrei Muntean – 15.600

Shudi Deng (China) – 15.766

Hao You (China) – 14.833

David Belyavskiy (Rusia) – 15.783

Oleg Verniaiev (Ucraina) – 16.041

Manrique Larduet (Cuba) – 15.625

Ryohei Kato (Japonia) – 15.223

19:20 „Eu m-am antrenat cu nevasta. În sportul românesc e mai rău ca pe vremea când am început eu luptele, în 1990”, a fost una din reacțiile luptătorului Ion Panait după ce a terminat concursul olimpic de la categoria 66 kg. Întreaga poveste o puteți CITI AICI

18:45 După succesul de acum două zile la 100 de metri, Usain Bolt a revenit pe scenă în seriile la 200 metri. Drumul către o nouă medalie de aur a început cu o cursă alergată în 20.28. Să mai notăm faptul că s-a încheiat și a doua finală a zilei la atletism, proba de aruncare a discului – feminin, cu succesul croatei Sandra Perkovic – 69.21 metri. Au mai prins podiumul Melina Robert-Michon (Franța) – 66.73 metri și Denia Caballero (Cuba) – 65.34 metri

18:30 Armeanul Artur Aleksanyan l-a învins în sferturi pe Alin Alexuc-Ciurariu, dar apoi i-a oferit șansa de a reintra în recalificări după ce a acces în finala competiției la categoria 98 kg, scor 9-0 cu turcul Cenk Ildem în semifinale. Așadar, luptătorul român mai speră la o medalie de bronz, urmând să revină pe saltea după ora 22:00, într-o confruntare cu italianul Daigoro Timoncini.

18:20 Ungaria a avut evoluții la cel mai înalt nivel la Rio, dar și-a pierdut totuși una din „perle” în lupta pentru medalii. Naționala de polo din țara vecină a fost eliminată în sferturi de Muntenegru după un sfert de finală dramatic. Învingătoarea s-a decis la aruncările de departajare, după ce în timpul regulamentar a fost 9-9. Muntenegru a câștigat cu 4-2 la „loterie” și salvează onoarea delegației din această țară după ce naționala de handbal a înregistrat înfrângeri pe linie.

18:05 Punct final și în maratonul de înot – masculin, 10 km. Olanda a câștigat titlul olimpic atât la feminin, cât și la masculin, după ce Ferry Weertman s-a impus într-o 1h 52.59. Grecul Spiros Giannotis a ocupat locul 2, iar francezul Marc-Antoine Olivier – locul 3.

18:00 Finala masculină la triplusalt, în care l-am fi vrut în ultimul act și pe Marian Oprea, s-a încheiat cu o dublă victorie americană. Christian Taylor a luat aurul cu o performanță de vârf de 17.86 metri, iar Will Claye, argintul cu 17.76 metri. Medalia bronz a intrat în posesia lui Bin Dong (China) – 17.58 metri.

17:50 Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu nu a avut nicio șansă în bătălia din sferturi cu armeanul Artur Aleksanyan. Adversarul a câștigat după numai 2 minute de luptă, după ce a reușit să se desprindă la 8-0. Sportivul român mai speră la recalificări, șansă posibilă dacă Aleksanyan va câștiga următoarea luptă din semifinale.

17:40 Larisa Iordache a urmărit ziua finalelor pe aparate de la gimnastică din satul olimpic al sportivilor. Pentru prima oară de când este la Rio, antrenorul ei, Cristian Moldovan, a fost anunțat de Anca Grigoraș că li s-au rezervat două bilete pentru a vedea concursul din sală, nu de la televizor. Au refuzat cu delicatețe.

„Pentru mine, Rio reprezintă un nou început, pentru că s-a încheiat un ciclu olimpic. Am făcut tot ce a depins de mine, nu am ce să-mi reproșez. Sper ca startul următor să fie unul bun, cu rezultate. Pentru mine, ceea ce s-a întâmplat la Rio este o învățătură și o întâmplare prin care nu aș fi vrut să trec. M-a durut foarte tare să privesc cum se concurează și eu să nu pot să fiu pe aparate”, a spus Larisa Iordache. Un material mai amplu cu gimnasta care a câștigat ultima medalie pentru România la un Campionat Mondial puteți CITI ACI.

17:27 Brazilia, echipa care a învins România cu 26-13 în grupă, a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de handbal feminin.Olanda i-a predat o lecție de handbal, a câștigat cu 32-23, și a devenit prima semifinalistă la Rio.

17:00 Rusul Islam Albiev a pierdut în optimile de finală la lupte greco-romane, categoria 66 kg, astfel că turneul olimpic s-a încheiat pentru Iulian Panait, care spera la o recalificare după ce a fost învins în turul 1.

16:50 A venit și primul succes pentru luptele românești la Rio! Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat în sferturile de finală la categoria 98 kg – greco romane, după ce a câștigat cu 3-2 lupta cu egipteanul Hamdy Abdelwahab. Pentru a intra în semifinale, sportivul român trebuie să treacă de armeanul Artur Aleksanyan.

16:37 Olanda conduce Brazilia cu 12-11 în primul sfert de finală, după 30 de minute disputate. Olandezele joacă într-un ritm amețitor și au controlat ostilitățile în prima parte. Diferența a jonglat între 2 și 3 goluri în cea mai mare parte, gazdele reducând din diferență înainte de pauză, după un 7 metri acordat mult prea ușor de arbitre. Olanda trebuie să joace și împotriva arbitrajului pentru a se califica în semifinale.

16:30 Ungaria a contabilizat al 6-lea titlu olimpic la Rio, după ce echipajul feminin de kaiac dublu a terminat pe locul 1 pe distanța de 500 metri. Pe locurile 2-3 au încheiat echipele Germaniei și Poloniei

În sesiunea de azi de la kaiac-canoe s-au decernat alte două titluri olimpice:

Feminin – Kaiac simplu, 200 metri: 1. Lisa Carrington (Niua Zeelandă), 2. Marta Walczykiewicz (Polonia), 3. Inna Ospinenko-Rodomska (Azerbaidjan)

Masculin – Kaiac simplu, 100 metri. 1. Marcus Walz (Spania), 2. Josef Dostal (Cehia), 3. Roman Anoshkin (Rusia)

16:15 Iulian Panait a deschis ziua la lupte greco-romane, sportivul român fiind învins de rusul Islam Albiev cu 4-2. Pentru luptătorul român nu este însă totul încheiat, el având șansa de a reintra în recalificări dacă Albiev va ajunge până în finală.

În orice caz, calificarea lui Panait (FOTO DREAPTA) la Jocurile Olimpice este deja o performanță notabilă. Luptătorul de 35 de ani are o poveste de film, el și-a luat concediu de pe șantier pentru a fi prezent și a concura la Rio. Întreaga poveste o puteți citi ACI

16:00 Rep. Moldova a cucerit prima medalie la Jocurile Olimpice de la Rio, prin Serghei Tarnovshi, care a ocupat locul 3 în finala de la canoe simplu, 1.000 de metri. Titlul olimpic a fost câștigat de Sebastian Brendel (Germania), iar medalia de argint de Isaquias Queiroz Dos Santos (Brazilia).

România intră în ziua a 11-a a Jocurilor Olimpice de la Rio cu patru medalii la activ și cu locul 35 în clasamentul pe națiuni. Astăzi, delegația tricoloră va avea reprezentanți la trei discuipline, gimanstică, atletism și lupte greco-romane.

Andrei Muntean reprezintă ultima șansă pentru gimnastica românească de a obține o medalie la Rio, Alin Alexuc a fost printre primii sportivi români care au obținut calificarea la Jocurile Olimpice, în timp ce Alina Rotaru este o candidată serioasă pentru o calificare în finala de la lungime.

De astăzi încep și fazele eliminatprii la jocurile de echipă, la handbal, volei, baschet, polo.

Programul românilor în ziua a 11-a la Jocurile Olimpice de la Rio

ATLETISM. Alina Rotaru – lungime, calificări, ora 03:05

GIMANSTICĂ‚. Andrei Muntean, finală, ora 20:00

LUPTE GRECO ROMANE: Alin Alexuc Ciurariu (categoria, 98 kg) și Iulian Ion Panait (categ. 66 kg), de la ora 16:00

PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 10-ADIN ZIUA A 9-A; DIN ZIUA A 8-ADIN ZIUA A 7-A DIN ZIUA A 6-AZIUA A 5-A ZIUA A 4-AZIUA A 3-A; ZIUA A 2-A; PRIMA ZI; DETALII DE LA CEREMONIA DE DESCHIDERE

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Publicat: 17 08. 2016, 01:23
Actualizat: 17 08. 2016, 16:32