LIVE BLOG | Jocurile Olimpice Rio 2016 – Ziua a 7-a. Este ARGINT! Horia Tecău și Florin Mergea au fost opriți de armada Nadal – Lopez, dar au cucerit a treia medalie a României. A doua a venit mai devreme de la Gabriel Sîncrăian
- Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la haltere, categoria 85 kg, cu un total de 290 kg
- Horia Tecău și Florin Mergea au terminat proba de dublu cu medalia de argint. În ciuda înfrângerii în finala cu Nadal și Lopez, românii s-au comportat admirabil
- Echipa de tenis de masă a României a rezistat 3 ore și 10 minute în fața Coreei de Sud. Asiaticele s-au calificat în sferturi cu scorul de 3-2
- Judoka Daniel Natea și-a terminat parcursul în optimi la Rio, după ce a pierdut la categoria plus 100 kg prin ippon cu un sportiv din Uzbekistan
- Echipajele feminine de canotaj dublu vâsle categorie ușoară și dublu rame au terminat pe locurile 2, respectiv 3 în finalele B (Locurile 7-12)
- România a învins Spania la handbal, cu 24-21, iar naționala are deja un alt tonus după debutul nefast de competiției. Cu un egal în ultimul meci din grupă cu Norvegia, tricolorele se califică în sferturi.
- Atleta Florina Pierdevară s-a oprit în serii la 1.500 metri
03:45 După aproape 2 ore și jumătate de tenis la cel mai înalt nivel, Horia Tecău și Florin Mergea au fost învinși în finala de dublu cu 6-2, 3-6, 6-4 de spaniolii Nadal și Lopez. Românii au avut 4-3 cu break în decisiv, apoi au salvat două mingi de meci ale adversarilor, însă n-au mai avut succes și la a treia minge de meci. Una peste alta, Tecău și Mergea aduc un alt rezultat de răsunet pentru delegația României la Rio. Rafael Nadal devine campion olimpic și la dublu, după ce în 2008 cucerea aurul la simplu. Medakia de bronz a fost adjudecată de americanii Johnson și Sock.
03:25 Nadal și Lopez fac rebreak. Finala este încă departe de a fi încheiată.
03:20 BREAK! Tecău și Mergea dau prima lovitură majoră în setul decisiv, break în game-ul 7. Să sperăm că este și cea decisivă, dar când îl ai pe Nadal în față întotdeauna trebuie să ai și o rezervă. Hai, băieți!
03:05 Florin Mergea și Horia Tecău rezistă eroic în fața spaniolilor Nadal și Lopez. Adversarii au avut patru mingi de break la 2-1, dar tricolorii nu s-au pierdut cu firea. Au tonus și au restabilit egalitatea, 2-2. Imediat, dublul românesc a avut șansa de a realiza break-ul, dar Nadal a jucat fenomenal în cea mai critică situație și a salvat Spania: 2-3
03:00 Atleta Florina Pierdevară a alergat în 4:11.55 în seria a doua la 1.500 de metri, a realizat un Season Best, dar tot nu a prins finala. I-ar mai fi trebuit vreo 3 secunde și jumătate pentru a fi în finala olimpică.
02:53 Gabriel Sîncrăian face un concurs perfect la haltere și cucerește medalia de bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme. El a ridicat 217 kg la ultima tentativă și cu un total de 390 kg este pe podiumul olimpic. Titlul i-a revenit iranianului Kianoush Rostami, cu un total de 396 kg, nou record mondial, în timp ce chinezul Tian Tao – 395 kg a ocupat locul secund. Toate cele șase tentative ale românului au fost reușite. Pentru delegația tricoloră este a treia medalie la Rio!
02:41 Halterofilul român face un concurs extraordinar. El a devenit lider provizoriu după a 5-a încercare reușită. Ultima tentativă, 212 kg!
02:32 Tecău și Mergea au restabilit egalitatea în meci după o oră și 17 minute de joc, câștigând setul 2 cu 6-3. A fost un final de set foarte tensionat, cu șanse de ambele părți. Românii au avut ocazia să închidă la 6-2, dar au irosit două mingi de break. Apoi Nadal și Lopez au avut trei mingi de break la 5-3, dar Horia și Florin au gestionat perfect momentul și cu cinci mingi consecutive pe care le-au făcut au pus mâna pe setul doi.
02:27 Gabriel Sîncrăian a avut o primă reușită și la stilul aruncat, cu o încercare de 204 kg!
02:10 Break pentru jucătorii români! Horia și Florin au depășit momentele mai dificile din primul set și după ce au echilibrat balanța la începutul setului doi au trecut la atac și au realizat și break-ul în game-ul patru: 3-1. Finala este relansată.
02:00 Gabriel Sîncrăian încheie pe locul 5 concursul la „smuls”, cu 173 kg. Lider este iranianul Kianoush Rostami cu 179 kg, fiind urmat de chinezul Tian Tao cu 178 kg. În fața românului mai sunt Oleksandr Pielieshenko (Ucraina) și Denis Ulanov (Kazakhstan), ambii cu 175 kg. În câteva minute urmează stilul aruncat. La următorul stil, românul a anunțat însă pentru început o greutate cu 10 kg mai scăzută decât principalii adversari din Top 5, chiar 15 kg față de sportivul iranian.
01:42 Sîncrăian trece cu bine și de al doilea „val” la stilul smuls. A ridicat bara care a cântărit 171 kg! Dublul spaniol realizează și al doilea break: 5-2. Românii arată puțin crispați, nu își fac încă jocul obișnuit. UPDATE: Nadal și Lopez fac set 6-2, iar Sîncrăian are o a treia tentativă reușită: 173 kg. Halterofilul român se bate la Top 6!
01:35 Nadal și Lopez rup echilibrul primului set cu un break la zero în game-ul 5: scor 3-2. Spaniolii sunt mai prezenți în joc până în prezent. Într-un moment în care Tecău și-a cedat serviciul, Gabriel Sîncrăian a intrat cu dreptul în concursul de la haltere, categoria 85 kg: a deschis cu o încercare de 167 kg la „smuls”.
01:20 Tecău și Mergea au avut un prim game dificil, s-au văzut conduși cu 40-15 pe serviciul lui Horia, dar au ieșit cu bine din această situație și s-au instalat la conducere: 1-0
01:10 Unitate! Sportivii români se susțin unii pe alții peste tot pe unde au ocazia. După succesul cu Spania la handbal, tricolorele au venit la tenis pentru a le face galerie lui Mergea și Tecău. Meciul începe cu Horia la serviciu.
00:53 Angelique Kerber s-a calificat în finala de simplu la tenis, după 6-3, 7-5 cu Madison Keys. În câteva minute va începe finala de dublu masculin, cu Horia Tecău și Florin mergea în scenă!
00:50 Până la această oră s-au încheiat alte câteva probe olimpice, cu următoarele rezultate:
ATLETISM. Masculin, 20 km marș: 1. Wang Zhen (China) – 1h 19:14, 2. Cai Zelin (China) – 1h 19:26, 3. Dane Bird Smith (Australia) – 1h 19:37; Feminin – aruncarea greutății: 1. Michelle Carter (SUA) 20.63 metri, 2. Valerie Adams (Noua Zeelandă) 20.42 metri, 3. Anita Marton 19.87 metri.
TIR SPORTIV. Feminin – skeet, Finala mare: Diana Bacosi – Chiara Cainero (ambele Italia) 15-14. Medalie de bronz: Kim Rohde (SUA)
HALTERE. Feminin – 75 kg: 1. Rim Jong Sim (Coreea de Nord) – 274 kg, 2. Darya Naumava (Belarus) – 258 kg, 3. Lidia Valentin (Spania) – 257 kg
GIMNASTICĂ‚ TRAMBULINĂ‚. Feminin – Individual: 1. Rosie MacLennan (Canada), 2. Bryony Page (Marea Britanie), 3. Li Dan (China)
JUDO. Feminin, plus 75 kg: 1. Emilie Andeol (Franța), 2. Idalys Ortiz (Cuba), 3. Kanae Yamabe (Japonia) și Yu Song (China); Mascylin, plus 100 kg: 1. Teddy Riner (Franța), 2. Hisayoshi Harasawa (Japonia), 3. Rafael Silva (Brazilia) și Or Sasson (Israel)
TIR CU ARCUL. Masculin – Individual. Finala mare: Ku Bon Chan (Coreea de Sud) – Jean Valladont (Franța) 7-3; Finala mică: Brady Ellison (SUA) – Sjef van den Berg (Olanda) 6-2
SCRIMĂ‚. Masculin – Floretă, echipe. Finala mare: Rusia – Franța 45-41; Finala mică: Statele Unite – Italia 45-31
CICLISM PE PISTĂ‚. Feminin, Sprint pe echipe: 1. China, 2. Rusia, 3. Germania; Masculin – Urmărire pe echipe: 1. Marea Britanie (din echipă au făcut parte Bradley Wiggins, câștigător al Turului Franței în 2011 și Mark Cavendish, al doilea om în istoria Turului Franței ca număr de victorii de etapă) – 3:50.26 record mondial, 2. Australia, 3. Danemarca
CĂ‚LĂ‚RIE. Dresaj pe echipe: 1. Germania, 2. Marea Britanie, 3. Statele Unite.
00:30 Naționala feminină de handbal este o echipă remontată din toate punctele de vedere, după ultimele două rezultate. A crescut ca joc, și-a revenit din punct de vedere moral, dar cel mai important aspect are în mână șansa calificării în sferturi, chiar dacă adversarul se numește Norvegia. „Din fericire ne-am revenit. Fața noastră s-a schimbat destul de mult în ultimele două meciuri, am obținut încă o victorie, mai este puțin și ne calificăm în sferturi. Să nu uităm că jucăm împotriva Norvegiei, o echipă care în orice condiții este foarte greu de bătut„, a susținut Cristina Neagu. Reacțiile din tabăra tricoloră după România – Spania le puteți vedea AICI
00:10 Norvegia a câștigat cu 28-19 în fața Muntenegrului, în ultimul meci al Grupei A din etapa a 4-a, astfel că și-a asigurat deja prezența în sferturile de finală. Tot din grupa României s-a calificat și Brazilia. Înaintea ultimei etape, clasamentul se prezintă astfel: 1. Brazilia – 6 p, 2. Norvegia – 6 p, 3. Spania – 4 p, 4. Angola – 4 p, 5. România – 4 p, 6. Muntenegru – 0 p.
23:50 Monica Puig (Puerto Rico) a furnizat o mare supriză în turneul de simplu feminin, câștigând prima semifinală la simplu cu Petra Kvitova: 6-4, 1-6, 6-3. A doua semifinală, Angelique Kerber – Madison Keys se desfășoară la această oră, scorul fiind 6-3 pentru germancă. Finala la dublu masculin începe după această partidă.
23:05 Horia Tecău și Florin Mergea își pot face încălzirea pentru finala de dublu cu Rafael Nadal și Marc Lopez. „Matadorul” tocmai a terminat un meci de 2 ore cu Thomaz Bellucci, câștigat cu 2-6, 6-4, 6-2. Nadal s-a calificat în semifinale și la simplu, fază în care a acces și Andy Muuraz, după 2-1 cu Johnson.
22:15 Într-o intervenție telefonică la TVR, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, a susținut: „Indiferent de rezultat, pentru mine echipa și-a îndeplinit obiectivul, iar tot ce vine de acum este un plus”.
22:05 HANDBAL: România – Spania 24-21, FINAL. Ultimele 10 minute au aparținut portarului Paula Ungureanu, care a fost genială, fără nicio exagerare. Cristina Neagu a prins alte două aruncări de senzație, iar naționala s-a desprins în câștigătoare, 24-21. România a făcut un meci mare, iar acum depinde doar de ea să se califice în sferturi. În ultimul meci din grupă, programat duminică, va înfrunta Norvegia și are nevoie de un punct.
Au marcat pentru România: Neagu – 9, Geiger – 5, Buceschi – 2, Brădeanu – 2, Perianu – 2, Chiper – 2, Chintoan – 1, Vizitiu – 1
21:55 Paula Ungureanu face adevărate minuni în poarta României. Trei intervenții din situație de unu la unu, iar echipa iese cu bine dintr-o inferioritate numerică, ba a revenit în avantaj cu un gol înscris de Perianu, 20-19 (min. 53).
21:45 Naționala de handbal părea că s-a desprins decisiv pe tabela de marcaj, dar ne-am înșelat! În numai 9 minute, Spania a egalat la 17-18 (min, 44), grație unor intercepții în apărare și a unor contraatacuri devastatoare. Tricolorele s-au relaxat prea devreme, trebuie să reînceapă munca de la zero pentru a câștiga. UPDATE: România nu pare capabilă de câteva minute să dejoace apărarea avansată a Spaniei și se vede condusă pentru prima dată în minutul 47: 18-19
21:35 România iese și mai puternică de la cabine și se desprinde după primele minute de joc, scor 17-11. Spania nu a marcat niciun gol, în timp ce Neagu face o adevărată demonstrație de forță. Duenas a cerut time-out după 6 minute.
21:15 Pauză: România – Spania 13-11. Tricolorele au făcut cea mai bună repriză de la această ediție a Jocurilor Olimpice, iar acest lucru se reflectă și pe tabela de marcaj: 13-11. Cristina Neagu crește de la meci la meci – 5 goluri în prima parte, Paula Ungureanu continuă să fie un înger păzitor – 42%, dar în general toată echipa ține ritmul, iar linia de 9 metri este solidă. Melinda Geiger este revelația din tabăra tricoloră, cu 4 goluri. Spania a profitat în prima parte de câteva mingi pierdute de România în atac, greșeli apărute din dorința tricolorelor de a juca într-un ritm foarte ridicat și de a prinde pe picior greșit defensiva iberică.
Au marcat în prima repriză: Neagu – 5 goluri, Geiger – 4, Buceschi – 1, Perianu – 1, Brădeanu – 1, Chintoan – 1. Ionica Munteanu a aparat o aruncare de la 7 metri
20:53 Naționala de handbal a avut 10 minute de joc de un nivel foarte bun și s-a desprins la 7-4. Handbalistele sunt foarte determinate și au și sprijinul unui număr important de sportivi tricolori. Campioanele olimpice de la spadă au venit la joc să le facă galerie, așa cum s-a întâmplat aseară și la finala lor, când Neagu & Co le-au susținut.
20:40 În ultimul meci direct desfășurat în Norvegia, România și Spania au încheiat la egalitate, 21-21. Cristina Neagu nu a jucat însă în acel meci, la fel cum nici ibericele nu s-au întrebuințat. Meciul a început cu Spania în atac
20:25 S-a încheiat și concursul de la tir sportiv – proba masculină de pușcă, 50 metri. Podiumul olimpic este următorul: 1. Henri Junghaenel (Germania) – 209.5 puncte, 2. Kim Jong-Hyun (Coreea de Sud) – 208.2 puncte, 3. Kirill Grigoryan (Rusia) – 187.3 puncte.
20:10 Campioanele olimpice la spadă feminin sunt în acest moment LIVE la TVR. „În 20 de ani de scrimă, a fost prima dată când am văzut o sală plină cu susținători care au cântat și au aplaudat pentru noi. Nu îmi venea să cred. A fost o zi fabuloasă, a fost momentul nostru pe care l-am așteptat toată viața”, a declarat Ana Maria Popescu, impresionată de galeria pe care a avut-o la finală
„Este o medalie foarte grea, am dormit cu ea sub pernă”, a vorbit Loredana Dinu despre prețiosul trofeu.
19:45 Într-un meci din Grupa B a turneului de handbal feminin, Suedia și Olanda au terminat la egalitate, scor 29-29, și sunt foarte aproape de calificarea în sferturi.
19:35 În ziua a 7-a a Jocurilor Olimpice a debutat și cea mai „universală” disciplină, atletismul. Iar debutul întrecerilor a fost la superlativ, cu un record mondial, doborât după 23 de ani în finala feminină de la 10.000 metri. Almaz Ayana (Etiopia) a alergat distanța în 29:17.45, timpul fiind mai bun cu aproximativ 14 secunde mai bun decât vechiul record. Pe podium au mai urcat Vivian Cheruiyot (Kenya) – 29:32.53 și Turunesh Dibaba (Etiopia) – 29:42.56
19:15 România a rezistat eroic în partida cu Coreea de Sud, în primul tur la tenis de masă, fiind foarte aproape să producă o uriașă supriză. Asiaticele s-au calificat mai departe cu 3-2 la meciuri și cu 3-2 la seturi în jocul decisiv disputat de Bernadette Szocs și Hyowon Suh. Diferența de 61 de locuri în ierarhia mondială dintre cele două jucătoare nu s-a sesizat decât în ultimele patru puncte ale întâlnirii. Szocs a jucat cu foarte mult tupeu, a avut și setul doi în mână – pierdut în cele din urmă – a condus cu 5-3 și în „decisiv”, dar până la urmă experiența a făcut diferența. În orice caz, fetele lui Viorel Filimon ies cu capul sus din turneu.
TENIS DE MASĂ‚. FEMININ, TURUL 1: ROMÂNIA – COREEA DE SUD
Meci 1: Elizabeta Samara – Jihee Jeon 0-3 (6-11, 7-11, 7-11)
Meci 2: Daniela Dodean Monteiro – Hyowon Suh 3-0 (11-6, 11-9, 11-9)
Meci 3: Daniela Dodean Monteiro / Bernadette Szocs – Haeun Yang / Jihee Jeon 1-3 (10-12, 11-9, 11-13, 8-11)
Meci 4: Elizabeta Samara – Haeun Yang 3-1 (11-8, 7-11, 12-10, 11-9)
Meci 5: Bernadette Szocs – Hyowon Suh 2-3 (13-11, 12-14, 10-12, 11-9, 7-11)
Daniela Dodean a făcut un meci extraordinar cu Hyowon Suh, numărul 17 mondial, reușind să se impună cu 3-0. Românca a controlat ostilitățile de la început și până la sfârșit.
În meciul de dublu, România a irosit două mingi de set și șansa de a conduce cu 2-1. Din acel moment, Coreea de Sud a preluat controlul partidei cu numărul 3. Daniela Dodean a suferit o întindere la picior
Interesant, niciun meci din turneul feminin de la Londra 2012, indiferent de faza în care s-a jucat, nu a avut nevoie de un „decisiv”
Întâlnirea a fost un adevărat maraton, încheiată după 3 ore și 10 minute.
17:35 S-au decernat și primele patru titluri olimpice ale zilei, din cele 24 programate azi, la canotaj. A fost ziua Marii Britanii, care a câștigat două din cele patru curse. Rezultate consemnate:
Feminin – două vâsle categorie ușoară: 1. Olanda, 2. Canada, 3. China
Masculin dublu vâsle categorie ușoară: 1. Franța, 2. Irlanda, 3. Norvegia
Feminin – dublu rame: 1. Marea Britanie, 2. Noua Zeelandă, 3. Danemarca
Masculin – patru rame: 1. Marea Britanie, 2. Australia, 3. Italia
17:20 România și-a încheiat parcursul la judo fără nicio medalie. Ultimul reprezentant, Daniel Natea, a fost învins în optimi de uzbekul Tangriev, un adversar cu 11 ani mai în vârstă. Experiența a fost și cea care a făcut diferența. După ce a reușit un Waza-Ari, Tangriev a stat în defensivă, în schimb, Natea a atacat pentru a reuși un procedeu și a fost suprins. Românul a fost eliminat prin ippon.
17:05 Brazilia a evitat o surpriză de proporții cu Angola, în partida de deschidere a zilei la handbal feminin. Sud-americancele s-au impus cu 28-24, după ce în prima parte Angola a condus în cea mai mare parte a timpului.
16:45 Daniel Natea, uriașul delegației României la Rio și la propriu și la figurat, a avut un debut exploziv în turneul de judo la categoria plus 100 kilograme. El a câștigat prin ippon, după ce și-a „secerat” adversarul din Thailanda, Kunathip Yea-On, în mai puțin de 2 minute. În turul următor îl va înfrunta pe Abdullo Tangriev (Uzbekistan).
15:50 Rezultat surprinzător în primul meci de handbal feminin al zilei. Într-un joc care ne intersează în mod direct, în Grupa A, Angola conduce Brazilia în minutul 19 cu 10-7! UPDATE: Brazilia – Angola 13-13 la pauză
15:40 Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs revin azi la masa de joc, iar de la ora 16:00 înfruntă Coreea de Sud, în turul 1 al turneului pe echipe la tenis de masă. Asiaticele alinează o formulă de echipă cu trei jucătoare care sunt în Top 30 în ierarhia mondială. România o are în această zonă a tenisului de masă doar pe Elizabeta Samara – locul 39. Se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.
15:35 La casele de pariuri, Horia Tecău și Flrin Mergea sunt creditați cu a doua șansă în finala cu Rafael Nadal și Marc Lopez. Spaniolii au o cotă în jur de 1.60 la victorie, în timp ce românii au în jur de 2.30. Pariem pe Horia Tecău și Florin Mergea?
15:15 La Jocurile Olimpice de la Rio sunt întreceri la finalul cărora este loc și pentru două națiuni pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. La înot, în proba de 100 metri feminin, SUA și Canada au terminat pe locul 1, după ce Simone Manuel, respectiv Penny Oleksiak au fost înregistrate cu același timp – 52.70. La alte discipline olimpice sunt criterii de departajare în caz de egalitate.
14:54 Echipa de spadă a încheiat finala olimpică disputată cu China (44-38) cu o tușă fabuloasă marca Ana Maria Popescu. Filmulețul este deja viral pe internet. Decizia aleasă de Ana Maria Popescu pentru a încheia un turneu olimpic este genială, a unei mari campioane a României. Este și imaginea perfectă pentru un început de zi, în care avem alte speranțe!
După o noapte minunată oferită de sportivii români la Jocurile Olimpice, reluăm asaltul cu mai multă încredere în ziua a 7-a. Aurul olimpic obținut de echipa feminină de spadă ar trebui, în mod normal, să descătușeze delegația României, și ne referim în primul rând la sportivi. Se instalase o stare de crispare pe fondul nerealizărilor din primele zile. Acum, toți ceilalți sportivi care vor concura au primit un puternic stimulent înaintea bătăliilor pe care le vor da.
Pentru Horia Tecău și Florin Mergea, oamenii zilei în delegația tricoloră, ce motivație mai mare să existe decât aurul olimpic. Ei vor juca pentru un titlul istoric al tenisului românesc în compania spaniolilor Rafael Nadal și Marc Lopez. În schimb, naționala de handbal a fost ajutat foarte mult din punct de vedere mental de succesul spadasineler. Din punct de vedere psihologic, meciul cu Spania a fost pentru Tomas Ryde, probabil, unul dintre cele mai ușoare de pregătit. Handbalistele au trăit pe viu succesul de la scrimă și cu siguranță că anumite sentimente, fioruri le-au cuprins și pe ele. Victoria cu Spania este obligatorie pentru naționala de handbal pentru a continua să spere la calificarea în sferturi.
34 de delegații participante la Jocurile Olimpice de la Rio au cucerit cel puțin un titlu olimpic. Printre acestea se regăsește și România.
Programul românilor în ziua a 7-a
TENIS. Horia Tecău / Florin Mergea / Rafael Nadal / Marc Lopez – finală dublu, după ora 22:30; TEcău / Begu – Stepanek / Hradecka, dublumixt, sferturi
HANDBAL. România – Spania, etapa a 4-a Grupa A, ora 20:40
JUDO. Daniel Natea, categoria plus 100 kg, după ora 16:00
HALTERE. Gabriel Sîncrăian, categ. 85 kg, ora 01.00
AtLETISM. Florina Pierdevară – 1.500 metri, serii, ora 2:40
TENIS DE MASĂ‚. Feminin, echipe: România – Coreea de Sud, turul 1, ora 16:00
PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 6-A
PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 5-A
PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 4-A
PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 3-A
PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN ZIUA A 2-A
PUTEȚI VEDEA AICI O CRONOLOGIE A EVENIMENTELOR DIN PRIMA ZI
PUTEȚI VEDEA AICI DETALII DE LA CEREMONIA DE DESCHIDERE
Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?