Un raport al „Mișcării pentru un Ciclism Credibil” detaliază cazurile de dopaj și corupție din 1 ianuarie până la 31 martie, înainte de pandemia de coronavirus.
„Mișcarea pentru un ciclism credibil” a publicat numărul de cazuri de dopaj și corupție în sport înainte de perioada de pandemie, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2020. Atletismul conduce acest clasament controversat cu 33 de cazuri, urmată de ridicarea de greutăți.
Conform datelor, ciclismul a avut doar trei cazuri pozitive și fotbalul, două, dar regele sportului este cel mai corupt, cu șase cazuri de corupție la nivel admnistrativ. În ceea ce privește țările, Statele Unite au produs 20 de infracțiuni. A urmat Africa de Sud (11) și Rusia (9). România e pe locul 19, cu două cazuri, cele din haltere.
? Credibility figures as at 31 March 2020 ? „Over the first three months of the year, only three doping procedures have been revealed in cycling.” ? https://t.co/yyGj1TaFjO pic.twitter.com/LwxGeICEwY — MPCC (@MPCC_Cycling) May 7, 2020
? Credibility figures as at 31 March 2020
? „Over the first three months of the year, only three doping procedures have been revealed in cycling.”
? https://t.co/yyGj1TaFjO pic.twitter.com/LwxGeICEwY
— MPCC (@MPCC_Cycling) May 7, 2020
Agenția Mondială Antidoping (WADA) a anunțat că acordurile de asociere pe trei ani cu Institutul Sud-African pentru Sportul fără Droguri (SAIDS) și Organizația Națională Anti-Doping Etiopiană (ETH-NADO) au produs „pași importanți pentru sport curat în Africa”, după facilitarea accesului la resurse și experiența altor agenții mai dezvoltate și cu experiență. WADA lucrează în prezent la protocoalele de control în timpul pandemiei și la punerea în aplicare a Codului Mondial.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER