Anul în care a fost construită prima mașină electrică. „România este integrată tehnologic cu cerințele pieței mondiale”

Mate Rimac, dezvoltatorul uneia dintre cele mai rapide și extravagante mașini electrice din lume, și Burton Lee, expert în mașini autonome și profesor la prestigioasa universitate Stanford din SUA, au venit în România pentru a le explica românilor două din trendurile actuale din industria auto internațională: electrificarea (electrification) și mașinile autonome (autonomous driving).

„Absolut remarcabilă este dinamica adaptării pieței românești la ritmul tehnologiei de nivel mondial. România este integrată tehnologic cu cerințele pieței mondiale, un exemplu în acest sens fiind prezența Hella și Daimler în țara noastră, reprezentanți de vârf ai tehnologiei globale și integrarea firească, armonioasă în economia romînească. Sunt bucuros că am avut prilejul să gîndim împreună spre viitor și să fim optimiști având la bază exemplele uimitoare ale înaintașilor noștri. Mercedes-Benz este printre primii producători auto ce se regãsesc în povestea unui vehicul hibrid, Mercedes Mixte din 1906 fiind primul vehicul de acest gen din istoria companiei. Inginerul Wilhelm Maybach a experimentat combinații de benzinã și tehnologii alternative de acționare la începutul secolului al XX-lea.

Astãzi când tematica tehnologiilor verzi și a protejarii mediului este acută, inginerii și oamenii de știință cautã solutii și le suntem recunoscători pentru valorile dăruite omenirii. Mercedes-Benz ca premergãtor al acestor preocupări a transpus ideile viitorului în douã concepte: Generation EQ Concept, care relevă cum mașinile electrice se pot mișca în curând pe banda de vitezã a autostrãzilor) și Concept EQ, care cu aspectul unui SUV Coupe sportiv, oferã o previzualizare a unei noi generații de vehicule cu baterii”, a arătat Juergen Schunn, președintele companiei româno-germane Auto Schunn, în cadrul evenimentului „Hella Tehnology Driving Day”.

Publicat: 27 04. 2017, 17:59
Actualizat: 27 04. 2017, 18:15