Ce surprize mai pregătește Mercedes. Pasul important făcut prin lansarea unei noi limuzine

  • Mercedes-Benz face un pas important către viitor prin lansarea noii limuzine Clasa E.
  • A zecea generație de limuzine din clasa business aduce în prim plan repere cu adevărat surprinzătoare prin intermediul unui design de top, dar și a unui interior de ultimă generație.
  • Mai mult, noua Clasă E marchează lansarea în premieră a numeroase inovații tehnice.

Printre diversele funcții, acestea oferă un mod de condus confortabil și în siguranță la un alt nivel, alături de un sistem de asistență pentru șofer. În plus, noua experiență este completată de sisteme de divertisment și control. În mod exemplar, un nou motor diesel cuplat cu design compact și o aerodinamică demnă de doborât recorduri setează standardele pentru eficiență în acest segment, în timp ce suspensia pneumatică asigură un confort și o dinamică impresionante la rulare. Multiplele inovații disponibile, inclusiv funcția Active Lane change Assistant ce permite șoferului orientarea către banda aleasă într-un mod surprinzător, poziționează Clasa E ca fiind cea mai inteligentă limuzină din segmentul business.

  • Noua Clasă E va fi disponibilă în centrele autorizate de vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016.

„Clasa E reprezintă nucleul mărcii Mercedes-Benz, iar de-a lungul anilor a redefinit în mod repetat standardele segmentului de business. În prezent, limuzina duce tradiția mai departe alături de o multitudine de inovații de top. Noua Clasă E face încă un pas important către deplasarea complet autonomă. În plus, mărește eficiența, siguranța și confortul, reduce nivelul de stres și intensifică plăcerea de a conduce”, a declarat Prof. Dr. Thomas Weber, Membru al Comitetului Director Daimler AG, responsabil pentru Cercetare și Dezvoltare Mercedes-Benz Cars.

Noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, elegantă și sportivitate. Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase: ampatamentul a crescut cu 65 mm până la 2.939 mm, iar lungimea a fost extinsă cu 43 mm până la 4.923 mm. Designul automobilului aduce în prim plan cunoscutele proporții specifice limuzinelor Mercedes-Benz. Frumusețea designului mașinii este completată de capota alungită, cu accente de coupé, care coboară spre spatele lat. Puternic alungită, caroseria autovehiculului este caracterizată de consolele scurte, un ampatament lung, roți mari și flancuri bine definite ce prezintă o interpretare proaspătă, elegantă și dinamică a liniei. Toate acestea permit Clasei E să evidențieze într-un mod perfect filosofia Mercedes-Benz în materie de design: Sensual Purity.

Aspectul impresionant al părții frontale evidențiază statutul la care aspiră limuzinele din clasa business, oferind variații diferite pentru fiecare linie de design și echipare. Modelul standard afișează grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca și linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE și gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasată în centru. Fiecare dintre modelele de grilaje oferă Clasei E un aspect distinct și un grad unic de diversitate prin care se remarcă versiunile.
La partea din spate, umerii lați poziționati deasupra aripilor roților din spate oferă Clasei E un caracter puternic și inconfundabil. Stopurile monobloc poziționate pe spate – afișând un design cu două bare încadrate de caroseria autovehiculului – poziționează Clasa E ca fiind noul membru al limuzinelor Mercedes-Benz. Opțional, luminile suplimentare pot oferi o atracție asemănătoare cu strălucirea unui motor cu reacție. Acest „efect stardust” este creat printr-o tehnologie inovatoare a reflectorului cu o structură configurată special pentru stopurile din spate și al cărei debut are loc odată cu lansarea Noii Clase E.

Interiorul noii Clase E încorporează sinteza de emoție și inteligență, piloni ce sunt definiți de filosofia Mercedes-Benz în materie de design – forme distincte cu un flux senzual. Opțiunile suplimentare includ două ecrane de înaltă  rezoluție, fiecare cu o diagonală de 12,3 inci – o premieră pentru acest segment. Sub sticla care le acoperă, cele două ecrane devin unul singur, alungit, care pare că plutește, conturând un element central prin care este accentuat designul interior cu orientare orizontală. Precum ansamblul instrumentelor de bord, acest ecran este compus dintr-un display mare cu fiecare dintre elementele virtuale disponibile în câmpul vizual al șoferului și un display central poziționat deasupra centrului consolei. Conducătorul auto are posibilitatea de a personaliza panoul de bord și de a alege dintre trei stiluri diferite: „Classic”, „Sport” și „Progressive”.

În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch („Touch Controls”), amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, moto-ul „mâinile pe volan, atenția la drum” este respectat, iar atenția șoferului nu este atrasă de la carosabil.
Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma unui touchpad și a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaște chiar și scrisul de mână, și a sistemului de control vocal LINGUATRONIC. De asemenea, sunt disponibile butoane cu acces direct pentru controlul diverselor funcții precum sistemul de aer condiționat pentru activarea sau dezactivarea oportună a sistemelor de asistență a șoferului.
Un design nou și inteligent cu vizualizări și animații de înaltă calitate, alături de o logică simplificată, sporește această nouă experiență de operare. În același timp, pasagerii se vor bucura de un interior atragător cu o arhitectură spațioasă, ce combină eleganța clasei de lux cu un caracter sportiv desăvărșit.

 

Publicat: 12 01. 2016, 19:56
Actualizat: 12 01. 2016, 20:40