Ce trebuie să facă șoferii români pentru a fi siguri că au mașina pregătită înainte de a pleca la drum. Sfaturi utile pentru conducătorii auto

Șoferii trebuie să fie foarte atenți la mentenanța autovehiculului și au obligația de a respecta o serie de reguli simple pentru a se asigura că pleacă la drum în siguranță.

Cea mai frumoasă vacanță alături de familie poate să se transforme într-un adevărat coșmar dacă rămâi cu mașina în drum sau ești nevoit să îți petreci zilele libere prin servicer-uri auto din orașe necunoscute.

Pentru a se asigura că nu se lovesc de probleme care pot fi preîntâmpinate, șoferii trebuie să respecte o listă de sfaturi pe cât de simple, pe atât de importante.

Ce trebuie să facă șoferii români pentru a fi siguri că au mașina pregătită înainte de a pleca la drum. Sfaturi utile pentru conducătorii auto

Oricât de mult și-ar pune baza în propria mașină, conducătorii auto trebuie să facă o serie de verificări înainte de a pleca din parcare, cu atât mai mult dacă vorbim despre un drum lung.

Șoferii care vor să fie relaxați atunci când sunt la volan și să fie siguri că nu îi pândește vreun pericol, trebuie în primul rând să fie atenți la tipul anvelopelor cu care este echipată mașina, fiind nevoie de unele specifice sezonului rece atunci când condițiile meteo (și legea din România!) o impun. De asemenea, este indicat ca de fiecare dată, înainte de plecare, să se verifice „la ochi” că acestea nu sunt dezumflate sau deteriorate. O eventuală astfel de problemă se rezolvă întotdeauna mult mai ușor în parcare decât într-un oraș pe care nu îl cunoaștem sau, mai rău, într-un loc pustiu.

Șoferii trebuie să se asigure, de asemenea, că nu există scurgeri de fluide din mașină, în caz contrar fiind nevoiți să apeleze de urgență la un specialist. Nu vă lăsați păcăliți de apa care se scurge din mașină după folosirea aerului condiționat!

O altă verificare pe care șoferii trebuie să o facă este să arunce un ochi sub capotă și să se asigure că nu există curele care se observă că au fost rulate excesiv și care au ajuns, deci, la finalul vieții.

Șoferii trebuie să aibă mare grijă de sistemul de frânare, care trebuie inspectat la service cel puțin o dată pe an. De asemenea, orice funcționare anormală a acestuia în timpul mersului (sunete, frânare anormală, pedală slăbită etc.) trebuie supusă verificării unui centru specializat.

Bateria mașinii poate, de asemenea, să creeze un disconfort puternic conducătorilor auto. Dacă este mai veche de trei ani, proprietarii de autovehicule trebuie să fie pregătiți în orice moment că aceasta poate ceda. Din fericire, se pot efectua teste de către firmele specializate, în urma cărora veți ști cât de multă viață mai are în ea bateria.

Publicat: 30 10. 2022, 15:23