Fanii și piloți de drift vor planta o pădure în Giurgiu în onoarea eroilor de război
Fanii Campionatului Național de Drift sunt invitați de piloți, dar și de mai multe asociații de voluntari, pentru a crea împreună Pădurea Eroilor Giurgiuveni.
Nu mai puțin de 7.000 de copaci vor fi plantați pe 10 aprilie, iar fiecare va purta numele unuia dintre eroii căzuți în războaiele mondiale.
Cei 7.000 de copaci pe care piloții de drift și voluntarii de la asociații i-au pregătit vor fi plantați pe un teren de două hectare din comuna giurgiuveană Vedea.
Fanii și piloți de drift vor planta o pădure în Giurgiu în onoarea eroilor de război
„Este o primă acțiune pe care o pregătim dintr-un șir mai lung, iar susținerea fanilor este esențială, la fel ca pe traseul de concurs. Împreună putem câștiga această bătălie. O facem pentru noi, pentru voi, pentru copiii noștri”, au transmis piloții.
Mai mult, fanii care se vor implica în campania de împădurire de la Vedea vor avea ocazia să discute cu piloții despre motorsport, dar și să admire una dintre mașinile oficiale RoDrift care va concuira în acest sezon competițional. „Dincolo de motorsport, contează educația și credem că prin educație, aducem un plus siguranței rutiere. Nu vom planta doar copaci, dar vom vorbi și despre mașini, competiție și siguranța pe șosele”, au mai afirmat campionii din drift.
Acțiunea de pe 10 aprilie este realizată cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Primăriei comunei Vedea, Romanian Drift Community (RoDrift), Centrului de Orientare și Consiliere în Carieră din cadrul Academiei de Studii Economice (CCOC), Asociației Studenților la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului (ASEAM), Marsay, Asociației Plantăm Fapte Bune, Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Giurgiu și a Direcției Silvice Giurgiu.
Astfel, la baza fiecărui copac va fi o plachetă cu numele unui soldat român care a murit pe front în cele două războaie mondiale și care nu a beneficiat de un mormânt. „Este un gest simbolic. Va fi disponibilă și o hartă interactivă, unde poate fi văzut numele fiecărui soldat și copacul dedicat în onoarea acestuia”, au transmis organizatorii acțiunii de împădurire a terenului de două hectare din comuna Vedea.