Titi Aur a câștigat de opt ori titlul de campion al României în anii 1995, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2006 și a pus bazele unei academii unde se învață conducerea defensivă, dar se predau și din tainele pilotajului.
Aur trage un semnal de alarmă în privința mașinilor ce rulează pe drumurile României. Din 7.300.000 de autovehicule înmatriculate în țară la finalul anului trecut, doar cinci milioane au ITP-ul valabil. Restul reprezintă un pericol.
În 2021, până acum, au fost descoperite în trafic de către polițiști 5.300 de automobile fără inspecția tehnică la zi.
Mai mult, în ultima lună, circa 3.000 de mașin au fost depistate cu grave defecțiuni tehnice.
Titi Aur a explicat la TVR consecințele acestui fenomen. Conform spuselor sale mulți șoferi oferă șpagă pentru a obține ITP-ul, deși mașinile respective sunt adevărate „capcane” pe roți.
„Fenomenul accidentelor auto e scăpat de sub control în România, iar autoritățile sunt imune la această situație. Practic, nu fac nimic. Doar Poliția Română face anumite activități punctuale, dar nu este suficient. Nu suntem educați, nu suntem educați din școala generală, în timpul școlii de șoferi, iar după ce luăm permisul de conducere, nu se mai face nimic.
Șoferii din România nu sunt educați, nu înțeleg pericolul și atunci nu respectă reguli de circulație, de conducere defensivă, de bun-simț. Merg cu mașina fără ITP, considerând că păcălesc pe cineva. Se ajunge să se dea șpagă ca să pleci cu mașina incorectă de la control. E ca și cum ai da șpagă să te sinucizi”, a spus Titi Aur pentru sursa citată.
Conform Registrului Auto Român, ITP-ul se efectuează:
În trecut, Titi Aur explica cum se poate debloca traficul auto din țara noastră: „Regula fermoarului”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER