Șansă imensă pentru amatorii de drift. Cum pot ajunge piloți profesioniști
Pasionații derapajelor controlate au o mare oportunitate în acest weekend pentru a face pasul de la teribilism pe străzi la participarea într-un cadru organizat și chiar să devină piloți profesioniști de drift. Deja peste 20 de amatori s-au înscris la “Campionii sunt pe circuit, nu pe șosele”, care are loc sâmbătă și duminică la Poligonul Moto din Sectorul 3 al Capitalei. Accesul publicului va fi gratuit în ambele zile.
Șansă imensă pentru amatorii de drift. Cum pot ajunge piloți profesioniști
Conform RoDrift, promotorul evenimentului, cei 20 de pasionați au parte de un circuit dedicat, diferit de cei care deja s-au înscris la a patra etapă din Campionatul Național de Drift, care are loc în același loc la finalul acestei săptămâni. “Le oferim șansa nu doar să participe într-un cadru legal și securizat, conform standardelor de competiție, dar dacă sunt talentați, să intre pe viitor la etapele naționale”, a anunțat Denis Manea, vicepreședintele RoDrift.
Poligonul Moto Pallady, de pe strada Drumul Gura Bădicului, Sector 3, București, va găzdui ambele evenimente. La clasa Street, care deja e parte din Campionatul Național de Drift, s-au înscris 16 piloți. Prin aceștia se numără și Alexandru Pădurariu, un tânăr de doar 15 ani, care, în acest moment este și favoritul la titlu. El a moștenit pasiunea pentru drift de la tatăl său, Bogdan Padurariu, pilot la clasa PRO in Campionatul National de Drift. Sâmbăta și duminică îi vom vedea pe amândoi pe circuit, fiul în competiția de la Street, iar tatăl in demo drift show, care va face spectacol alături de campionul Radu Moise, Sorin Ene, Alice Ene și Răzvan Stan.
“Sunt fan de când mă știu, mi-am dorit să devin pilot, iar street este doar o etapă din viitoarea mea carieră de pilot profesionist. De anul viitor vreau să devin pilot la semipro, iar apoi să devin profesionist. Ca sfat, le recomand tuturor pasionaților de adrenalină să vină aici chiar dacă nu își doresc o carieră, ci doar să participe într-un cadru organizat, să nu pună în pericol alți participanți la trafic”, a spus Alex.
Scopul acestui proiect este de a promova sportul de performanță și de a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele din trafic în rândul tinerilor. Prin intermediul acestui eveniment, RoDrift își propune să atragă pasionații de motorsport către competițiile din Campionatul Național de Drift și să promoveze activitățile sportive organizate și legal constituite sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Agenției Naționale pentru Sport.
Acest proiect, finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local încurajează promovarea sportivității și a siguranței rutiere, dar si dezvoltarea unei culturi a respectului și responsabilității în rândul tinerilor pasionați de motorsport, cu impact pozitiv asupra comunității și a societății în general.