Silviu Bulugioiu, candidatul care vrea să reformeze Federația Română de Automobilism Sportiv: „Am acceptat cu încredere”. Care este echipa cu care dorește să câștige alegerile | SPECIAL

Silviu Bulugioiu este candidat la președinția Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), pentru scrutinul care va avea loc sâmbăta, 18 februarie 2023.

Silviu Bulugioiu, candidatul care vrea să reformeze Federația Română de Automobilism Sportiv: „Am acceptat cu încredere”. Care este echipa cu care dorește să câștige alegerile | SPECIAL

Cu o experiență de 30 de ani în sportul automobilistic și în organizarea competițiilor sportive de gen, Silviu Bulugioiu, alături de echipa sa, își propun să unifice și reformeze Federația Română de Automobilism Sportiv.

Alegerile pentru președinția FRAS vor avea loc sâmbăta, 18 februarie, iar Silviu Bulugioiu va candida împotriva actualului șef, Norris Măgeanu.

“Am o experiență în motorsport de peste 30 ani în diferite discipline. De-a lungul timpului, am fost atât sportiv, organizator de evenimente sportive, cât și conducător de structuri sportive (club sportiv și președinte al comisie, în cadrul FRAS).

Legătura cu motorsportul a început încă din anii studenției și, în paralel cu ea, profesional, am desfășurat o vastă activitate în managementul diferitelor departamente și structuri a unor companii de renume mondial.

Tot acest mix, împreună cu experiența acumulată și rezultatele dovedite, au făcut ca pentru alegerile din cadrul FRAS, ce vor avea loc la începutul anului 2023, să-mi fie propusă participarea în postura de candidat la funcția de președinte a Federației Române de Automobilism Sportiv.

Această propunere onorantă, am acceptat-o cu încredere și din dorința de a aduce managementul federației la un nivel înalt.

Mulțumesc tuturor celor care prin propunerea lor au făcut dovada aprecierii calităților mele și îi aștept alături pe toți cei care își doresc îmbunătățirea activității federației. Doar împreună putem duce motorsportul românesc la cel mai înalt nivel”, declară Silviu Bulugioiu.

Silviu Bulugioiu: „Ar trebui să fim cu adevărat o singură familie”

Silviu Bulugioiu a acceptat să acorde un interviu pentru ProSport.

Înțeleg că ați ales să candidați în echipa, și nu individual. În condițiile astea, care este echipa cu care vă veți prezenta la alegeri?

Am ales o echipă de oameni integri, echilibrați, competitivi și pe care știu că mă pot baza. Îmi place ideea de echipă și am ales-o și in ceea ce privește candidatura proprie deoarece o singură minte nu poate să acopere toate disciplinele sau toată problematica ce apare în procesul de conducere.

Cum vedeți organizarea FRAS din acest moment?

FRAS este în acest moment ca o mare familie, însă e divizată de principii, orgolii, dar și mod de lucru. În momentul de față, cine nu este cu conducerea actuală este înlăturat, este marginalizat. Ar trebui să fim cu adevărat o singură familie și să învățăm din fiecare disciplină să luăm lucrurile bune și să le aplicăm și la altele atfel încât să le îmbunătățim unitar.

Un președinte de federație trebuie să aibă și o relație bună cu presa. Aveți deschidere către presă?

Comunicarea este esențială, fie că este îndreptată către presă sau parteneri, sportivi sau simpantizanți ai motorsportului. Pentru o mai bune înțelegere a acestui fenomen, comunicarea trebuie să existe.

Care este situația cu ACR? Ce se întâmplă de fapt? Se știe că în trecut relația dintre FRAS și ACR a fost una tensionată.

Trebuie să fim foarte exacți în prezentarea acestei situații. ACR-ul este nominalizat ca autoritate sportivă națională de către forul internațional automobilistic ( FIA), dar în România, conform legii sportului, nu are acest statut. Doar federația (FRAS) are dreptul de a organiza campionate. Asta este o situație neplăcută și crează destul de multe incoveniente în ceea ce înseamnă reprezentarea internațională. Ca urmare, normalizarea relațiilor între federație, ACR, Minsterul Sporturilor și FIA este un deziderat.

Până nu demult, kartingul era parte din FRAS. Acum nu mai este. Există șanse ca această displină să revină în familia FRAS-ului?

Din toate punctele de vedere, motorsportul trebuie sa fie unit. Nu știu cum sau dacă se va putea realiza acest lucru, dar cred că prin comunicare deschisă și susținere adevărată a tuturor ramurilor din motorsport să existe o șansă.

Ce veți face pentru copiii care vor să facă motorsport?

ldealurile unor tineri de a se implica la nivel competițional în motorsport este de salutat, dar și orința unor părinți de a-și susține și indruma copiii în practicarea motorsportului este, de asemenea, de salutat.

Cu toata astea, însa, printr-o gândire strategica, trebuie găsite soluțiile pentru ca acest sport să fie practicat în condiții de siguranța maximă. Pentru mărirea siguranței în competiții, vrem să luam în calcul și realizarea de centre de pregatire adresate copiilor și debutanților. Copiii sunt viitorul, însă ei nu trebuie însă să fie expuși unor riscuri total necontrolate.

Cu siguranță și fără niciun dubiu trebuie să avem un centru de pregătire în performanță a juniorilor din toate disciplinele sportive, unde să se poata descoperi cât mai ușor și clar un lot de sportivi construit pe baza performanțelor interne ale acestora. Pentru cei merituoși, federația trebuie să acorde facilități și să puna umărul la dezolvarea sportivă a acestora.

Care este echipa cu care se prezintă la alegeri Silviu Bulugioiu?

Silviu Bulugioiu, membru al Federației Române de Automobilism Sportiv, va candida la președinția FRAS alături de echipa sa formată din:

Octavian Drăgan – vicepreședinte: ”Scopul meu principal este de a duce competițiile organizate pe circuit în România către cel mai înalt nivel, prin definirea și implementarea unui cadru optim pentru sportivi, promotori și organizatori deopotrivă”;

Dan Gîrtofan – vicepreședinte: ”Simt că trebuie să facem mai mult pentru motorsportul românesc și vreau să venim cu o schimbare în modernizarea FRAS-ului, să aducem o îmbunătățire pentru sportivi și pentru securitatea lor. Motorsportul românesc merită mai mult!”;

Daniel Ungur – vicepreședinte: ”Deviza noastră este să nu ne lăsăm prinși în jocuri interpersonale și nici în presiuni generate de orgolii, ci împreună să ne focusăm pe a genera soluții și a inova. Suntem o echipă, suntem implicați, iar strategia noastra este fară conflict de interese și fără compromisuri. Împreună vrem binele motorportului românesc”;

Gunther Graef – membru consiliu federal: ”Mă bucur că am ocazia de a mă alătura acestei echipe și îmi doresc să contribui la evoluția și performanța motosportului românesc. Cu peste 40 de ani fără întrerupere atât în motorsportul național, cât și internațional, acum a venit momentul de a lua ultimul tren cu o echipă potrivită și care are aceeași viziune ca a mea, aceea de a face o schimbare în bine în Federația Română de Automobilism Sportiv;

Iosif Ferenti – membru consiliu federal: ”Îmi doresc o federație transparentă, funcțională și în bune relații atât cu membrii acesteia, cât și cu toate entitățile private și de stat. Federație care să funcționeze după un plan bine pus la punct”;

Traian Pavel – membru consiliu federal: “Vin alături de această echipă întrucât cred cu tărie în strategia de dezvoltare elaborată. FRAS are nevoie de o schimbare pentru a crea un cadru sigur, predictibil și corect pentru motorsportul românesc”;

Carol Blavenstein – membru consiliu federal: ”Îmi doresc să aduc un plus valoare echipei nou formate. Motorsportul românesc merită mai mult, iar împreună vom face tot ce ne sta în putință pentru asta”;

Justinian Pleșa – membru consiliu federal : ”Am acceptat propunerea onorantă de a pune umarul la îmbunătățirea și normalizarea activității federației și am convingerea că împreună o să reușim”;

Cătălin Cedric-Ghigea – membru consiliu federal: “Am ales să fac parte din această echipă întrucât cred cu tărie că este nevoie de o reformă semnificativă a modului în care funcționează și este condusă federația: de la secrete la transparență totală, de la oligarhie la democrație, de la conducere uninominală la descentralizare și autonomie reală și extinsă a comisiilor, inclusiv alocarea de fonduri catre comisii, de la decizii adhoc la strategie de dezvoltare, de la pierderi bănești însemnate la disciplina financiară și chibzuința în administrarea patrimoniului federației”.

Publicat: 25 01. 2023, 18:00
Actualizat: 01 02. 2023, 15:40