Sâmbătă, 29 ianuarie 2001, pe arena de popice din Petrila trebuia să se dispute de la ora 13.00 partida dintre campioana României la feminin, Romgaz Electromureș Târgu-Mureș și vicecampioana Germaniei, KV 1996 Liedolsheim, în cadrul turului II al Ligi Campionilor.
Întâlnirea urma să se dispute la Petrila, deoarece arena din Târgu-Mureș nu a fost dotată cu piste din plăci, singurele omologate pentru disputarea partidelor internaționale. Deși există instalații nefolosite în depozitele unor cluburi care activează pe alte arene (ex.: Ploiești), arenele funcționale sunt neomologate pentru competiții internaționale. Pe arena mureșencelor se antrenează și-și dispută patidele din campionat și echipele din Brașov sau Mediaș. Cu toate acestea, ele sunt nevoite să-și dispute partidele internaționale pe o altă arenă. Neutră, fără suporterii proprii. Cea mai titrată echipă din România
Târgumureșencele, deținătoare a 23 de titluri naționale, ultimele zece consecutive, învingătoare și cu numeroase alte clasări pe podium în Cupa Mondială sau Liga Campionilor, au cel mai valoros lot din ultimele decenii.
Lidere detașate în campionat, elevele lui Seres Sandor s-au prezentat miercuri la Petrila, unde au efectuat și un stagiu de pregătire în prima jumătate a lunii ianuarie. Campioanele așteptau cu nerăbdare întâlnirea cu echipa din care făcea parte și campioana mondială la individual, Ursula Zimmerman. Lotul era compus din: Doina Baciu, Luminița Colonișteanu, Duka Tilda, Fulop Erika, Daniela Iordan, Adela Ban, Alina Suciu și Dalia Roman. Aceasta din urmă, a treia junioară (alături de ultimele două) era înlocuitoarea popicarei numărul unu din 2009, Anna Horvath, care a suferit recent o operație de menisc.
„În perioada cantonamentului am reușit de fiecare dată peste 3400 de popice. Absența lui Horvath, care va lipsi două, trei săptămâni este o pierdere, dar sperăm că junioara care o va înlocui, Ban sau Suciu să compenseze și să obținem victoria cu 7-1 sau cel puțin 6-2, pentru a putea spera în calificarea la turneul final. Acest lucru nu-l vom putea atinge doar dacă vom reuși un rezultat cel puțin la nivelul celor din jocurile de pregătire din perioada cantonamentului. Sorții nu ne-au fost favorabili în această ediție. Ne-au adus în față cele mai puternice adversare posibile pentru fiecare fază a competiției. Lotul nostru este însă valoros, totodată omogen și sperăm să reușim calificarea și să obținem o medalie„, a declarat înaintea deplasării la Petrila antrenorul echpei și al lotului reprezentativ al României, Seres Sandor. Surpiză, parțial pozitivă
În pline pregătiri pentru marea confruntare, mureșencele au primit o veste surpriză: Întâlnirea nu va mai avea loc, deoarece o epidemie de gripă a decimat formația germană și Federația Internațională de Popice Bowling a decis calificarea mureșencelor la final four. Acesta se va disputa în zilele de 1 și 2 aprilie, în Germania.
„Ne doream o calificare, dar nu așa. Echipa era pregătită din toate punctele de vedere pentru jocul cu echipa germană. N-ar fi fost ușor, dar eram cu toții încrezători în șansele noastre. Acum trebuie să ne pregătim pentru turneul final, unde dorim să urcăm pe podium, cât mai sus posibil„, a declarat vicepreședinta clubului mureșean, Antal Matilda.
Prima adversară a mureșencelor la turneul final va fi mai vechea cunoștiință, marea rivală, formația slovenă KK Lanteks Celje.
Articol scris de Mihai VEREȘ
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER