Americanii NU vor să mai audă de România!** Familiile din America îi roagă insistent să se întoarcă acasă

Au trecut deja trei zile de la decesul prematur al lui Hardy, iar oamenii din Giurgiu par să nu-și poată reveni după dramă. Galeria lui CSȘ Giurgiu pregătește o coregrafie specială, care are menirea să-i determine pe ceilalți americani din lotul echipei să nu părăsească România definitiv, la insistențele familiilor din SUA. În plus, sala formației din localitate ar putea fi botezată în memoria lui Chauncey.

Moartea violentă a baschetbalistului Hardy Chauncey a zguduit din temelii echipa CSȘ Giurgiu, iar restul jucătorilor americani din lot ar putea pleca la insistențele familiilor din Statele Unite. Posibila despărțire de Francis Raymond Kraemer, Justin Eller, Levar Seals Cortez și de antrenorul Theo Evans este confirmată cu fermitate chiar de Lucian Iliescu, primarul orașului de la Dunăre. „Ei nu ar vrea neapărat să plece, dar familiile din America îi roagă insistent să se întoarcă acasă, temându-se pentru siguranța lor. Ne gândim chiar să invităm pentru câteva zile familia lui Chauncey la Giurgiu, pentru a înțelege că tot ceea ce s-a întâmplat nu a fost decât o întâmplare tragică și în niciun caz un eveniment care se poate repeta oricând”, a declarat Iliescu.

Sala din Giurgiu s-ar putea numi „Chauncey Hardy”

Pe lângă inițiativa autorităților locale, exprimată prin vocea primarului, care vor ca sala echipei CSȘ Giurgiu să se numească „Chauncey Hardy”, galeria formației de la Dunăre va încerca la rândul său să facă ceva pentru a-i convinge pe cei patru americani să rămână lângă echipă. „În momentul în care vom ști cu certitudine unde și când va fi depus trupul lui Hardy, vom merge în jur de 200 de suporteri pentru a-i aduce un ultim omagiu. Vom pregăti o coregrafie specială, în primul rând pentru Chauncey, dar care va avea și menirea de a-i convinge pe restul americanilor de la echipă să rămână”, a declarat pentru ProSport Marian Prodan, șeful galeriei
giurgiuvene.

Cei de la Cluj nu se tem

Vestea morții lui Hardy a speriat mulți americani, dar nu dintre cei aflați în România, ci mai ales din rândul celor din Statele Unite. Astfel, Kyndall Dykes, jucător la „U” Mobitelco BT Cluj-Napoca, a declarat pentru ProSport: „Ceea ce s-a întâmplat cu Chauncey a fost un mare ghinion. Nu am mai auzit de astfel de lucruri de când am venit în România și nici nu mă simt în pericol la voi în țară. Sunt convins că este un caz izolat”. Americanul a fost completat apoi de conaționalul și coechipierul său, Tyler Morris: „Nici nu mă gândesc să plec din România. Așa ceva se putea întâmpla oricând și oriunde în lume. Americanii au fost primiți foarte bine la Cluj și ne simțim în siguranță în România”.

„La noi nu sunt probleme cu străinii. Avem un singur american, dar cu siguranță nu se gândește să plece din România”, Alexandru Iacobescu, președinte CSU Asesoft Ploiești

Procurorul general a dispus control la Parchetul Giurgiu

Prezentat ca un rai al răufăcătorilor, unde oficialitățile locale sunt mână în mână cu interlopii, Giurgiu a intrat și în vizorul procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi. Fosta baschetbalistă a dispus efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu a tuturor cauzelor având ca obiect infracțiuni săvârșite cu violență. Misiunea le revine procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și prim procurorului Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Prin acest control, Kovesi vrea să vadă dacă nu cumva au existat infracțiuni „ascunse sub covor”.

„Avea cea mai ordonată cameră”

Reprezentanți ai Ambasadei SUA au ridicat, ieri, de la hotelul Steaua Dunării din Giurgiu, unde era cazat baschetbalistul american Chauncey Hardy, obiectele personale ale sportivului. „De la 15 august a fost cazat aici acest băiat, împreună cu colegii lui de echipă. Cameristele spun că această cameră a lui era cea mai ordonată, cea mai curată. Nu era deloc pretențios și a avut o singură dorință: să aibă internet în cameră. Era distractiv, vesel, sociabil, deosebit, discuta cu toată lumea. Toți sunt băieți deosebiți, modești. Au cerut să fie curat în camere, să aibă lenjerie curată, să fie schimbată la timp, ceea ce s-a și întâmplat. Nu am avut nicio problemă și nu am avut nicio observație. Veneau de două-trei ori pe zi în camere pentru că terenul de baschet este aproape”, a declarat Gheorghe Spoială, managerul Hotelului Steaua Dunării.

Publicat: 12 10. 2011, 08:42
Actualizat: 12 10. 2011, 08:44