Huliganii nu au limite!** Suporterii Galatei și ai lui Beșiktaș s-au bătut ca în filme la un meci de baschet pentru persoane cu dizabilități!
Ciocnirile violente dintre suporterii lui Beșiktaș și Galasataray au forțat duminică oprirea meciului de baschet rezervat persoanelor cu dizabilități dintre cele două echipe din campionatul Turciei.
Legea a fost înăsprită pentru a evita conflictele
În ultimii ani, fanii echipelor rivale din Istanbul, Galatasaray, Fenerbahce și Beșiktaș, au fost protagoniștii unor conflicte violente în timpul și după partidele formațiilor favorite. Iar din cauza acestor confruntări, autoritățile au luat hotărârea de a interzice galeriilor să însoțească echipa favorită atunci când se deplasează pe terenul marei rivale. Hotărârea a fost pusă în aplicare din octombrie 2011 și a vizat partidele de fotbal și de baschet masculin, cele mai puternice secții ale cluburilor, acolo unde rivalitatea este cea mai mare. Însă nici prin gând nu le-a trecut guvernanților că fanii se vor duela dur și într-un sport care nu atrage prea mulți suporteri: baschetul pentru persoane cu dizabilități!
S-au bătut ca la un meci de fotbal
Nu mică le-a fost mirarea polițiștilor când câteva mii de fani au luat cu asalt sala „Ahmet Cömert” în timpul partidei din prima ligă de baschet pentru persoanele cu dizabilități dintre Beșiktaș și Galatasaray. Încă de la început, cele două galerii rivale au început să se înjure și să se amenințe. Iar la finalul sfertului secund, atunci când Galata conducea cu 31-26, meciul a fost întrerupt din cauza faptului că fanii au început să se bată, polițiștii intervenind cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe huligani. Conform cotidianului „Hurriyet”, mai mulți jucători care nu au putut să fugă la timp din calea fanilor dezlănțuiți au fost accidentați, fiind scoși cu forța din scaunele cu rotile.
„Este o rușine incredibilă”
Reacțiile dure nu au întârziat să apară la doar câteva momente după scandalul uriaș creat în sală. „Din nefericire, interdicția pentru galeria oaspete nu e valabilă și în acest sport. Cine va plăti acum pentru accidentările suferite de acești oameni minunați și pentru reparația sălii”, s-a plâns Erdel Karacan, un membru din conducerea clubului Beșiktaș. Aceeași atitudine a avut-o și antrenorul lui Galatasaray, Sedat Incesu: „Unde vom ajunge dacă astfel de lucruri au loc într-un sport în care acești oameni fac totul pentru sport? E de necrezut ceea ce se întâmplă”.