Cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy, ucis în toamna anului trecut la Giurgiu, este departe de a se fi limpezit. Curtea de Apel București l-a condamnat ieri pe Ionuț Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte și la un an și opt luni pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia poate fi contestată cu recurs la instanța supremă.
Tragedia care a lovit baschetul românesc în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, când jucătorul formației CSS Giurgiu, Chauncey Hardy, a murit după ce a fost lovit cu pumnul în față, în urma unei altercații într-un club din Giurgiu, și-a consumat ieri un nou episod. Agresorul americanului, Ionuț Tănăsoaia, alias Gypsy Gypsanu, a apărut ieri în fața magistraților. „Nu am vrut să-i fac rău”, a spus acesta, completând perfect cererea avocatului său, Emil Vucă, de reducere a pedepsei pe motiv că Tănăsoaia a încercat de fapt să aplaneze un conflict între Hardy și „un alt individ”.
Hardy, scos „vinovat” de apărare
Magistrații au consultat toate actele depuse la dosar, au audiat martorii și la final au dat verdictul. Mai mult, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a cerut ca pedepsa în cazul lui Tănăsoaia să fie orientată spre medium, nu spre limita minimă a pedepsei. Cazul părea să se apropie de deznodământ însă Emil Vucă, avocatul lui Ionuț Tănăsoaia, susține că în dosarul există dovezi din care reiese că Hardy a fost acuzat în SUA pentru deținere de droguri și a fost exclus dintr-o ligă, pentru comportament violent. Mai mult, apărarea încearcă să paseze vina asupra serviciului medical care nu i-a acordat îngrijiri corespunzătoare lui Hardy, arătând că Parchetul a făcut cercetări față de personalul medical pentru neglijență în serviciu.
„Am încredere în justiție”
Nici Carmen Tocală nu mai este așa de vehementă împotriva deciziei date de justiție în acest caz după ce FR Baschet urmează să fie târătă într-un proces civil care va fi intentat de către familia baschetbalistului american, imediat după recurs: „Nu am toate datele să mă pronunț, am încredere în justiția română. Însă contest faptul că ar fi vorba despre rasism, crimă anti-americană și anti-afro-americană”. În aceste condiții, cazul Hardy este departe de a fi închis.
1,5 milioane de dolari este valoarea totală a despăgubirilor pe care le cere familia Hardy instituțiilor statului român
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER