Diana Belbiță (23 de ani), luptătoare în UFC, a decis să nu mai reprezinte România în competițiile internaționale, ci Canada, țară în care s-a și mutat de anul trecut.
„Prințesa Războinică”, așa cum e numită, a explicat motivul deciziei sale și își dorește să nu fie judecată pentru asta. Diana s-a mutat în Canada în 2019.
„Aș prefera ca lumea să nu mă mai judece pentru alegerile pe care le fac, pentru că nu sunt singurul luptător care a plecat din România și a venit în Canada. Despre Canada aș putea spune că e țara în care m-am regăsit. Un singur lucru aș putea spune că nu-mi place în Canada e că e frig. Mă focusez doar pe carieră și doar pe cariera sportivă. Merg pe principiul n-ai iubit, n-ai griji!”, a spus Diana Belbiță pentru AntenaSport.
„Recunosc, am zile în care aș dormi toată ziua, așa că îi invidiez pe toți ăștia care stau acasă în timpul carantinei, gătesc tot felul de bunătați, pot să doarmă, să se odihnească. Așa că dacă alții vor ieși grași din carantină, nu o să fie cazul meu. Eu o să fiu din ce în ce mai slabă” – Diana Belbiță
Frumoasa brunetă s-a stabilit în orașul Hamilton, din provincia Ontario. Diana Belbiță a devenit luptătoare profesionistă în 2014. E multiplă campioană națională, europeană și mondială la Kempo și kickboxing.
Diana Belbiță se înscrie pe o listă selectă a sportivilor români care au ales să se stabilească în Canada. Bianca Andreescu a început tenisul la Pitești, dar a ajuns să câștige US Open 2019 după ce a devenit canadiancă. Lucian Bute a descoperit boxul în satul Pechea, din Galați, însă între timp s-a stabilit la Montreal.
Ultimul care a părăsit cu lacrimi în ochi România a fost Leonard Doroftei. Acesta s-a stabilit de asemenea la Montreal și a început să lucreze la un club de box: „E important că am un job aici. Fac exact ceea ce îmi place. Locuiesc la o stradă distanță de cel mai bun prieten al meu, Adi Diaconu (n.r. – „Rechinul”). Am și dat 15 kilograme jos de când am venit în Canada. Acum lucrez la un club de box care aparține unei rude a lui Gigi Becali.
Voi reveni în România într-o bună zi. La federație nu am fost dorit. Nu au vrut nici să fiu antrenor la lot. În sală la Nea Titi (n.r. – Titi Tudor supranumit Titi Prosop) intram cu gre. Îmi aduc aminte că atunci când mi-am luat cetățenia canadiană, polițiștii de la frontieră mi-au urat: ‚Welcome, home!’. Când aveam cetățenia română, mă întrebau: ‘Scopul și durata vizitei’…”,a declarat Leonard Doroftei, pe 10 octombrie 2019, pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER