A riscat, dar i-a ajuns:** Bute a acceptat în trecut să urce în ring, în ciuda faptului că medicii l-au sfătuit să-și amâne meciurile
Bute va fi operat azi la o clinică din Miami
Boxul își duce povara de sport dur inclusiv la antrenamente, unde un „sparring” de 12 reprize poate fi mai periculos decât meciul în sine. Lucian Bute s-a convins de acest lucru în cantonamentul de la Miami, unde s-a accidentat la mâna stângă. „Era o problemă mai veche, de la meciul cu Glen Johnson, din noiembrie 2011. Durerile au reînceput să reapară în urmă cu două săptămâni, devenind în ultimele zile insuportabile”, a fost explicația lui Lucian. Astăzi, el este programat la o intervenție chirurgicală la Miami, pentru îndepărtarea unor fragmente de os, iar în funcție de verdictul medicilor se va ști când poate reîncepe antrenamentele. Din acel moment se va putea discuta din nou despre meciul cu Jean Pascal.
De la Andrade, la Froch
Putea Bute să riște și să se prezinte pe 25 mai la ring în ciuda durerilor de la mână? Teoretic, da. Au mai fost cazuri când pugiliștii au apelat fie la injecții cu novocaină, fie au ignorat durerile. Lucian a preferat însă altceva, pentru că au existat două situații în trecut când a trecut peste sfatul medicilor și a boxat în ciuda unor probleme medicale. Ambele meciuri i-au dat bătăi de cap. Întâia oară s-a întâmplat la prima întâlnire cu Librado Andrade, din octombrie 2008. Stors de vlagă, Lucian n-a mai făcut față ultimelor secunde ale reprizei a 12-a, fiind făcut KD de mexican. „Înainte de meci, cu numai câteva luni, am contactat un virus stomacal. Medicii mi-au spus că mai bine amân întâlnirea, însă i-am refuzat. Am oprit antrenamentele și am stat o săptămână pe antibiotice”, a explicat Lucian mai târziu.
A doua experiență dureroasă a fost înainte de înfrângerea cu Froch. Bute s-a trezit cu o infecție la degetul mare de la picior, care i s-a întins până la gleznă. „Medicii mi-au spus că puteam să-mi pierd degetul. Și ei m-au sfătuit să amân meciul, dar am stat pe antibiotice”, a punctat Bute înainte de ciocnire.
Acum, Lucian n-a mai vrut să riște: „Din respect pentru fani, dar și pentru televiziuni nu pot urca în ring dacă nu sunt apt sută la sută medical”.
ALTE ȘTIRI DIN SPORT
TENIS / Madrid – Mîrnâi/Tecău, în sferturi
Max Mîrnâi și Horia Tecău s-au calificat în sferturile de finală ale turnelului de Masters 1000 de la Madrid. Cei doi au trecut în turul al doilea de perechea austriaco-slovacă Julian Knowle/Filip Polasek în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 11-9. Mîrnâi și Tecău, favoriți numărul 5, îi vor întâlni în faza următoare pe câștigătorii meciului 100% spaniol Marrero/Verdasco-Granollers/Lopez. Pentru performanța obținută, perechea belaruso-română va primi 180 de ATP și un cec în valoare de 24.920 de euro. (Andrei Săvulescu)
VOLEI / Națională – Come-back la 41 de ani
Fostul căpitan al naționalei, Luminița Pintea Trombițaș revine la reprezentativă la vârsta de 41 de ani pentru a ajuta România să se califice la Campionatul European. Ea a ajucat ultima dată în națională în 2009 Naționala feminină s-a reunit ieri, la Craiova, pentru a pregăti barajul cu Cehia, din preliminariile CE (Germania și Elveția). România va juca dubla manșă cu Cehia pe 1 iunie, la Craiova, respectiv în 8 iunie, la Brno. Echipa câștigătoare va juca în grupa D a turneului final, găzduită de Schwerin (Germania), cu Serbia, Bulgaria și Polonia.
ATLETISM – Szabo, la Crosul Tineretului
Seria evenimentelor din cadrul „Zilelor Tineretului” organizate de Ministerul Tineretului și Sportului s-a încheiat, ieri, cu o premieră în România: primul cros desfășurat simultan în 41 de orașe din țară – „Crosul Tineretului”. Recordul de participare s-a înregistrat în București, unde 3.500 de copii și adolescenți s-au înscris în competiție. Startul a fost dat Gabriela Szabo, în Piața Charles de Gaulle, iar traseul a măsurat trei kilometri. La eveniment a participat și ministrul MTS, Nicolae Bănicioiu.