Pugilista care a scris istorie în boxul feminin, Steluța Duță, a rămas fără loc de munca, după ce consilierii municipali au votat pentru desființarea secției de box din cadrul clubului SCM Gloria Buzău. Steluța Duță a spus lucrurilor pe nume, pe pagina ei de Facebook.
Steluța Duță a explicat ce s-a întâmplat, într-un mesaj emoțional: „Am crezut când am început boxul, că viața mea s-a schimbat cu adevărat, dar m-am înșelat. Am intrat într-o lume mai pregătită, mai frumos îmbrăcată, dar cu mai puțin suflet. De aproap 18 ani, de când reprezint România (de fapt Buzăul), pe câteva continente, am tot sperat că prin activitatea și prin rezultatele mele, pot face lumea mai bună și mai recunoscătoare, față de mine și de semenii mei. Din Odesa (Ucraina), unde mă aflu acum să reprezint Buzăul, aflu că aceștia m-au concediat din lipsă de rezultate și activitate. Doresc cu această ocazie să recapitulez (atât pentru cunoscători cât și pentru necunoscători), palmaresul acelui >, așa cum mă răsfață mai marii orașului Buzău:
– de 17 ori campioana României, la senioare – de 16 ori, câștigătoare a Cupei României – de 3 ori, campioană a Uniunii Europene, la senioare – de 3 ori, campioană a Europei, la senioare – de 3 ori, vicecampioană mondială, la senioare – Maestru Emerti al sportului – Antrenoare de box – Cetățean de Onoare al Municipiului Buzău
Am primit pentru toate acestea o locuință cu chirie (pe care n-o pot cumpăra), un post de antrenoare la fete, la Gloria Buzău, pe care bunăvoința consilierilor municipali ai PSD, l-am pierdut (inclusiv angajarea ca antrenoare) și am ajuns exact unde eram acum 18 ani. După cum știți, lipsită de apărare, nu am voie să acuz pe nimeni, mă rog în continuare să-i țină Domnul sănătoși pe părinții mei și pe antrenorul de la lot – singurii care s-au ocupat de mine. Cei doi antrenori: Voicilas Constantin și Adrian Lăcătuș”, a scris Steluța Duță, pe Facebook.
În 2014, într-un interviu acordat pentru ProSport, Steluța Duță și-a spus povestea: „Provin dintr-o familie de nouă copii, trei dintre noi am fost abandonați… am un frate geamăn care a fost abandonat ca și mine la naștere. Am crescut la Orfelinatul din Râmnicu Sărat până la vârsta de șase ani, apoi de la șapte ani am crescut la Casa de Copii din Buzău. Până la 15-16 ani am crescut acolo, apoi șase copii am fost trimiși la comisie… și scoși în stradă. Am stat pe stradă câteva luni, în care m-am chinuit enorm. Am fost la azile de bătrâni, am muncit foarte mult acolo, am lucrat pentru ei, am îngrijit bătrâni timp de trei ani, până la 18 ani. Asta se întâmpla până în 2001. Nu făceam box atunci. Apoi am văzut alte două fete care stăteau pe stradă, erau și la casa de copii, Răducan Mariana, prima boxeriță din Buzău și Negrea Camelia, care a făcut și ea performanță, înaintea mea. Ele nu au vrut să mă ducă, le-am rugat să mă ia cu ele, erau încă în sistem, la casa de copii, dar au refuzat. În 2002, m-am dus singură la box, era 7 ianuarie, aveam 20 de ani, eram pe stradă și am vrut să mă înscriu. Eram o tipă mai rușinoasă, mă purtam mai băiețește, ca și acum, și am vorbit cu antrenorul Constantin Voicilaș, dacă mă primește și pe mine. Mi-a spus „ce vrei, puștiulică?” iar eu i-am spus că sunt fată… „Am venit și eu la box să mă înscriu dacă mă primiți.”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER