După Dionisie Szekely și Florin Barna, lumea boxului arădean se mai desparte de unul dintre marii săi maeștri. Adolf Ivanovici a trecut la cele veșnice aseară, după o luptă grea cu COVID-ul. Urma să împlinească 60 de ani pe 8 decembrie, dar firul vieții i s-a întrerupt brusc.
Născut la Grăniceri, în judeţul Arad, maestrul a început boxul în 1974, luând drumul Şcolii Sportive, elev al şi marelui campion al Aradului, Gheorghe Enculescu, care avea să îi devină mentor. Cea mai mare performanţă este bronzul naţional la nivel de juniori I, dar avea să facă o carieră mult mai frumoasă în calitate de antrenor. În anii 2000, se lăuda cu o adevărată „fabrică de campioni”, clădită la Arad, cu sprijinul Universității de Vest Vasile Goldiș și Pecica, prin implicarea autorităților locale.
După o perioadă mai grea din viața sa, suferind printr altele și un atac cerebral vascular, Ivanovici intrase în echipa lui Marcel Rus, la Dey Thai-Box Club. A început să trăiască din nou, făcând ce știe mai bine, în sală, alături de câteva tinere speranțe ale nobilei arte arădene.
A fost cel care a l-a dus pe Andrei Buda pe cea mai înaltă treaptă a campionatului național de tineret, în timp ce fratele său, Adrian, a fost medaliat cu bronz la aceeași categorie. Silviu Antohe, Gabriel Lefter (multiplu medaliat la juniori, tineret şi seniori), Alexandru Grancea, Alexandru Cristofer (dublu vicecampion de seniori), Cristian Irimia şi Adrian Popuţea (medaliat cu bronz la Campionatul European de la Moscova) sau frații Bostan sunt câteva dintre produsele de top ale lui Adolf Ivanovici în cei 23 de ani de activitate. Adriana Horvath şi Cristina Ivanovici sunt cele mai cunoscute fete antrenate în ring de Ivanovici, care a ieșit în evidenț și prin organizarea unor gale importante de box și K1.
În vară, a reînființat și CS Box Club Arad, unde a luat-o de jos cu aproximativ 20 de copii, o parte dintre ei elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad. Toată viața sa, maestrul Ivanovici a militat pentru cauza copiilor din medii defavorizate, visul său fiind înființarea unei academii de box unde urma să se ocupe atent de astfel de sportivi. Își dorea să le poată oferi măcar o masă pe zi copiilor și să fie atent la școlarizarea lor.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER