Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a fost primit cu căldură, miercuri, de zeci de copii, membrii ai Asociației Gladiator și elevi ai Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București, care i-au scandat numele minute în șir și i-au solicitat autografe.
Lucian Bute, însoțit de președintele Federației Române de Box, Rudel Obreja, a efectuat, miercuri, o vizită la Școala Generală numărul 22 din București, unde se află centrul Asociației Gladiator, și la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, unde s-a întâlnit cu mai mulți copii pentru a le împărtăși sfaturi de viață și pentru a le vorbi despre succesele din cariera sa de sportiv.
La Sala de sport a Școlii Generale numărul 22, Bute a fost întâmpinat de președintele Asociației Gladiator, cascadorul Szoby Cseh, iar acesta i-a strâns pe copiii prezenți la antrenamente în jurul campionului mndial. Pugilistul le-a povestit „micilor gladiatori” despre importanța sportului și a educației în viață, apoi i-a urmărit câteva minute la pregătire. Lucian Bute nu s-a sfiit să intervină în colțul unde se pregăteau pugiliștii, luând o pereche de mănuși și pregătindu-l pe unul dintre sportivi.
Asociația Gladiator este un program pentru recuperarea copiilor instituționalizați cu handicap psiho-fizic, derulat în colaborare cu Primăria Sectorului 3, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului Sector 3 și al Fundației SERA. Programul are la baza o metodologie originală creată de Szoby Cseh.
Lucian Bute a fost asaltat de „micii gladiatori”, care au dorit să facă fotografii cu el și să primească un autograf din partea campionului mondial. Bute, la rândul său, s-a arătat impresionat de forma în care se află cascadorul Szoby Cseh, oferindu-i acestuia o pereche de mănuși de box cu autograful său. „Sunt profund impresionat de ceea ce fac acești copii la Asociația Gladiator. Sunt copii cu handicap, care nu aveau nici un viitor, stăteau pe străzi și o luau pe căi greșite. Datorită acestui proiect de reabilitare, ei sunt aduși în sala de antrenament, ei înțeleg ce înseamnă sportul, educația și să respecte un program. Acestea sunt lucruri esențiale în viață, pentru că altfel nu ai cum să reușești. Nu mă dau pe mine exemplu, dar cred că atunci când acești copii văd la televizor un sportiv de performanță și-ar dori și ei să ajungă acolo”, a spus Bute.
Campionul mondial la categoria supermijlocie a afirmat că dacă va avea un băiat îl va îndruma să facă sport: „Dacă voi avea un băiat o să-l îndrum tot spre sport, dar nu știu dacă tot către box. Este, într-adevăr, un sport dur și știu câte am suferit și câte am îndurat. Oricum va face ce vrea el. Ca și tată, cred că aș suporta să mă uit la meciurile lui. La fel cum sunt și părinții mei, mama nici acum nu suportă să se uite la meciurile mele, dar tata este mai puternic și vede altfel lucrurile. Oricum, spre orice sport s-ar îndrepta îl voi susține pe copilul meu. Important este să facă sport pentru că astfel va avea o viață mult mai frumoasă”.
Bute a adăugat că se simte foarte bine atunci când este oprit de oameni pe stradă pentru a fi felicitat. „Este un sentiment foarte plăcut să văd că mă recunoaște lumea pe stradă. Cine spune că nu e plăcut acest lucru minte. Mă bucur să văd oameni simpli, în vârstă și care mă felicită sau vor să facă o fotografie cu mine. Aceste lucruri mă încurajează să fac lucruri și mai bune în viitor. Țin să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și care au apreciat ceea ce am realizat până acum. Le promit că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a le răsplăti încrederea”, a încheiat Bute.
Imediat după vizita la antrenamentul de la Asociația Gladiator, Lucian Bute s-a dus să se întâlnească și cu elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Întâmpinat la sala de festivități a liceului de către directorul Ionel Tunaru, pugilistul a ținut un discurs în fața a zeci de elevi care îl așteptau cu nerăbdare pe campionul mondial. „Să vă țineți de școală în continuare și să vă îndreptați către sport. Sportul înseamnă sănătate și educație, două lucruri care sunt printre cele mai importante în viață. Și eu am făcut același lucru, m-am ținut de școală și am terminat facultatea, dar în același timp m-am ținut și de sport. Nu am renunțat la aceste lucruri, pentru că mi-am dorit întotdeauna să devin campion mondial”, le-a spus Bute liceenilor.
Sala de festivități a liceului Alexandru Ioan Cuza a devenit neîncăpătoare pentru elevii care doreau să-l vadă pe viu pe Lucian bute, astfel că pugilistul a fost nevoit să vorbească și pentru cei care au rămas pe coridoarele clădirii. Lucian Bute a oferit și la liceu autografe și s-a fotografiat cu elevii, care i-au scandat minute în șir numele.
Lucian Bute și-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a șasea oară, după ce l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, în repriza a noua, într-un meci disputat pe 16 octombrie, la Centre Bell din Montreal. Bute l-a trimis la podea pe Brinkley în minutul 2.48 din repriza a noua, datorită unui upercut de stânga, același procedeu cu care i-a învins anterior pe Librado Andrade și Edison Miranda.
Sursa: Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER