Obreja spală pe jos cu americanii care au organizat evenimentul Mayweather – McGregor. Comentariul dur al fostului șef al FR de Box: „Am speranța că acest tip de farse nu vor mai exista în templul suspinelor!”
Meciul Floyd Mayweather – Conor McGregor a fost exemplul că munții de bani pot face posibilă orice întâlnire generatoare de profit în ringul de box. Unul dintre cei mai mari pugiliști din istorie, acum în vârstă de 40 de ani, Moneymaker Floyd, a acceptat să-și încrucișeze mânușile cu un campion carismatic din Artele Marțiale Mixte, irlandezul de 29 de ani, Conor McGregor.
Americanul s-a impus lejer, prin KO tehnic în runda a 10-a, lăsându-i irlandezului ocazia de a-și arăta calitățile pentru pugilat asimilate în câteva luni. N-au lipsit scenele comico-ciudate din ring, lipsa unei tehnice specifice nobilei arte făcându-l pe irlandez să-și arate inferioritatea la toate capitolele. Dintr-un unghi de vedere, meciul a fost despre asumarea unor riscuri și curajul de a te ciocni cu cineva total necunoscut pentru stilul tău.
Dar dintr-o altă perspectivă, lupta din Las Vegas a devenit un circ ieftin pus pe scenă de americanii cu bani care au reușit să convingă doi artiști din spectacole diferite să se bată între ei. Voce autorizată în boxul românesc, Rudel Obreja, a comentat dur pe pafina sa de facebook. „Întâlnirea – nu meciul dintre Mayweather și McGregor pe un ring de box în văzul întregii Planete mi-a reconfirmat convingerea asupra nivelului de inteligență planetar. Pearl Harbour, Războiul din Golf, din Iran, Nicaragua, Revoluțiile din Estul Europei, cele arabe, 9/11 și încă prea multe manipulări petrecute de-a lungul vremurilor – Dumnezeu știe ce ne mai așteaptă – demonstrează că omenirea merge în direcția bună. Păpușarii comunismului mondial și ai Noii Ordini Mondiale n-au de ce să se îngrijoreze: are balta pește! Din câte știu, peștii sunt și surzi, și chiori. Îi momești mai mult cu mirosurile, adică trag pe nas… Dincolo de talentul imens al lui Mayweather, el este produsul acestui tip de societate, consumistă. Ar fi avut puterea interioară să refuze circul ieftin de câteva sute de milioane de dolari în favoarea nobilei arte, care l-a creat, de fapt, la acest nivel cosmic!?
Am speranța că boxul va rămâne înfruntarea caracterelor, sportul celor puternici, onești, și că asemenea farse nu vor mai avea loc în templul suspinelor, ringul de box. Dar mai important pentrumine, și sper pentru noi, ar fi ca oamenii să se mai deștepte puțin. Altminteri, vor fi în continuare ademeniți cu mirosurile”