Brașovul reintră în circuitul pugilistic internațional. A câștigat bătălia cu Gheorghieni pentru organizarea unui turneu internațional de box pentru juniori și tineret.
Astfel, în perioada 22 – 28 februarie, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” va avea loc Brașov Open, juniori (15-16 ani) și tineret (17-18 ani) masculin și feminin. În total vor fi 26 de categorii la juniori (13 băieți și 13 fete) și 25 de categorii la tineret ( 13 băieți și 12 fete). Bugetul estimat al turneului este de circa 50.000 de euro.
Organizatorul Brașov Open, Daniel Ursache, promite un spectacol pugilistic nemaivăzut în România. „Toată pregătirea acestui eveniment implică foarte multă muncă, dar veți vedea ceva ce nu a mai fost în România. Probabil vom avea două ringuri. Pregătim surprize foarte frumoase. O să fie un eveniment ca la galele profesioniste”, spune Daniel Ursache, organizatorul evenimentului.
Prezent la Brașov, Vasile Cîtea, președintele FRB, a spus că americanii au confirmat prezența la turneul de sub Tâmpa.
„Federația Română de Box are proiect de promovare a boxului în toată țara. La Brașov am găsit un partener corect pentru organizarea de turnee naționale și internaționale. Până acum avem confirmări de participare de la sportivi de pe trei continente, Europa, America și Asia. În jurul datei de 10 februarie vom închide înscrierile. Prima țară care a confirmat participarea la Brașov Open este SUA. Am trimis invitație și celor din Cuba, dar încă nu am primit un răspuns. Ar fi o onoare deosebită să vină și cubanezii la Brașov. În schimb, Cuba a confirmat participarea la Centura de Aur (14-18 aprilie, Tg. Mureș) cu prima echipă. Ne dorim ca Brașov Open să se țină cu spectatori, dar acest lucru nu depinde de noi, ci de evoluția pandemiei de coronavirus”, a spus Vasile Câtea, președintele Federației de Box.
Startul turneului de la Brașov va avea loc pe 22 februarie, la exact 25 de ani de când Mihai Leu a devenit campion mondial.
„Eu vin des la Brașov, mai ales că sunt organizatorul cursei automobilistice din Poiana Brașov. Sincer vă spun, când am auzit de organizarea unui turneu internațional de box la Brașov, am rămas surprins. Chiar dacă îmi plac cursele foarte mult și aș dormi în mașină, pe primul loc tot boxul rămâne. Eu chiar nu știu când a mai fost organizat un turneu de box la Brașov. Pe 22 februarie, ziua de start a turneului, se împlinesc 25 de ani de când am câștigat titlul mondial. Mereu mă emoționează această dată. Atunci a fost o zi foarte grea, dar care s-a terminat foarte bine. Nu-mi vine să cred că au trecut 25 de ani! Pentru boxul românesc, organizarea acestui turneu la Brașov este un pas înainte”, a spus Mihai Leu, vizibil emoționat.
Brașov Open va fi un eveniment susținut de Primăria și Consiliul Județean Brașov. Dacă Primăria Brașov nu a avut niciun reprezentat la conferința de presă, din partea CJ a fost prezent vicepreședintele Szenner Zoltan.
„Boxul a renăscut la Brașov și asta datorită unor sportivi de talia lui Marcel Nisteanu (n.r. – campion național la categoria 71 kilograme). Brașov Open este un eveniment pugilistic extrem de important organizat, în premieră, la Brașov. Noi sperăm să fie multe ediții de aici încolo. Este o oportunitate de a promova Brașovul și de a atrage spre box cât mai mulți copii și tineri brașoveni”, a spus Szenner Zoltan.
La conferința de presă a fost prezent și Marcel Nistreanu (20 de ani), brașoveanul care a devenit campion național la box la finalul anului trecut. „Mă bucur mult că am reușit să aduc titlul național la Brașov. Cu siguranță nu va fi ultimul. Brașov Open este un eveniment major pentru Brașov”, a spus Marcel Nisteanu, campionul Brașovului.
Câtea recunoaște perioada dificilă prin care trece boxul românesc și pune declinul pe greaua moștenire lăsată de foștii șefi ai Federației.
„Federația Română de Box a trecut printr-o perioadă complicată, cu multe probleme. Am avut trei ani și jumătate în care nu am primit finanțare de la MTS și a trebuit să ne descurcăm pe barba noastră. În 2018, cu multe eforturi, am reușit să punem Federația pe linia de plutire și am început să primim finanțare. De atunci am început să reconstruim. Anul acesta putem spune că vom avea o echipă completă la seniori toate categoriile. Ușor, ușor sper să ne recâștigăm gloria de altă dată, în care exista un Vaștag, Leu, Doroftei, frații Simion. E nevoie de timp, profesionalism și multă inteligență. Avem un colectiv tehnic bun coordonat de Feri Vaștag, cu implicarea lui Dorel Simion, Relu Auraș, Gheorghe Ionuț. A fost opțiunea lui Doroftei să plece în Canada unde și-a găsit , probabil, liniștea și locul. La feminin stăm mai bine decât la masculin. În ultimii ani rezultatele au venit de la fete. Sunt trei- patru fete care merg cu pretenții la competițiile majore. La Tokyo am fost foarte aproape de o medalie”, a spus șeful FRB.
Tancul Olteniei, declarat cel mai bun kickboxer al sezonului 2021! Stoica și Popa au plecat acasă cu câte două trofee
Cristian „Hammer” Ciocan, învins la puncte de Frank Sanchez! Boxerul român a fost năucit de loviturile cubanezului | VIDEO
Fuga lui Mihai Leu, primul campion mondial român la box profesionist, o poveste senzațională. „Am trecut granița Germaniei în portbagajul mașinii” | EXCLUSIV
Durerea peste care Leonard Doroftei nu a putut să treacă niciodată! La mai bine de 5 ani, fostul campion mondial la box încă mai suferă după moartea mamei sale: „Mă uit la cer”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER