Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, cei doi canoiști calificați la Jocurile Olimpice, în proba de 1000 de metri, au urcat și ei podiumul de prezentare al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru a defila în noul echipament olimpic. Când au fost întrebați dacă și-ar dori o carieră în modelling, cei doi au zâmbit, s -au privit reciproc în ochi, lăsând să se înțeleagă că le-ar surâde ideea.
Dar povestea de astăzi nu este despre ei, ci despre antrenorul lor secund, Petre Kondrat. Omul care atunci când a pus mâna pe pagaie a devenit campion mondial, iar când a urcat pe podiumurile de prezentare a deținut supremația vreme de șapte ani. A fost cel mai bun!
Când vine vorba despre anii petrecuți în lumea modelling-ului profesionist, Petre Kondrat se fâstâcește puțin, dar capătă curaj în cele din urmă și acceptă să deschidă cutia amintirilor. Datorită modestiei care-l caracterizează, se teme parcă să vorbească despre succesul fabulos pe care l-a avut atunci.
„Am avut posibilitatea să lucrez pentru mai multe case de modă, la cel mai înalt nivel. Să zicem că am avut un succes frumușel. M-am descurcat cât de cât. A fost o etapă frumoasă din viața mea”, a explicat Kondrat , în exclusivitate pentru Prosport.
Referindu-se la momentul celor doi elevi ai săi și la sansa acestora de a face o carieră în modelling după ce vor renunța la sportul de mare performanță, lipoveanul cu sânge de campion, a fost cât se poate ferm. „Victor și Cătălin au trupuri de spartani. Parcă sunt sculptați. Pot lucra oricând în această industrie. Cătălin Chirilă ar putea fi un model pe podium, deoarece, are înălțimea adecvată, în schimb, Victor, poate fi fotomodel. Și să vă spun un secret: un fotomodel este foarte bine plătit”, a povestit Petre Kondrat.
Văzută din afară profesia de model pare una foarte ușoară. Lucrurile nu par însă deloc așa. „Nu trecerea de la sportul de performanță la cea a modelling-ului a fost grea, ci ritmul în care se lucra. Era unul infernal. Uneori aveam momente când credeam, pur și simplu, că voi claca. Îmi aduc aminte că am lucrat pentru un calendar, dedicat unei companii de băuturi alcoolice, nu mai puțin de 48 de ore. A fost cea mai lungă ședință foto a mea. Am avut-o colegă de studiou foto pe Catrinel Menghia”, și-a amintit actualul antrenor secund al lotului olimpic de canoe.
În plan sportiv, marele vis al lui Petre Kondrat a fost acela de a deveni campion mondial. Iar lucrul ăsta s -a întâmplat cu sprijinul antrenoarei Agafia Constantin.
„Am început să mă pregătesc. Să trag tot mai tare. Am ciupit câteva medalii, în fața sportivilor deja consacrați, iar Florin Popescu m-a remarcat imediat. Era antrenor. El a mizat pe mine. Și a avut o intuiție bună. Azi, facem echipă împreună în lumea antrenoratului. El conduce lotul de canoe iar eu sunt antrenor secund. Gândiți-va că am reușit să obțin această performanță după șapte ani de pauză. Aveam atunci 35 de ani. În viață, când îți propui un target, e imposibil să nu-l atingi dacă îți dorești foarte mult. Asta le spun și sportivilor de azi. Orice vis poate deveni realitate dacă îți dorești cu adevărat”, a adăugat el.
Petre Kondrat crede că el și Florin Popescu sunt doi antrenori fericiți.” Avem doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice. E fantastic. Și încă mai putem califica sportivi. Victor și Cătălin au mers excelent până acum, dar concurența rămâne de deschisă. Noi avem calificată barca. La Jocuri vom merge însă cu sportivii care se vor afla în cea mai bună formă sportivă atunci. Și noi ne dorim enorm de mult o medalie. A fost prea lungă această așteptare de 20 de ani. Ultima medalie de aur a fost cucerită la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Merită să ne bucurăm cu toții de o medalie la Tokyo”, a încheiat Petre Kondrat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER