Caramavrov, despre sportivii români de top. „Cu ei ne-am mândrit în 2014. Să le mulțumim tuturor și să sperăm la mai bine în 2015”

România sportivă a însemnat în 2014 Simona Halep sau mai bine zis Simona a fost România în sportul mare. Am spus din nou cu voce tare în toată lumea că suntem români, ca și Simona, fetița cu chibriturile care a aprins în noi flacăra speranței și a mândriei. Am urcat datorită ei pe Everestul emoțiilor până sus de tot, până în vârful vârfurilor, am țipat, am transpirat, am lovit în propria sufragerie o minge imaginară, am pus un stop perfect la fileu, am sărit în sus de bucurie, am plâns la înfrângeri. Și zic că merită să-i mulțumim din nou Simonei pentru tot ce a făcut în 2014, pentru simplitatea și măreția ei.

Din fericire, alte câteva fete minunate ne-au purtat pe valurile bucuriei maxime în sport, chiar dacă performanța lor, extraordinară, s-a stins mai repede în inimile noastre. Trebuie să amintim acum, la început de 2015, de naționala României de junioare sub 18 ani, campioană mondială anul trecut în Macedonia după un zdrobitor 32-21 în finala cu Germania! Sper să nu vă plictisesc, dar mă simt dator să redau aici numele campioanelor mondiale: Cristina Laslo, Maria Roșca, Mădălina Ion, Andreea Taivan, Oana Maria Bucă, Dana Abed-Kader, Iulia Maria Andrei, Alexandra Dindiligan, Florentina Craiu, Alina Ilie, Sonia Vasiliu, Bianca Bazaliu, Daniela Corban, Alexandra Carașol, Florența Ilie, Lorena Ostase.

E bine că mai putem vorbi încă de gimnastică, și asta datorită Larisei Iordache, care a cucerit patru medalii la CE și două la CM în 2014. Deși dă senzația că este în regres, acest sport aduce un titlu european pe echipe (în componența: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu și Alina Stănilă), adică, să ne înțelegem, româncele sunt cele mai bune din Europa în anul ce a trecut și pe locul 4 în lume!

Extraordinară performanța lui Liviu Lazăr Dumitrescu și a lui Victor Mihalachi, care au adus României medalia de aur în cadrul Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova, din Rusia, in proba de 1000 de metri, dar și un argint la canoe – 500 de metri.

Merită felicitări și Tiberiu Dolniceanu, bronz mondial la sabie, dar și Steluța Duță, campioană europeană la box.

Nu l-aș uita nici pe Horia Tecău pentru cele opt finale câștigate din nouă jucate în 2014, alături de Jean-Julien Rojer, și pentru calificarea la Turneul Campionilor. Sigur că meciurile de dublu în tenis nu au rezonanța celor de simplu, dar performanța lui Horia trebuie remarcată într-o țară în care marii sportivi apar rar sau foarte rar. 

Să le mulțumim tuturor și să sperăm la mai bine în 2015 într-o țară condusă acum de un mare pasionat de tenis.

Publicat: 03 01. 2015, 10:00
Actualizat: 03 01. 2015, 17:49