Cătălin Moroșanu a fost victima bullying-ului în copilărie. Chiar dacă pare greu de crezut, „Moartea din Carpați” nu era atât de fioros pe vremea când era doar un puști.
Acesta a povestit cum a trebuit să suporte jignirile colegilor și cum a reușit, într-un final, să le schimbe total percepția despre el. Crescuse într-un canton silvic, o pădure. În plus, era grăsun și roșcovan. Trăsături pe care nu le observi prea des în Moldova.
S-a apucat, apoi, de sport, iar viața i s-a schimbat pentru totdeauna. Nu a început cu luptele de contact, așa cum și-a creat un renume, ci cu rugby-ul. Un coleg de clasă l-a inspirat să aleagă această cale, iar ce a urmat l-a surprins chiar și pe el.
Moldova este cunoscută ca fiind o regiune în care rugby-ul românesc este foarte bine dezvoltat, mai ales de juniori. Fiindcă era jignit frecvent de colegi, Cătălin Moroșanu a căutat o cale de scăpare. A observat cât de respectat este un coleg ce practica rugby-ul și a considerat că aceasta este șansa lui.
Cătălin Moroșanu a evoluat pentru Poli Iași și era chiar foarte bun. A ajuns la loturile naționale, dar s-a retras după ce a suferit o accidentare gravă. În 2005, a apucat-o pe drumul sporturilor de contact, iar din acel moment a devenit un nume în sportul românesc.
„Am avut o copilărie frumoasă. Am crescut într-un canton silvic. Am crescut în pădure. Părinții m-au susținut. Tata m-a susținut când i-am zis că m-am apucat de rugby. Vreau să le mulțumesc părinților care m-au susținut mereu. M-au lăsat să mă dezvolt pe latura asta.
Eu am terminat cele mai bune licee din Iași. Asta nu m-a oprit să fac sport. Am putut să le duc pe amândouă. M-a dezvoltat pe mine, ca și individ, e important să ai o dezvoltare multilaterală. Eu fac o campanie anti-bullying. Vreau să le spun copiilor că eu am fost o victimă a bullying-ului. Știu că pare greu de crezut
La vârsta de 14 ani, toți făceau mișto de mine. Eram și grăsuț așa, puțin, roșcovan, venit de la țară. Nu glumesc, sunt foarte serios. Toți îmi ziceau: du-te, bă, țăranule! Am văzut un coleg care făcea rugby și era foarte respectat de lume. Am zis că mă duc să fac și eu rugby, iar după un an, toți mă respectau.
Mi-am câștigat încrederea în propria mea persoană. Atunci altfel mă manifestam, și la ore, și în relațiile inter-umane, știam cum să mă manifest și mă simțeam mai liber. Așa mi-am depășit această problemă”, a declarat Cătălin Moroșanu, pentru as.ro.
Au urmat, apoi, 13 ani de kickboxing, cu 60 de meciuri, 48 de victorii și 12 înfrângeri. Ultima partidă a disputat-o în 2019, când l-a învins pe Daniel Sam din Marea Britanie, la Cluj, prin decizie, după trei runde.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER