Ce mai vrea să facă Ion Țiriac! „Ar urma să fie gata în 74 de zile” | EXCLUSIV
Patinoarul construit în Otopeni de omul de afaceri Ion Țiriac s-a dovedit un succes pentru sporturile de iarnă – hochei și patinaj. După același model, de la Otopeni, Țiriac intenționează să construiască o nouă arenă de hochei, dar în Brașov, unde se pare că va avea sprijinul total al primăriei orașului de sub Tâmpa.
Ce mai vrea să facă Ion Țiriac! „Ar urma să fie gata în 74 de zile”
Prosport a aflat de curând că Țiriac intenționează să-l trimită pe bunul său prieten, Eduard Pană, singurul hocheist român în viață aflat în Hall of Fame, în Slovacia. Motivul: identificarea unui model de patinoar pe care să-l construiască apoi în Brașov.
Contactat de Prosport, Eduard Pană a confirmat. „Am avut, într-adevăr, discuții cu domnul Țiriac pe această temă și urmează să mă deplasez în Slovacia pentru a găsi un model de patinoar ce urmează să fie construit în Brașov. Am un bun prieten care locuiește în Slovacia, cu care voi merge să văd mai multe patinoare.
Sigur că prețurile diferă de la o locație la alta, domnul Țiriac urmând să-și dea ok-ul pentru tipul de patinoar pe care intenționează să-l ridice în Brașov”, a declarat Eduard Pană.
Fostul mare hocheist a dezvăluit că o astfel de arena sportivă ar putea fi ridicată într-un timp foarte scurt, în 74 de zile. „Așa s-a întâmplat și cu patinoarul de la Otopeni. Totul a decurs foarte repede de la momentul în care a fost excavată prima cuvă de pământ și până la inaugurare”, a mai spus Pană.
Ce spune Ion Țiriac despre patinoarul „Mihai Flamaropol”, din București. Omul de afaceri crede că noua consrucție trebuie amplasată la marginea Bucureştiului pentru că actualul șantier, din cadrul Complexului „Lia Manoliu”, este într-o zonă aglomerată: „Cum e treaba cu patinoarul Flamaropol? Nu-l cunosc pe domnul primar (n.r. Nicuşor Dan), dar eu, generaţia mea, dar şi generaţia asta de copii de acum, toţi îi mulţumim pentru că în sfârşit se apucă să facă un patinoar. Important este că nouă acum ne trebuie nişte lucruri funcţionale, nimic mai mult, nimic mai puţin. Problema este unde şi cum. E o mică problemă, locaţia noului patinoar. Ne uităm la fotbal (n.r. – Arena Naţională din Capitală), la cei 50.000 de oameni (capacitatea Arenei), care e un coşmar. Ca să te duci acolo faci 2 ore, atât fac eu de aici… şi când ies, nu ştiu cum mai ies. Deci nu ar trebui să facem patinoarul acolo, pentru că este extraordinar de greu de intrat şi ieşit. Iar în al doilea rând pentru că pentru 3.000 de spectatori să spunem e nevoie de cel puţin 1.000 de locuri de parcare. Nu are niciun rost să spunem că se fac la subsol pentru că totul costă dublu. Şi atunci trebuie văzut unde în Bucureşti există aceste patru hectare, trei pentru parcare şi unul pentru un patinoar bine făcut, cu grădină sus şi tot ce trebuie”.
- 1 patinoar are Brașov, inaugurat în 2010