Grosu a pierdut primul tricou galben în Turul Sibiului pentru 94 de sutimi! Lider e brazilianul Andriato. Țvetcov, campionul României la contratimp, a pierdut 16 secunde pe cei 2,3 kilometri ai probei
Ciclistul brazilian Rafael Andriato (Southeast) a câștigat prologul în Turul Sibiului, cu doar 94 de sutimi în fața lui Edi Grosu (Nippo-Vini Fantini). A fost prima victorie a brazilianului într-o cursă de acest nivel din ultimii trei ani
E deja cunoscut că sprinterii valoroși îi pot surprinde chiar și pe cei mai buni rutieri de contratimp pe distanțe scurte, în prologuri absolut plate. Așa a fost și prima manșă din Turul Sibiului, în lungime de doar 2,3 kilometri, în centrul fostei capitale culturale a României. Iar favoritul local era Edi Grosu, sprinterul român de 22 de ani, care viza victoria în prima probă a competiției. Ghinion, însă! Deși a plecat senzațional și a dat totul pe traseul pavat, Grosu nu a venit decât pe locul secund, la 94 de sutimi distanță de Rafael Andriato (Southeast), câștigătorul rundei. Rutierul care a terminat pe locul 5 într-o etapă din Giro și-a reproșat unele greșeli tehnice, fiind vădit dezamăgit atât la ceremonia de final, cât și la interviurile ce au urmat, Grosu având ca obiectiv clar victoria de etapă și preluarea tricoului de lider în clasamentul general în etapa de joi.
Campionul României la contratimp și pe șosea, Sergei Țvetcov, a pierdut 16 secunde în prologul de la Sibiu. Foto: Dragoș Dumitru (ciclism.sibiu.ro)
Podiumul a fost completat de Maros Kovac (Kemo Dukla Trencin), în timp ce Andrei Nechita (Tușnad Cycling Team) a venit pe locul 10, la 6 secunde de Andriato, fiind al doilea cel mai bun român din cursă. Din păcate, Sergei Țvetcov (Androni Giocattoli-Sidermec) a sosit doar pe poziția a 63-a, la 16 secunde de câștigător, pierzând șapte secunde față de Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice), unul dintre principalii favoriți ai cursei.
Turul Sibiului continuă joi cu prima etapă, Sibiu-Mediaș-Sibiu, în lungime de 224,2 kilometri. E o etapă valonată, cu patru puncte de cățărare, unul de categoria A, Poiana Sibiului, o ascensiune de 7,4 kilometri, cu pantă medie de 4,2% și pante maxime de 11,1%, care va pune probleme rutierilor rapizi.