În sfârșit, Sagan! Sprinterul slovac a câștigat prima etapă într-un Mare Tur din ultimii doi ani, după ce s-a impus la Malaga
Slovacul Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) a demonstrat că este unul dintre favoriții la Mondialele de ciclism de la Richmond, din 27 septembrie, după ce s-a impus la sprint în etapa a treia din Vuelta, învingându-i pe Nacer Bouhanni (Cofidis) și John Degenkolb (Giant-Alpecin). Favoriții au făcut meci egal,
Pentru că în Vuelta nicio etapă nu poate fi de plat, organizatorii au presărat două cățătări destul de dure de-a lungul manșei a treia, dintre Mijas și Malaga. Prima a fost de categoria a treia, însă a doua, Puerto del Leon, a venit chiar la mijlocul etapei și a fost de categoria 1. Nu a rupt plutonul serios, însă sprinterii puri au avut de suferit, picioarele fiindu-le îngreunate spre final. Ba chiar în ultimii kilometri a fost prezent și un ciot cu pante de peste 10% și câteva porțiuni foarte tehnice, în care drumul era îngust, dar incidentele serioase au fost evitate de pluton.
Natnael Berhane (MTN-Qhubeka), Sylvain Chavanel (IAM Cycling), Omar Fraile (Caja Rural), Walter Pedraza Morales (Colombia), Martin Velits (Etixx-QuickStep), Alexid Gougeard (Ag2r), Ilia Koșevoi (Lampre-Merida) și Maarten Tjallingii (LottoNL-Jumbo) au fost evadații zilei, dar distanța nu a depășit trei minute și jumătate, cursa fiind ținută sub control de Orica-GreenEdge, echipa liderului Esteban Chaves, dar și a sprinterului Caleb Ewan, cât și de Tinkoff-Saxo, pentru Sagan. Până la urmă, evadarea a fost repede neutralizată, cu 15 kilometri înainte de linia de sosire, iar finalul a fost clar la sprint.
Fără lansator, după căzătura lui Daniele Bennati, Sagan s-a postat excelent în roata lui John Degenkolb, care avea cel mai bun trenuleț. Acesta a deschis sprintul cu 250 de metri înainte de final, dar Sagan a fost mai puternic, în timp ce Nacer Bouhanni n-a mai avut forța necesară pentru a-l învinge pe Sagan. A fost un moment de descătușare pentru slovacul de 25 de ani, care a fost amenințat de patronul Oleg Tinkov cu scăderea salariului uriaș, de patru milioane de euro pe an, după o primăvară catastrofală. Favorit în clasice, Sagan nu a terminat decât pe 4 în Turul Flandrei, iar în Turul Franței a avut cinci locuri doi, două locuri trei și patru locuri patru. Slovacul nu mai câștigase o etapă într-un Mare Tur din 2013, în Marea Buclă, și se află la a patra victorie de etapă în Vuelta, după trei cucerite în 2011, pe când era la Liquigas-Cannondale.
Vuelta 2015 continuă marți cu etapa a patra, între Estepona și Vered de la Frontera, unde finalul e pentru puncheri. Cu 4 kilometri înainte de final, e programată o cățărare de 1 kilometru, cu pantă medie de 12%, iar ultimii 500 de metri sunt, din nou, în ascensiune de 6%.