Germanul Marcel Kittel (Giant-Shimano) a câștigat etapa a treia a Turului Italiei, după ce l-a depășit în ultimii 20 de metri pe britanicul Ben Swift (Sky)
Supremația lui Marcel Kittel în sprinturile din Marile Tururi pare să fie din ce în ce mai bine ancorată în realitate. Sezonul trecut, germanul de la Giant-Shimano a câștigat patru etape în Turul Franței, învingându-i atunci fără probleme pe Mark Cavendish sau Andre Greipel. Forma excelentă a rutierului care a împlinit duminică 26 de ani continuă însă și în Turul Italiei din 2014, în care a câștigat deja două din primele trei etape. Și în ce mod! Fără vreun trenuleț care să îl ajute sau nici măcar cu un lansator care să îl propulseze în frunte.
După trei zile ploioase în Irlanda și Irlanda de Nord, plutonul se mută în Italia
Manșa a treia, dintre Armagh și Dublin, în lungime de 187 de kilometri, a fost animată de un atac format din cinci oameni, Maarten Tjallingii (Belkin), Yonder Godoy (Androni), Miguel Angel Rubiano Chavez (Colombia), Gert Dockx (Lotto Belisol) și Giorgio Cecchinel (Neri Sottoli – Yellow Fluo). Pentru Tjallingii, evadarea a avut un singur scop: acela de a câștiga cele două cățărări de pe parcurs și a-și mări avantajul în fruntea clasamentului al cărui lider poartă tricoul albastru. Însă niciunul dintre cei cinci fugari nu a sperat vreo secundă că poate câștiga etapa, una plată în ultima jumătate, care fusese deja încercuită de sprinteri.
Totuși, finalul a fost unul destul de atipic pentru un sprint masiv. Pentru că organizatorii au decis să le pună bețe în roate sprinterilor puri, cu o șicană plasată strategic, la doar 300 de metri de final. Astfel, existența unui „trenuleț” de sprint era aproape inutilă, iar bătălia pentru victorie urma să se dea între cei mai rapizi rutieri din pluton. Iar deznodământul părea să fie clar, cel puțin cu 150 de metri înainte de linia de sosire, când Ben Swift (Sky) era în frunte și părea că nu mai poate pierde cursa. Din spate, un tricou roșu a țâșnit incredibil și a venit în forță, depășindu-l chiar la final pe Swift. „Misteriosul” sprinter era chiar Kittel, care purta tricoul roșu, de lider în clasamentul pe puncte și care a devenit al doilea german din istorie care câștigă două etape consecutive în Giro, după Danilo Hondo în 2001.
Kittel a deschis șampania după a doua victorie de etapă din acest Giro
Luni, rutierii au pauză, având în vedere că ajung în Italia, acolo unde marți are loc prima etapă pe teren italian din acest Giro. Doar 112 kilometri leagă Giovinazzo de Bari, o etapă perfectă pentru sprinteri, în care Kittel își poate completa „hat-trick”-ul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER