Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) și-a dislocat umărul în căzătura suferită joi, la finalul etapei a șasea din Turul Italiei, între Montecatini Terme și Castiglione della Pescara. Ibericul a anunțat că va decide vineri dimineață dacă va continua sau nu să concureze
Ghinionul se ține scai de Alberto Contador. Anul trecut, ibericul era unul dintre marii favoriți în Turul Franței, după ce Chris Froome abandonase din cauza unor căzături. Însă El Pistolero a căzut la o viteză de peste 70 km/h, iar impactul i-ar fi fracturat tibia. Nici două luni mai târziu, Contador revenea în șa în formă maximă și câștiga al treilea Tur al Spaniei din carieră. În 2015, penultimul an din carieră, așa cum a recunoscut spaniolul de 32 de ani însuși, Contador viza o dublă istorică, un Giro-Le Tour reușit ultima dată de Marco Pantani. Începutul suna bine: după un contratimp pe echipe superb făcut de Tinkoff-Saxo, Contador a demonstrat că e puternic și pe munte și a rupt plutonul, singurii rutieri care s-au ținut de el fiind Richie Porte (Sky) și Fabio Aru (Astana). În aceste condiții, liderul de la Tinkoff-Saxo era lider și purta tricoul roz.
Doar că El Pistolero a avut din nou ghinion. Incidentul din etapa a șasea din Giro, la finalul de la Castiglione della Pescaia, câștigat de Andre Greipel, l-a prins nepregătit. Un spectator a lovit, din greșeală, cicliștii, iar în pluton s-a creat o busculadă masivă, din care cei mai șifonați au ieșit Daniele Colli (fractură de braț) și Contador! Cu greu, spaniolul s-a ridicat și a trecut linia de sosire, dar simptomele erau clare atunci când nu a putut să îmbrace noul tricou roz oferit de organizatori în ceremonia de la finalul rundei.
„Am umărul dislocat”
„Vom vorbi după ce Alberto va suferi un RMN”, spuneau șefii echipei Tinkoff-Saxo, care se gândeau la ce e mai rău. După trei ore, Contador a fost dus la spital, iar rezultatele nu au fost îmbucurătoare. „Am umărul dislocat. Mi-a fost frică de o fractură a claviculei, n-am mai suferit niciodată așa ceva. Așa că mi-am pus umărul la loc imediat după căzătură. Dar când eram pe podium, umărul a ieșit din nou și durerea a fost imensă. Acum sper să nu se mai întâmple și sper să pot suporta durerea”, a spus Contador, care a ieșit cu umărul imobilizat. „Dar nu mă retrag deocamdată, să vedem ce înseamnă această noapte pentru mine”, a continuat ibericul. Dar e clar ce va urma. În 2014, Mark Cavendish și-a dislocat umărul la finalul etapei secunde din Turul Franței. Și a stat pe bară aproape o lună! În 2015, Tom Boonen și-a dislocat umărul în Paris-Nisa, ratând Turul Flandrei și Paris-Roubaix, revenind în curse după aproape șase săptămâni. Reversul medaliei a venit în 2002 de la americanul Tyler Hamilton. Tot în Giro, Hamilton și-a fracturat umărul în etapa a 11-a, dar a revenit imediat, a câștigat etapa a 14-a și apoi a terminat pe locul secund, în spatele lui Paolo Savoldelli. E greu de crezut, însă, că Alberto Contador va risca la fel de mult cum a făcut-o Hamilton. Cel mai probabil, El Pistolero nu va mai forța, urmând să se focuseze pe Le Tour 2014.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER