Danezul Mikkel Hansen va intra în istoria handbalului ca unul dintre cei mai mari jucători. Dacă nu chiar cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Iar la recentul mondial a fosr declarat MVP.
O privire rapidă asupra primelor sale patru mari performanțe sunt edificatoare. În 2012 a luat titlul eurupean, în 2016 a condus Danemarca la prima lor medalie olimpică de handbal (aur), iar în 2019 la prima lor victorie la Campionatul Mondial.
Acum, „generația de aur” a Danemarcei a câștigat a doua finală de campioni mondiali consecutivi la tunreul final Egipt 2021, întrecere finalizată duminică seară.
Naţionala de handbal masculin a Danemarcei a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial din Egipt, după ce a învins în finală reprezentativa Suediei, scor 26-24 (13-13). Danezii rămân cu trofeul, după cel cucerit în 2019.
Hansen a marcat 12 goluri și a dat cinci pase decisive în victoria cu 35-33 asupra campioanei europene Spania în semifinale, la care se adaugă încă șapte goluri în ultimul act, 26-24 împotriva revelațíei Suedia.
De asemenea, a câștigat de trei ori titlul de cel mai bun handbalist al lumii, o ispravă pe care doar prietenul său și coechipierul său PSG, Nikola Karabatic, a mai bifat-o în cv-ul său. Mulți specialiști s-au exprimat că Hansen este practic o copie în joc a româncei Cristinei Neagu, evident, păstrând proporțiile forței fizice.
Abilitatea lui Hansen de a sfida legile fizicii și de a reinventa posibilul pe un teren de handbal îl pune într-o vitrină cu nume grele din acest sport și de aceea foarte mulți cred că este cel mai bun jucător din toate timpurile.
Născut la 22 octombrie 1987, tatăl lui Hansen a fost handbalist și olimpic. Flemming Hansen a jucat pentru echipa națională daneză de 120 de ori, a înscris 240 de goluri și și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice din Los Angeles 1984. Trei ani mai târziu, Mikkel s-a născut în Helsingør, pe coasta de est a Danemarcei.
Talentul extraordinar al lui Mikkel a fost clar încă de la o vârstă fragedă într-o țară care pune handbalul pe primul loc. La 1,92 metri în multe țări, Hansen ar fi fost atras de baschet, volei sau blocat în poartă în fotbal.
?????? Denmark are #Egypt2021 Handball WORLD CHAMPIONS! ?♂️ Defending their @ihf_info world title in a cracking final in Cairo@mikkelhansen24 (7 goals) and @NiklasLandin (15 saves… 15!!) sparkle. Here’s how it happened:https://t.co/r6ViH4RlQa — Olympic Channel (@olympicchannel) January 31, 2021
??????
Denmark are #Egypt2021 Handball WORLD CHAMPIONS! ?♂️
Defending their @ihf_info world title in a cracking final in Cairo@mikkelhansen24 (7 goals) and @NiklasLandin (15 saves… 15!!) sparkle.
Here’s how it happened:https://t.co/r6ViH4RlQa
— Olympic Channel (@olympicchannel) January 31, 2021
El s-a alăturat Barcelonei în iunie 2008, jucând două sezoane a catalani. A venit de la clubul danez GOG Svendborg, cu care a câștigat Campionatul Danemarcei în 2007. Până n 2012 a jucat pentru AG Copenhaga, iar de 9 ani este la PSG. 218 prezențe și 1092 de goluri pentru naționala daneză pentru care evoluează din 2007.
Danezul Mikkel Hansen și Stephanie Gundelach și-au oficializat mariajul. Din ianuarie 2019, cei doi au împreună și un copil. „De obicei îmi place să dorm târziu, dar acum am un fiu care vrea să se trezească la 5 dimineața, mă ține pe picioare!”, a glumit Hansen cu jurnaliștii danezi.
Înainte de startul competiției din Egipt, Mikkel Hansen amenințase că nu va ajunge pe tărâm african fiindcă era speriat de prezența suporterilor în tribune. În cele din urmă organziatorii au decis să se joace fără spectatori.
„Aș minți dacă aș spune că nu m-am gândit să anulez deplasarea în Egipt și încă iau în considerare acest lucru. Nu știu dacă turneul ar trebui anulat, dar nu ar trebui să existe spectatori. Asta nu are sens. În țări precum Danemarca, Franța și Germania, unde cred că este luată în serios pandemia de coronavirus, am jucat săptămână după săptămână în fața tribunelor goale.
În Egipt, pe de altă parte, ar trebui să jucăm în fața unei mulțimi de oameni. Nu sunt singurul care are o mică neînțelegere în acest sens. Dar ceva indică faptul că oamenii se gândesc mai mult la economie decât la sănătatea jucătorilor”, declarase Hansen pentru Jyllands-Posten.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER